About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, October 31, 2010

kosong

luahan rasa emy'n at 12:08 PM 6 kata-kata Links to this post
-sume orang xleh dipercayai-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
fullstop.

Thursday, October 28, 2010

mimpi pelik

luahan rasa emy'n at 1:02 AM 2 kata-kata Links to this post
salam,

orang kata, mmpi tu mainan tidur.. ade jugak kate mmpi tu kadang2 deja vu.. n mmpi juga bleh bg petanda kt kita kan.. so, nk share ckit pasal mmpi yg ak alami pada jam 10.00 pagi smpai 12 tgahari pada 27.10.10.. huhu

nape smpai kul 12 tgahari?? ish2, truknye aku xbgun2 ni.. (bgun pon sbb ana ketuk pintu) hehe.. act, kul 8.20 da bgun (tido lepas subuh) coz ade announcement pasal fogging asrama.. tp tggu punye tggu punye tggu xde pon masuk blok D ni.. :/ adeyh.. agk2 dlm kul 9.30 gitu, aku baring balik kat katil.. punye la malas nk wat keje *_* ish3...

jadi, bermula lah mimpi di siang hari.. ececeh :P

aku berada dlm sebuah bilik tidur yg cantik n besa. lengkap ngn katil queen n komputer. mase tu ade 2 org classmates ku yg lepak2 sekali. situasinye mcm kt umah.. kwn stay umah untuk wat keje projek.. kami lepak2 je time tu..
lepas tu ntah cmne aku berada kat tmpat len, mcm kt koridor or lobby hotel, dgn kapet wrne merah.. ade adik aku mase tu. n mak aku plak dgn kwn die, nga borak2.. aku pon saje la nak nyakat adik aku yg sorang tu. aku pun balut badan ngan selimut, slimut wrne biru yg mmg aku pakai kt asrama ni.. erm... tibe2...

dtg sorang guard ni, (pkai spek hitam n sweater kulit hitam) smbil bawak walkie talkie.. menuju kt aku. die kate aku da curi selimut *_* haish.. selimut ku, xkn la aku curi plak tibe2 kan. lepas aku da kne tangkap kt ctu, ramai plak org yg dtg.. untuk cek slimut tu.. aku pon termangu-mangu la , sedih :( mak ayah aku pon ade time tu. smbil diorg cek2 tu, aku sibuk la defend diri sndiri. btau yg slimut tu dari zmn abg aku da ade.. siap ade nme diorg lg.. (yup, mmg ade nme diorg kt slimut dlm mmp ni) time tu jugak aku stat nangis2.. (act, otak aku bg signal da yg tu just mimpi, tp mate xmo bukak) time tu jugak da mule rse sesak nafas ckit.. ye la, aku dpt rasekan mimik muke aku time tu =.= oh..

dlm diorg cek2 slimut tu, ade la sorang akak tu tunjuk tag 'SALE' yg ade kt selimut. *_* gile, cmne tibe2 ade tag? lpas tu plak ade sorang lg org pmpn soal2 aku. die kate maklumat aku xde kat matrik. huh, matrik? was she said matrikulasi? *_* yup, die mmg ckp psl matrikulasi smbil tunjuk kt name tag yg aku pakai.. lah, aku pakai name tag upenye.. name tag matrik pulak tu. ak pon jwb yg da lame aku tggalkan matrik tu.. sbulan je dok sane.. mestila maklumat da xde.. erm..

die pon blah, n aku pon balik umah dgn mak ayah aku.. sedih :( selimut da xde. n aku akan didakwa sbb mencuri selimut.. huhu ( cam ape je ) smpai2 umah je, ak trus g umah jiran. tp pelik, mcm xde org kt ctu... umah jiran tu, umah papan.. mase tu mlm sbb gelap je, n nmpk bintang2 time aku tgok dari pelantar umah. aku jugak smpat mandi kt ctu... mandi? a'ah, mndi malam2.. lpas tu, da pagi.. abg aku dtg n jemput balik umah,, padahal jln kaki je. bile kt jalan tu, aku nmpk cam ramai org je kt umah.. n umah ku atas bukit. banglo 2 tingkat tu ( in real, not like that ok) aku pon dgn peliknye masuk dalam...

bile masuk dalam tu, sdikit terkejut sbb ramai org, n diorg ni bru nk menjamu makanan. eh, mcm kenduri je aku rse.. tp aku x endahkan sgt diorg ni.. xde yg aku kenal kecuali family aku je..
aku pon trus msuk dalam cari mak.. mak dalam bilik mase tu.. bile bukak je pintu bilik, mak terus hulur selimut. selimut yg aku sayang, yg kne tuduh dicuri.. :') selimut tu da dipulangkan balik kat aku.. huhu,, hepi, terharu.. n nangis lagi..

lpas tu? abes da, aku terjage coz ana ketuk pintu.. mybe kalo xde gngguan, ade cite yg akan brsambung kan.. wallahua'lam.. lgpun da tgahari buta -_- ish2..

persoalan2 yang aku nk utarakan...

1. knape aku sgt sedih bile org ckp aku curi selimut tu??
2. apa kaitan kawan aku 2 org dalam tu?
3. umah sape yg besa n atas bukit?
4. nape umah jiran (sbb dekat) umah kayu je, yg mcm xde orang?
5. knape ramai sgt orang kt umah ? ( cam wat knduri kesyukuran)
6. ade kaitan ngan matrikulasi aku dulu ke??
7. stil dpt rase siang n mlm dlm mimpi?

hmm.. kwn aku ade ckp, mgkin aku akan dpt balik bnde yang hilang, yg aku syg sgt2.. yg wat aku rse safe mcm selimut tu buat. ( I'm always cover myself by this selimut b4 I sleep) rumah tu plak, mgkin aku akan capai smthing kejayaan dalam hidup n bawak kbahagiaan kat family. (amin.. ) erm.. yg len2 tu belom terjawab.. huhu. n rsenye aku trtinggal satu scene, ak nga tgok tv rsenye.. tp x sure terselit ktne babak tu..

ape2 pon, aku pecaye sume tu mainan tido je.. cume pelik la sbb aku btol2 menangis dlm tido smpai kuar air mate.. (kalo penah pon sekali dulu je rsenye)

k la, smpai sini je citenye.. :) mmg pelik kan.. tp 2la, mgkin sume ni khayalan yg direka oleh otak kan, wallahua'alam. hanya Allah mengetahui semuanya..



Wednesday, October 27, 2010

m.a.l.a.s

luahan rasa emy'n at 1:18 AM 2 kata-kata Links to this post
salam...

saje je.. adeyh,, sbnarnye da ade idea da nk tulis pe dlm entri ni.. tp
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rase malas sgt2... huhu.. dgn mud exam yg akan dtg,
pstu laporan BIG lagi yg blom dibuat..
ISL MAB, portfolio BM SR..
:(
really, really tired of thinking those thing..
(baru fikir, belom wat lg kan) ish2..
hope esok dapat mud yg baik untuk wat keje :)

p/s: act, penat sbb de latihan silat td.. tp, tu bukan alasan ok.. saje nk btau perkara yg buat sy pnat n rase malas :PPP (ni la jadi bile smggu skali baru nk kuarkan peluh)

tp, lebih baik ade dari xde langsung kan,,, hee..

k, till then, jmpe lagi di blog bile sy RAJIN nk menulis ;)

Friday, October 22, 2010

my lovely classmates

luahan rasa emy'n at 12:59 PM 4 kata-kata Links to this post
PBM 1 ataupun nme penuh is pemulihan bahasa melayu 1 :) kt IPG ni ade 3 batch je yg ade kelas pemulihan.. xbyk coz IPG KPT ni basic nye is technical kan.. so, these are some stories about my class.. same je muka-muka sume dari sem 1 ppismp sampailah 8 pismp nnt.. insyaAllah =)

ni antara aktiviti kitorang ^^

Masuk kelas pra sekolah...

masuk kelas pra sekolah ni sebab lect suruh kitorang tgok BBM yg cikgu pra buat.. erm, menarik ^^ banyak benda yg ade dlm ni.. lagipun kitorang nnt akan dpt kelas sndiri bile da kerja nnt..


kanak-kanak riang :P


jakun ngn boneka.. huhuh ^^



topeng lady bird n kucing :)



topeng lebah n kucing :)



aku n puppet :)


simulasi P&P

ni time subjek pengenalan kepada pemulihan.. penting sgt coz this is our major subject.. simulasi ni dbuat untuk melatih kitorang especially kami yg bawak watak sbg cikgu.. dalam simulasi ni jugak, cikgu kene sediakan teknik2 yg betol.. yg pastinye, bile diorg ni jadi budak2, sgt la melebih-lebih... huhu.. poning palo den *_*



murid-murid yg byk kerenah *_*



cikgu-cikgu yg baik.. hee



sesi urut-mgurut by cikgu amalina :D hohoh


sesi penggambaran :)

sesi pggambaran ni once a year akan dibuat.. ade lah byran untuk dpt gmbar saiz 8R n bbrape keping 4R.. tp gamba2 ni sume dari my nick S220 :)



sebelum bergambar ~ sibuk pilih kot yg sesuai ngn size :P



edited by me :D



xtau la nape sume tunjuk gigi :P hehe



one more... peace!


last, ni saje je letak gamba.. antara kerenah2 budak2 kelas.. dsebabkan cume 3 org je jejaka dlm kelas, 17 org perempuan amatlah berkuasa.. huhu.. sejak sem lepas, ketua n pnolong org pmpn.. n akan dtruskan smpai akhir sem.. (sume org akan rase) :D



budak chantek ^^ huhu.. fanatik ngn suju nih



ni time lect belom masuk.. ish2.. sgt keanak-anakan.. huhu.. da la tepi koridor.. :PP



senyum je tgok lagak org yg drakam dlm kamera tu.. :PP



ni plak kaki study.. ecece :P gud2..

ape pon, hope kelas PBM 1 dpt hasilkan guru-guru yg berdedikasi kelak.. ^^ need to sacrifice more to be the best among the best..

last word ~ I love my classmates.. ecece.. =D hehe

Thursday, October 21, 2010

sinis lara

luahan rasa emy'n at 8:14 PM 2 kata-kata Links to this post

Salam, this time xtau nk tulis pe sebenarnye.. hope ade kaitan ngan tajuk entri.. huhu :P
SINIS. ape tu sinis?? O_o rsenye sume tau kan.. baik perkataan or sikap.. boleh dikategorikan sbg sinis... hmm.. aku.sinis. ye, I admit it.. sometimes, n kdg2 rase cam selalu jek.. =.=

hish.. nape ntah nak cakap cmni.. sbb sebenarnye, aku mmg amat2 sedar keSINISan aku tu.. ehehe.. 2la yg jadi kalo ckp tanpa fikir.. hmm, tp sbnarnye aku ni xde r suke bercakap sgt (kan2?) :P dgn org2 yang rapat n memahami ak je aku suke ckp byk.. :) aku biase diam sbb mse tu tgh berfikir nk ckp pe.. n biasenye aku suke ckp lepas kalo nga EMOSI. so, better let me be by my own while I'm not in a good mood k.. kalo x, bersedia la nk dengar aku ckp PERLI2.. >.< dulu, ade org ckp aku ni cakap kasar.. (intonasi n nada) padahal perkataan yg diguna tu sumenye baik je..da fikir habis da nak susun ayat... last2 aku mule faham sbb ape org tu ckp cmtu.. FIRST, sbb die bukan orang johor.. ( ade kaitan ke?? ) haha.. I think so, sbb aku pernah bace yg org JOHOR ni agak kasar.. tp bukan sume.. SECOND, my mom was orang negeri sembilan ( eh, ade kaitan ke??). haha.. lg satu yg betol.. mmg mostly org N9 (atok) n Melaka (nenek) pon cakap kasar ( bukan la kasar mane, nada tu je yg biasanye disalah tafsir ) >.<>respect everybody as they are different in each other.. :) positive thinking la kan.. sume org berasal dari keluarga yg pelbagai.. ^^

~end of SINIS ~



" MENGAPAKAH TIDAK KAU HARGAI.. HATI YANG TELAH MENGUBAT SEPI.. SEDANGKAN WAKTU MEMINJAMNYA DAHULU.. TIDAK KUJANGKA KAU AKAN HANCURKAN IA DAN AKU LARA...
KU LEPASKAN KAU PERGI BERLALU, JIKA KEMBALI KAU MILIKKU...
NAMUN ANDAINYA KAU TERUS BERLALU.. KAU BUKAN MILIKKU SEJAK MULA DAHULU DAN AKU LARA ~ "

:) puas hati.. suka lagu ni.. hehe.. biar dgr banyak kali pon x jemu.. rase cam da hafal pon ade.. haaha (sengal) erm, kali ni masuk tajuk LARA plak.. ape tu LARA? msti ramai tau kan.. sbb aku xtau nk xplen cmne.. tp yg betolnye, lara ni berkaitan ngn PERASAAN.. yup, feeling~

I'm not going to tell much about this thing.. :/ xnk ckp byk.. sbb perasaan ni tgh bermacam-macam skrg.. huhu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
benci, rindu, sayang, marah, geram, cinta... cinta?? yup, pada PENCIPTA, NABI, KELUARGA :) just smpai family je ok.. more than that is nobody.. SAYANG, byk.. kawan-kawan :) sume la.. tua, pat.. (my cats) barang2 pon syg oh.. hehe.. yg len2 tu negatif kan.. TAPI still gak perasaan tu.. lumrah manusia la kan.. mesti ade bnde yg dibenci.. n something yg dimarah.. >.< haram hukumnya cinta sebelum halal antara mereka (NIKAH).. I'm very clear about that.. syukur alhamdulillah sbb diberi peluang lagi nak membaiki diri :') walaupun sbnarnye IMAN dlm hati ni rapuh sgt.. x lari dari dosa.. tp still dpt rase bile mmbuat dosa :') (kan da melalut masuk cni) huhu


ok, back to the topic, LARA ~ erm, nothing much nak trangkan pasal tajuk.. tp pasal perasaan banyak ( tp td ckp ckit ) haha.. :PP

ish, k la.. kite wat conclusion terus la ea.. boring plak nnt :P

1. ingin menutup hati dari cinta manusia ... ( siyes! ) sbb cinta manusia xkekal.. mcm pantai.. sekali bah, sekali berubah :/ lagipun, baru 20 tahun kan.. nk bercinta lg pasni untuk kawen :P (da fikir) hee.. ( mintak dikuatkan hati ) :')

2. berharap dapat jumpe cinta sejati.. yeah! :P (aku poyo) yg benar2 ikhlas.. n of course yg akan jd peneman hidup ni (husband) haha.. (siyes ayat xleh blah :P )

3. ingin mencapai kejayaan dulu.. bahagiakan mak ayah.. :) bahagiakan diri sndiri.. n paling penting, nk baiki diri sndiri ( sbb nak dpt yg terbaik :)

erm..................... da la tu.. penat kot taip.. hehe (lame gile nak taip sume ni) nnt nk tulis entri pasal lelaki idaman plak... lalalala~ :P saje suke2.. hehe.. k la, till then..

daa~

~end of LARA ~

Sunday, October 17, 2010

weekend da habis -.-

luahan rasa emy'n at 12:04 AM 4 kata-kata Links to this post
kejap je da 17hb kan.. erm, ...........................

kene balik KL semula =.=

hmmmmmm.......... berat hati..

keje pon x siap lg..

niway, doakan sy pye UAK 19 n 20 oktober ni ea :')

cuak la.. sem ni agak mencabar..

k, salam ~

Friday, October 15, 2010

macam ni la hidup =.=

luahan rasa emy'n at 9:35 PM 4 kata-kata Links to this post
KHAMIS, 14.10.10

TAXI

nak balik umah.. ye, almost a month da kt kl ni.. ok, so cam biase la kan, amik cab n LRT smpai bukit Jalil.. this time dpt taxi yg ok la. pakcik tu peramah gak.. mmg jenis yang suke berborak kan. mule2 die tye lebih kurang cmni..

"g mne bawak beg besar? balik umah ke?"
"a'ah pcik, blik kg..'
"kg ktne?"
"Johor"
"katne? muar?"
"xlah, Kluang"

see. tye spatah jawab sepatah kot.. huhu.. maaflah pakcik, saya x peramah sgt..
byk jugak la yg pakcik tu katekan.. yg paling aku ingt pasal ni haa..
ape yek.. aaa.. alamak, x ingt plak ape. tp psl cinta. kehidupan suami isteri :P jeng3..
hehe.. jgn salah sgka.. die just pesan je, kalo bercinta tu xyah la lame2.. 6 bulan je terus kawen..
lepas tu insyaAllah bahagia.. mcm die da 39 tahun hidup ngn wife die.. :) nasib je la pcik tu xtye aku ni da ade pkwe lom.. haha.. bukan pe, kalo die tye, nk je aku jwb dgn bangga

"sy lom ade pakwe lg la pakcik" hee.. dlm hati je la ckp cmtu.. sbb die xtye kan.

act, btul gak ape die ckp. "skrg ni tgok brcinta bertahun-tahun pastu kawen da xde prasaan da" =.= that's what he said.. erm, byk sgt kes cerai skrg ni.. tgok org dulu2 xknal pon time kawen, tp alhamdulillah bahagia n sejahtera smpai akhir hayat kan :')

( berharap camtu skrg ni :D huhu.. btol la kan, cinta yang halal tu sememangnya diredhai n diberkati... yg smemangnye perlukan ikatan sah )

byk lg sbnarnye yg die tye. minat jd cikgu x? nape balik ari khamis? hehe.. sbb jumaat xde kelas la pakcik :B

LRT

ok, smpai da LRT. kejap je smpai b.jalil.. harge pon seringgit je kan.. dlm ni xde ape sgt kot nk cite, cume aku xduduk je la, walaupun ade seat kosong.. xpe, blom penat.. huhu

STESEN BAS

byk kali da g bukit jalil ni.. erm, cam biase aku beli tiket on the spot.. =.= kebiasaan aku tiap kali balik ( sbb yakin masih ade tiket) mase tu jam almost 1.30 pm. aku pon brniat la nk amik bas kul 1.30. tapi mcm mne ntah bleh plak g kt akak yg keje tye2 destinasi ni (die yg tye aku dulu). then, terfollow plak die,

"bas g kluang kul 2 la dik, kalo ade skrg akak bg skarang"

aku ni pon ntah nape mls nak g kaunter lain, terus je la stuju ngan cdgn akak nih..

"bas five stars ea kak. satria xmo" ( sbb satria byk bas lame =.=)
"ok, platform 2 k. 25 ringgit.."

jam mase tu bru 1.30. adeyh.. trpkse la mnunggu kan. aku da xsuke mnunggu skrg ni. penat. bazir masa. da plak nnt mak nak jmput kt bndar ( coz mak ade seminar kt prime city) so, aku msej mak btau yg bas aku kul 2.. kire2 t smpai kul 5.. (hope mak tggu la kejap, wlaupun mak abes pukul 4.30 =.=)

tggu punye tggu punye tggu,, aku pon g la dekat bas tu. xde owg pon, jam almost 2pm.. ade la bbrape org tggu.. ni haa bas nye.. five stars~




banyak betol org luar (org bangla) ak rase cam x slamat tau time ni.. erm, mcm pndatang di negara sndiri =.= fuhh.. time tu ade sorang mamat nih tegur.. hmm, nk xnk je jwb.. adess, sori la encik, sy bukan peramah.. n sy xmnat kt encik la.. haha.. sengal tol.. last2 aku blah, dok blakang2 ckit.. sori lg skali. kalo awk ensem pon sy xnk berbual (just puji dlm hati je)




ni tiket yg aku beli dari akak td.. hmm :( konon bas kul 2 tepat. 2.20 baru pintu bas bukak.. adeyh.. :/ kebengangan yang amat aku rse. ish2.. aku pon naik, amik seat n duduk.. time tu berpusu-pusu orang asing masuk. =.= aku mmg xselesa la.. terus tukar tmpat dok depan ckit. wlaupun bukan seat aku lantak la kan.. xnk dok dekat2 ngn diorg tu (pndang org semacam jek) :/

DALAM BAS



hmm.. tgok2 jam da 2.30.. adoyai, camne ni? nk cpat smpai, xnk la mak tggu aku lame2 kan.. adeyhh.. bengang sungguh aku rase time ni.. si driver lak sibuk tggu bas penuh.. aku pon call mak..
" da katne tu?"
"belom jalan lagi la mak.. lmbat la"
"laa.. bile smpai tu, mak balik dulu la kalo cmtu" (tibe2 aku rase nk nangis)
"xpe la, mak xyah tggu, nnt mimin amik bas n taxi je smpai umah" :'/

makin bengang.......................................
(aku kutuk2 bas ni dalam hati) haish!

akhirnye ade la dlm 20 lebih pnumpang, bas tu pon jln.. da 2.45 mase tu.. lame gile aku tggu kt bukit jalil tu.. adoi, mmg hati bengkak =.=



muke stress+ bengang+ sakit hati ~

dlm prjalanan jugak, masuk 1 mesej dari psangn ISL ku.. hah? npe plak ni? (hati berkate-kate lepas bace mesej tu) adoi la,, hmm.. =.= mcm2 la, sem lepas xplak cmni, tbe2 sem ni cmni plak.. (menitis air mate tau) hemm.. da la, xmo reply mesej.. xtau nk ckp ape.. mls nak fikir.. fikir nk cpat smpai je.. takut xde bas je nnt nk masuk dalam.. (kecelaruan emosi) =.=

spanjang perjalanan tu ade gak tido.. hmm.. tp gile la bas ni, berhenti lame gile.. yg aku xtahan tu, smpat g berhenti kt yong peng.. time ni da 5.11 laaa!!!!!!!!! lame plak tu.. konon je kate 10 minit tp lebih =.= adeyh.. dugaan betul naik bas ni.. tibe2 aku tringat yg mmg bas five star brhenti kt cni. dulu penah naik sekali.. ( nape la x ingt awal2 kan ) =.= lemah tol rsenye.. da tu, bleh plak budak2 laki ni keluar bas, ( bijak la tu ) isap rokok. tp dekat je ngn pintu bas.. asap pon msuk dlam bas.. WTH betol la diorg ni.. adeyh.. aku bnci betol asap rokok.. (menyumpah lagi dalam hati) haish!

tgh sedey2 n benci tu, mak call..
"min katne tu?"
"dekat yong peng"
"owh, nnt da smpai call mak, mak abes lewat la.. 5.30 baru abes. mak tggu kat cni" :')

erm, lega. tp bnci sbb bas tu lmbat jln.. tp syukurlah ayer hitam n yong peng tu x jauh sgt. 5.35 da keluar tol ayer hitam.. tp stengah jam jugak nak smpai stesen bas kluang tu.. xpe la, sabar! mak akan tggu.. :D snang ckit balik.. xyah nak lari2 cari bas tata =.=

ok, kul 6 cmtu smpai la kat stesen bas.. alhamdulillah selamat smpai wlaupun myumpah-nyumpah dlam hati (sedey tau :/) cepat2 beli tiket balik plak.. hari ahad, jam 12.30.. hmm.. KKKL yg paling best. lpas beli tu terus masuk the store sbb mak kat dalam. nga jalan2 kt ctu..
kmudian hepi jumpe mak, salam n cium :')

smpai umah plak kul 7.05 minit.. da mgrib da mase ni.. seronok, rindu rumah.. n rindu gak kat budak due ekor ni.. ehehe :P




ni tua.. kucing jantan.. dari kecik die dok cni, dok kt blakang, kat luar umah.. erm, syg die.. :P comel.. suke sgt masuk umah nih.. pntang bukak pintu,, hehe



ni adik tua, selupat (suke ati aku je bg name kan) ni pon comel jugak.. tp garang tau.. suke gurau gigit2.. hehe.. :P senang ckit hati main2 ngn kucing nih..

malam plak, dok tgok tv je keje aku.. :P best betol,.. mcm2 ade..

JUMAAT

blackout oh! pg2 lepas mak ayah g keje, aku tido la balik.. sedar2 pon coz kipas da berhenti berpusing.. jam 9.30 pg time tu.. n terperasan mesej gak dari partner ISL ku mgatakan abaikan mesej smalam.. hurm :') still x balas mesej.. maafla kawan, sy xtau nk balas ape..
rimas da...adeyh.. kne bgun la tu mksudnye.. hehe.. cam biase, housekeeping, jadi suri rumah jap ;) n then masak pisang goreng n smbal kicap for bekfes.. sarapan la tu kul 11 kan.. :P ehehe.. ikut sedap rase sudah..

erm.. stil xde karen smpai petang.. aku pon habiskan mase bace novel yang aku beli hari tu.. 9 nyawa by ramlee awang murshid. best oh! start kul 1 aku bce. kul 5.30 abes da.. ish2.. xleh nk smpan2 lagi dah tu.. hehe. then kul 6 kuar jmput adik kt simpang renggam.. yup, kene jmput coz sabtu die ade kelas darjah khas.. :D and then pegi beli sate. seronok betol.. dpt mkn sedap2.. hehe..

skrg da xblackout lg.. sbb tu leh tulis entri ni.. hehe.. k, esok sbtu, mase untuk wat keje yg banyak.. fuhh.. ahad balik da,, k.. hope KKKL x mgecewakan :)

till then~ daaa

Wednesday, October 13, 2010

rindu mereka !

luahan rasa emy'n at 12:54 AM 4 kata-kata Links to this post


ini mak :) wah.. rindunye.. erm, saje letak gamba mase kecik (comey x?) huhuh.. mse ni boleh la bangga sbb putih mcm mak ^^ n gigi cantik, hoho.. (sbb rongak bile da umo 5 n msuk sek ren)
mak baru umo 30 time ni (with 3 kids) hope nnt my daughter pon mcm ni.. hehe ( but i'm more similar to my father) :P anak ayah.. :D kecik2 cam mak, da besa byk ikut rupa ayah.. :)



gamba ni time umo 4 kot? rasenye.. kt muzium negara mase ni. bahagia betol sbb ade 2 abg.. huhu. manja mase ni ;D ngn mak n ayah pon same.. of kos la (sbb xde adik lagi) n dpt adik pon agk lambat.. mase umo 7 bru die lahir.. so, adik xdpt brgamba same ngn kitorg sekali (sume kecik) coz die beza ngn along pon 14 tahun.. hehe..



aidilfitri 1996? erm, x sure la.. adeyh, ingatan x ckup kuat ni.. huhu.. mcm 5 thun. tp mcm 6.. :P xpe, abaikan k.. hee.. baju mmg same. byk kali same tiap2 tahun. thun ni je yg len.. sbb masing2 da besa kan.. da ade akak ipar da pon :) xpe, next2 time insyaAllah bleh je kalo nk same lagi.. emm, npe baju x same ngan mak ek? *_* owh, ye. lepas dapat adik baru la same 3 orang ni.. hehe..



orait, ni plak mase da ade adik :) see, die kecik lagi kan.. tp kitorg sume da sekolah.. hehe.. 2la, awak lambat ckit kuar.. time ni 1998 kalo x silap. me stil pakai baju gaun siap skarf.. haha :D berjinak-jinak pakai tudung mase darjah 3.. (ok la tu kan? ) insyaAllah dikekalkan smpai bile2 :)

erm...., rindu mak, ayah, along, angah n mija :) moga semua dlm keadaan sihat n happy k.. SAYANG SUME !!

Monday, October 11, 2010

from iszieylyanziey istiqomah :)

luahan rasa emy'n at 12:00 AM 2 kata-kata Links to this post
thanx to Is yg bg wat bnde ni.. upenye copy n paste je tag2 ni.. ingtkan cmne la td.. (sy budak bru belaja) :P hehe. k, cam sronok je kan nk jwb2 soklan ni.. well, let see...

1. apa benda yang paling penting dalam hidup korang?

cermin mata or contact lens (xleh jln kalo xde nih), handphone, laptop, ermm duit? huhu


2. benda yang terakhir korang beli guna duit sendiri?
duit sndiri ye? erm, buku cerita BI. tajuknye ROJAK. hehe..

3. dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?
of kos la rumah sendiri. xyah bazir2 wat kat dewan :P n tema, mm, x fikir lagi.. garden boleh x?



4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
haha.. no more love for now ok. skrg nk abeskan study n wat bnde2 yg lebih pnting dulu. cinta tu harapnye dtg la kemudian ea.

5. berapa lame korang akan mencintai kekasih korang?
mestilah selama-lamanya :) sampai akhir nafas.

6. novel/buku/majalah yang terakhir korang beli?
baru btau td. buku cite ROJAK tu.. ;)

7. dimana korang selalu jumpa dengan kekasih korang?
belom ade kekasih la. so, xtau la nk jumpe katne.. :P hoho

8. apa name penuh korang?
Nur Emyliza binti Musa
:)

9. antara mak dan ayah mana yang korang lebih mesra?
dengan mak rasenye. sbb ayah pendiam. tp die tegas :)

10. namakan yang betul2 korang jumpe dalam hidup korang?
jumpe mcm2 jenis orang. dpt belaja banyak erti hidup, misalnye dalam prsahabatan, percintaan n lain2 lagi.. byk kalo nak tulis sume..

11. adakah korang basuh baju korang sendiri?
of course lah...kalau malas sangat pon masuk mesin basuh.. rajin basuh tangan (jimat) hehe

12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
ermm.. Dubai? xsure la coz 1 malaysia ni pon xhabis pegi.. hehe

13. pilih satu, peluk atau cium?
due2 xleh ea? :p huhu.. peluk la, menenangkan :)

14. beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?
same2 bakal cikgu ;) die baik n sudi tolong kite..

15. 5 mende yang korang sayang sangat dalam hidup korang?
5 je? lebih dri 5 la.. n sume tu important k :) hehe (mls nk tulis)

16. 5 lagu yang korang suke dengar?
lagu mungkin by melly, lagu takdir cinta by rossa.. lg lgu padamu ku bersujud by afghan .. 2 lgi tu lagu rock kapak n maher zain :) boleh kan?

17. bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
1 September 1990 ... tahun lepas dekat mktab je.. tp bulan pose. xde ape pon. thun ni smbut kt umah (sbb PBS). wlaupun pose stil ade kek n KFC :)

18. 5 orang blogger yang korang nak tag.
aaa.. xsure sape.. hehe

19. cerita cikit blogger pertama yang korang tag.

x terfikir pon nak tag sape.. huhu :P

ok, selesai sudah jwb2 soklan ni.. best jugak ye.. erm, k la nite2 sume..
till then :) daa~


Saturday, October 9, 2010

sunway

luahan rasa emy'n at 4:10 PM 9 kata-kata Links to this post


pagi 8 oktober yang indah :) duduk kt gazebo dulu before bertolak ke sunway pyramid... 9 of us were going... me, ana, bie, amal, nadiah, jihah, oma, airul n kak ct..



in putra LRT. tlong ignore org blakang ye.. hehe.. well, from mktab amik cab, then LRT star dari BTR ke masjid jamek. tukar putra dari masjid jamek smpai la kelana jaya (last station) then, rapid U623 to sunway :) act, this is my fourth time being there at sunway.. n my first time g naik public.. hohoh :P b4 this naik kete.. mmg trase jauh.. almost 2 hours to get there..



skating academy :) yeah, smpai2 je terus g cni. bayar ape2 yg patut n cam biase la.. snap2 pic ^^ first time nk main nih.. cuak rasenye.. tp best la, awal2 lg org lom ramai..




kami 9 org.. :) tp yg msuk 7 org saje.. c nadiah n jihah xmo men.. so, let's them take pic n lastly, diorg g tgok wyg.. smbil mmbawa kameraku ini.. huhuh



ok, first try :) feel nice n bole tahan la.. cuak, xbpe stabil, licin ( of cos la licin kan ) :P tp yg paling pnting berani.. bru la bleh skate dgn cantik cam expert2 yg len. *jeles tgok org yg terer skate*



ni budak expert no 1.. kejap je da laju da die skate.. fuhh :D sgt2 bgus la amal.. x rugi bayar rm 13 kalo cmni.. hehe..



ni pulak budak expert no 2.. same je cm amal. kejap beno leh laju n stabil :) so, I hold her hand and skate together :D thanx bie.. tp lame2 rse x best bile da ramai org :/



budak expert no 3.. haha (yeke?) pasan jek.. just feeling ok coz dpt stabilkan diri atas ice.. n x jatuh mse mule2 men.. tp last2 jatuh jugak kan (sekali je ;D ) ape2 pun, xdpt laju cam mereka berdue kat atas tuh.. *kaki sakit n rase boring plak bile da lame*



gaya2 mereka semasa skate.. huhu.. kak ct n ana nak menari ke? :P hee..



oops! kak ct jatuh.. smpat plak c jihah snap.. hehe.. biase la tu, pgalaman kan.. kalo x jatuh, xrase la sejuk ais tu cmne..



rojak ... bukan cara untuk wat rojak okeh :P huhu.. tp cite2 pendek dlam ni.. best la jugak.. buku BI.. smpat g popular bookstore after leaving ice skating wlaupun sorang2 (sbb mud bosan n penat da dtg) so, leave it n go wherever i want *konon2 sbb da kali ke4 dtg sini* haha...




ok, makan time.. cam biase la food court.. tp xde la besa sgt tmpat mkn ni.. ape2 pun puas hati gak la mknn sedap n harga murah kalo nk bndingkan g fast food yg mmg banyak dlam ni kan..



after makan g pusing2 jap.. smbil tu snap2 pic lg ^^



kat dpan kedai ape ek ni?? erm, tggu diorg yg beli baju..



tadaa ! xlupe arked.. hoho.. *sape ntah ajar aku game men kat arked ni* gian oh.. pasni kalo g mne2 mall mesti nk cari arked, abeskan mase n duit kt cni. oh ye, releasekan tensen gak k.. last2 sume dtg men kt arked jugak.. best2. wlaupun arked die ni kecik je.. *xde game moto yg aku minat lak tu*



ok, mmg pntang jumpe cermin.. kat toilet pon jadi.. hehe :P ni b4 balik.. da mlm bru nak balik kan.. huhuh.. padahal jauh ni.. harap2 smpat smpai mktab balik b4 kul 11 mlm..



mase mnggu di ktm komuter subang jaya.. erm, x bpe tau sgt naik komuter. yg tau komuter ni lmbat n ramai org.. wlaupun ade ladies coach, still ade guy yg msuk lam tu.. huhu.. whatever la.. yg pnting smpai ke mktb.. so, dri subang jaya smpai kl sentral.. then, tukar aliran seremban-rawang...




ni time da tukar aliran seremban-rawang.. da nk smpai la ni kan.. erm, nsib baik time mnuggu x lame.. da la ramai org ( ish2, suke sgt komen kan :X )



ok, last pic (act, not) biase je naik komuter ni.. smpat jugak la smpai mktab.. mse tu pon jam da tnjuk pkul 10.40 mlm.. ok girls, next time rncang lg k nk g mne.. hehe :)

overall, nice day with them all.. hope pasni dpt kuar lg ramai2.. n doing activity together yea.. i'll miss the moment *skating* n still miss my day with 'him' (oh, x sesuai da nk ckp psl ni ok) huhuh :p

till then, daa ~



Thursday, October 7, 2010

cinta vs suka

luahan rasa emy'n at 2:21 PM 0 kata-kata Links to this post



Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku. Jikalau kita melihat mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata.
Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja.

Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu.
Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta.
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka.

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis.
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan membuat dia gembira.

Perasaan cinta bermula dari kata.
Perasaan suka bermula dari telinga.

Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka. Umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika kita cuba menutup mata. Cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang akan mengalami ini dalam hidup mereka.

Monday, October 4, 2010

menggodek-godek blog..

luahan rasa emy'n at 12:22 PM 0 kata-kata Links to this post
tadaaa!!
wah wah.. haha.. :D
bru lepas tukar templates n tmbah widget lg.. act, tgh meng'xpert'kan lg kmahiran dlm blog ni..
(ish2, suke sgt gune bhase rojak n ayat sms :PP )

hope, pas2ni leh tmbh lg ape2 yg kurang.. hehe.. tgok blog org len sume cntik2 la..
byk lg bnde yg xtau ni..
can anyone tell me more?? ^^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review