About Me

My Photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

detik demi detik

Tuesday, September 16, 2014

my engagement day 14.9.14

luahan rasa emy'n at 5:13 PM 0 kata-kata Links to this post

Alhamdulillah. syukur padaMu kerana permudahkan semua. salah satu impian pada usia 24 telah tercapai :)

pertama sekali, perasaan bila dah bergelar tunangan orang ialah rasa lega sangat-sangat. banyak perkara yang dirisaukan selagi belum ada apa-apa ikatan. yela, banyak faktor yang boleh menjauhkan. lagi-lagi bila dah sibuk dengan kerjaya dan kehidupan sebagai orang dewasa. bila dah bertunang ni perasaan yang paling aku rasa ialah dah jadi makin sayang. mungkin sebab dah pasti yang dia ni bakal suami :D semoga dipercepatkan dan dipanjangkan jodoh insyaAllah. semoga kehidupan ini dapat dilalui dengan lebih baik. besar harapan aku pada dia, dan aku percaya besar lagi harapan dia padaku. lagi-lagi bila dah tergalas tanggungjawab selepas ijab dan kabul nanti.


cerita sikit mengenai majlis pertunangan ni.. baju memang beli siap. beli online tapi terpaksa kecilkan sebab rasa-rasa macam muat je masa beli tu kan. asalnya nak pakai baju yang ada. tapi bila fikir-fikir majlis ni kan sekali seumur hidup. lepas tu, fikir yang kita ni dah bekerjaya. ada duit untuk beli yang baru. jadi, spend duit sikit untuk baju ni :) nanti raya boleh pakai lagi. barang untuk hantaran beli masa cuti merdeka. renda-renda gubahan dan bunga-bunga hiasan beli lagi seminggu nak majlis. bayangkanlah ada masa seminggu untuk buat semua. alhamdulillah ada ibu saudara yang banyak membantu. dari beli barang gubahan, buat gubahan hantaran sampailah part alter baju semua dia buatkan. bersyukur sangat :') pelamin pun tempah lagi seminggu majlis. mujur mak andam free time tu. last minit plan. asalnya rasa tak perlu pelamin ni. tapi bila fikir apa salahnya kan. sebolehnya aku nak yang terbaik untuk hari-hari bahagia macam ni. :D










before rombongan sampai, main snap gambar dulu. sendiri-sendiri je. tak ada la sampai nak tempah photographer profesional. cukuplah gambar sikit-sikit untuk tatapan sendiri. majlis nanti tempah yang profesional baru puas hati.


rombongan sampai dalam pukul 12.30 tengahari. tak lama lepas tu sarung cincin by bakal ibu mertua ;) cincin risik 1, cincin tunang 1. cincin pun dah beli awal lagi. kisahnya saja-saja nak cuba tanya kalau boleh bertunang tahun ni. :P kalau bukan september, disember nanti. 

syukurlah Allah permudahkan dan akhirnya tarikh 14 september 2014 jadi pilihan untuk majlis ni :)


cincin risik


cincin tunang






************************************************************************

the final part. gambar berdua :D 

dari zaman maktab sampai la sekarang. dari zaman kawan-kawan sampai dah bertunang. kami kenal pada 2008, mula serius 2011, bertunang 2014. insyaAllah 2015 akan disatukan sebagai suami isteri. one more step :)

bakal suami saya :D






7 dulang hantaran balasan untuk pihak lelaki. lagi 1 dulang kosong tu cupcake. minyak wangi, sunglasses, coklat, kemeja, kain pasang, dan sirih junjung

5 dulang dari pihak lelaki. sirih junjung, minyak wangi, kain pasang, tablet, cincin & duit tanda.


moga hari-hari yang mendatang dapat dilalui bersama hingga ke fasa berikutnya dan sehingga akhir waktu. dalam tempoh masa ni, banyak yang perlu dipelajari lagi supaya dapat jadi isteri mithali.

lain perasaan ni bila dah bertunang. orang kata dah jadi darah manis :D mula menghitung bulan.



p/s: dalam kegembiraan masih terselit rasa duka. hari bahagia yang kedua tanpa almarhumah bonda. pertama dulu semasa konvokesyen. yang kedua hari pertunangan. ketiga dan seterusnya pun tanpa dia. al-fatihah buatmu mak.

Friday, August 29, 2014

short note

luahan rasa emy'n at 7:46 PM Links to this post
akan berganjak ke usia 24 beberapa hari lagi. semoga segala yang dirancang berjalan dengan baik. alhamdulillah, umur 24 ni dah ada kerjaya, manage hidup sendiri, dah jadi dewasa dah

:)

planning for future.

semoga sayang ini terus kekal ke akhir hayat

Thursday, June 19, 2014

hidup baru

luahan rasa emy'n at 11:45 PM 0 kata-kata Links to this post
alhamdulillah, dengan rasmi bergelar guru pada 1 April lalu :) sekarang dah pertengahan jun, nak masuk bulan Ramadhan dah. insyaAllah semoga dapat menjalani Ramadhan dengan baik. kira-kira dah 2 bulan bertugas sebagai guru. biasa la, bila baru kerja macam-macam rasa ada. rasa macam praktikum pun ada cuma tak ada la stress macam praktikum betul-betul.

syukur dapat dekat daerah sendiri. tiap-tiap minggu balik rumah. cuma tak dapat la rasa merantau jauh-jauh macam kawan-kawan lain. tapi tak apa la, ada rezeki nanti dalam beberapa tahun minta pindah pahang. ehh. hehe. cuma dalam perancangan je la. tak nak cakap lebih, sebab benda tak pasti. no one knows the future. kita doa je la :)

hmm.. tak tau nak taip apa lagi. sekarang ni macam bosan je dengan blog. tapi still mengikuti beberapa blog yang best. memang macam ni la cara aku. bila dah malas dengan something tu memang malas sungguh. tengok la nanti kalau ada masa nak juga update cerita pasal konvo dan holiday hari tu. holiday yang dulu pun dah lama tertinggal. sebab penyakit malas ni la. tapi siapa je la yang nak baca blog ni. diri sendiri je nanti. mungkin 3, 4 tahun akan datang. mula throwback cerita-cerita lama. hehe.

sekarang ni kalau nak cerita satu-satu perkara pasal hidup sendiri pun rasa tak best. entah, mungkin sebab dah nak usia 24 ni. jadi matang sikit. kadang-kadang bila tengok post-post lepas pun macam terasa keanak-anakan betul. huhu. tapi bak ada orang kata, page kita suka hati kita la kan. tapi sebetulnya kena fikir juga tentang sekeliling. yup, kali ni betul-betul matang. terfikir lepas-lepas ni nak tulis pasal isu-isu semasa berbanding isu diri sendiri. mungkin masih berkongsi lagi beberapa kisah dan pengalaman. tapi ada had la.

pesanan untuk diir sendiri : jadi kuat, teruskan berjalan walau apa cabaran pun, kebahagiaan tu tetap akan ada satu masa nanti. stabilkan diri dulu min.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review