About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, November 14, 2010

aduhai akak kfc

luahan rasa emy'n at 12:06 AM
Alkisahnya, tepat jam 6.30 petang tadi.. 3 orang gadis telah bersiap-siap untuk turun membeli makanan.. (skema sangat nih) :P ok2, dringkaskan cerita, si E telah trserempak ngan si I yg turun seorg diri.. mmg dari gayanye hndak ke kafe.. so, E, J dan D pon trun la jugak slepas tu untuk ke kafe.. ulangan taip, KAFE .. huhu.. dgn niat hendak membeli makanan stelah seharian xmakan. ok tipu. megi pon mknn jugak kan.. ngeh3 (ktawe gedik)


bila smpai bawah je, E, J & D terserempak ngan I.. dan I pon mgatakan bhawa kafe tutup.. oh dem! @_@ da la lapa selapa lapanya.. so, soksek2 jap.. fikir2 nk mkn ape ni.. dgn jam pada wktu tu hampir 6.45 (mgrib jam 6.58) mereka bertiga pon berhajat nk gerak ke KFC. sbb xde la jauh sgt nk menapak.. tambah2 lg prut lapa ya amat.. minta diisi -_- b4 tu smpat lg amik payung sbb cuaca mcm nk hujan.. n kuning-kuning oren camtu *senja sudah* so, bergeraklah 3 org itu ke KFC..


dsebabkan waktu mgrib yg pendek, kputusan telah diambil untuk bungkus sahaja n mkn kt bilik. first, agk ramai la yg Q up.. uh, tggu je la kan. sbb da dtg agk lewat. usha2 ckit akak kt kaunter, hmm...cam org baru. xpenah nmpk pon b4 ni.. huhu.. dlm fikiran masing2 sume nk order nasi ayam combo *_* eh, chicken rice combo.. so, bratur senyap2.. tapi.. asal xgerak2 ni..


adeyh.. rupanya akak tu xmcm lipas kudung.. ok, die bukan lipas.. tu cume simpulan bahasa ;D hehe.. dlm hati da cam nk sumpah2 je.. aduhai kakak, cepatlah ckit wat keje tu.. -_- almost 20 minit Q smpai jugak turn.. bg D dulu yg order sbb E nk order untuk I sekali.. time2 order tu plak, terase yg tmpat tu makin bising.. oh, ramainye budak2.. #_# bukan la anti budak-budak tp tensen kot sbb mnunggu dgn prut yg lapa.. dah2 tu plak akak KFC mgatakan bahawa nasi habis, kne tggu 20 minit bru siap.. *_* oh dem! xpe2, cube mnenangkan diri, jgn la tibe2 migrain plak.. huhu.. kne tkar set len la nmpknye..


" kak, snack plate 2 set, spicy, air strwberi.. cheezy wedges 1. pas tu nk ayam besa2 ea.. "


lebih kurang camtu la ayat si E bile order... haha.. ayam nk besa2 ea kak.. bukan pe, xpuas la mkn skadar kepak kecik *_* huhh.. memilih2.. nk mkn pon memilih.. ehehe.. tp dari pndgn mata E da nmpk yg akak tu tetap jugak msukkan kepak n peha kt masing2 punya box..da tu dipasangkan dgn dada ayam plak.. oh man.. akak ni xfhm ke.. tp dsebabkan bungkus, diam je la.. aduss. dlm hati da mngomel mcm2 (T_T) kalau la dpt ngan abg or akak len, mmg diorg bg due2 ketul yg besa.. heh.. *wlaupun ade org akan kate, amik je la ape2 pon.. tu pon nk berkire* tp kite kan pgguna.. ade hak nk yg terbaik.. lgpun harge da naik oh, wlaupun naik ckit.. tp ckup untuk order nasi putih+tomyam+telur dadar sbanyak 2 set.. hoho :P lgpun da biase ckp cmtu. kalo x ckp cam xsah pulak.. haha..


mmg agk x pueh hati la tadi.. adoyai.. bg cili sos pun ckit bebeno.. :/ rase cm rugi je, agk2 kalo amik chicken rice pueh la hati sikek.. sbb mkn nasi.. erm.. tapi paling sodeh si D la, sbb duo2 ayam dio tu kocik2 betol.. (peha n kepak) pergh.. rse cam nk pulang balik je kan.. tp agak2 r nk menapak tu.. huhu *_*


mood: x puas hati ngan akak tu..


ok, ni gamba lame, bukan kt kepsi td. ni kt kepsi TS.. zaman dulu kala. nk tunjuk betapa byknye kalori dlm KFC ni.. hehe. *sbnanye nk ckp btape gmoknye bile asik mkn fast food :P*



budak gemok yg suke mkn KFC



ayam mesti nk besa.. tgok tu, set ngan fries same twister :p




x lupe, cheezy wedges *xde r feveret sgt*


p/s: lepas ni nk ckp ngan org KFC, "sy nk ayam besa tp xmo peha, kepak n dada" hehe.. xpun, "sy nk ayam besa. bg thigh ngan back"

untuk korang: xrugi bile knal2 part ayam ni.. boleh mntak ape yg kite nak.. hee ;P

till then, salam ....

4 kata-kata:

pemadam said...

wakaka..
que lama yg lgsung tak berbaloi.. tpi takpe. belajar drpd kesilapan :)

PEACE, selamat beramal !

iszieylyanziy said...

hahaah,,nasiblah,,lain kali jerit je,,hahaa

emy'n said...

pem: len kali tgok dulu sape yg kat kaunter,, hehe.. xpe2, nnt pkena yg besa2 plak.. :P

emy'n said...

is: nk je jerit, tp akak tu da letak siap tmpal sticker hot& spicy tu daa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review