About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Thursday, October 21, 2010

sinis lara

luahan rasa emy'n at 8:14 PM

Salam, this time xtau nk tulis pe sebenarnye.. hope ade kaitan ngan tajuk entri.. huhu :P
SINIS. ape tu sinis?? O_o rsenye sume tau kan.. baik perkataan or sikap.. boleh dikategorikan sbg sinis... hmm.. aku.sinis. ye, I admit it.. sometimes, n kdg2 rase cam selalu jek.. =.=

hish.. nape ntah nak cakap cmni.. sbb sebenarnye, aku mmg amat2 sedar keSINISan aku tu.. ehehe.. 2la yg jadi kalo ckp tanpa fikir.. hmm, tp sbnarnye aku ni xde r suke bercakap sgt (kan2?) :P dgn org2 yang rapat n memahami ak je aku suke ckp byk.. :) aku biase diam sbb mse tu tgh berfikir nk ckp pe.. n biasenye aku suke ckp lepas kalo nga EMOSI. so, better let me be by my own while I'm not in a good mood k.. kalo x, bersedia la nk dengar aku ckp PERLI2.. >.< dulu, ade org ckp aku ni cakap kasar.. (intonasi n nada) padahal perkataan yg diguna tu sumenye baik je..da fikir habis da nak susun ayat... last2 aku mule faham sbb ape org tu ckp cmtu.. FIRST, sbb die bukan orang johor.. ( ade kaitan ke?? ) haha.. I think so, sbb aku pernah bace yg org JOHOR ni agak kasar.. tp bukan sume.. SECOND, my mom was orang negeri sembilan ( eh, ade kaitan ke??). haha.. lg satu yg betol.. mmg mostly org N9 (atok) n Melaka (nenek) pon cakap kasar ( bukan la kasar mane, nada tu je yg biasanye disalah tafsir ) >.<>respect everybody as they are different in each other.. :) positive thinking la kan.. sume org berasal dari keluarga yg pelbagai.. ^^

~end of SINIS ~



" MENGAPAKAH TIDAK KAU HARGAI.. HATI YANG TELAH MENGUBAT SEPI.. SEDANGKAN WAKTU MEMINJAMNYA DAHULU.. TIDAK KUJANGKA KAU AKAN HANCURKAN IA DAN AKU LARA...
KU LEPASKAN KAU PERGI BERLALU, JIKA KEMBALI KAU MILIKKU...
NAMUN ANDAINYA KAU TERUS BERLALU.. KAU BUKAN MILIKKU SEJAK MULA DAHULU DAN AKU LARA ~ "

:) puas hati.. suka lagu ni.. hehe.. biar dgr banyak kali pon x jemu.. rase cam da hafal pon ade.. haaha (sengal) erm, kali ni masuk tajuk LARA plak.. ape tu LARA? msti ramai tau kan.. sbb aku xtau nk xplen cmne.. tp yg betolnye, lara ni berkaitan ngn PERASAAN.. yup, feeling~

I'm not going to tell much about this thing.. :/ xnk ckp byk.. sbb perasaan ni tgh bermacam-macam skrg.. huhu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
benci, rindu, sayang, marah, geram, cinta... cinta?? yup, pada PENCIPTA, NABI, KELUARGA :) just smpai family je ok.. more than that is nobody.. SAYANG, byk.. kawan-kawan :) sume la.. tua, pat.. (my cats) barang2 pon syg oh.. hehe.. yg len2 tu negatif kan.. TAPI still gak perasaan tu.. lumrah manusia la kan.. mesti ade bnde yg dibenci.. n something yg dimarah.. >.< haram hukumnya cinta sebelum halal antara mereka (NIKAH).. I'm very clear about that.. syukur alhamdulillah sbb diberi peluang lagi nak membaiki diri :') walaupun sbnarnye IMAN dlm hati ni rapuh sgt.. x lari dari dosa.. tp still dpt rase bile mmbuat dosa :') (kan da melalut masuk cni) huhu


ok, back to the topic, LARA ~ erm, nothing much nak trangkan pasal tajuk.. tp pasal perasaan banyak ( tp td ckp ckit ) haha.. :PP

ish, k la.. kite wat conclusion terus la ea.. boring plak nnt :P

1. ingin menutup hati dari cinta manusia ... ( siyes! ) sbb cinta manusia xkekal.. mcm pantai.. sekali bah, sekali berubah :/ lagipun, baru 20 tahun kan.. nk bercinta lg pasni untuk kawen :P (da fikir) hee.. ( mintak dikuatkan hati ) :')

2. berharap dapat jumpe cinta sejati.. yeah! :P (aku poyo) yg benar2 ikhlas.. n of course yg akan jd peneman hidup ni (husband) haha.. (siyes ayat xleh blah :P )

3. ingin mencapai kejayaan dulu.. bahagiakan mak ayah.. :) bahagiakan diri sndiri.. n paling penting, nk baiki diri sndiri ( sbb nak dpt yg terbaik :)

erm..................... da la tu.. penat kot taip.. hehe (lame gile nak taip sume ni) nnt nk tulis entri pasal lelaki idaman plak... lalalala~ :P saje suke2.. hehe.. k la, till then..

daa~

~end of LARA ~

2 kata-kata:

iszieylyanziy said...

let it be,,ada org kate is sinis,,hahaha

emy'n said...

yup2.. haha.. :P brgntung pada org sbnanrye kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review