About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, November 14, 2010

i've been tagged.

luahan rasa emy'n at 6:36 PM


firstly, before I start to write a 25 things about me, I would like to thanx maisya tahir sebab suruh wat tag ni.. *wlaupun esok ade paper last* huhuh :P

1. my name is Nur Emyliza binti Musa. kawan-kawan skrg ramai pggil emy. family panggil mimin. kat kg@ rumah mmg sume org kenal mimin. termasuklah kwn2 tadika n sek. rendah.. hehe.. act, pggilan tu nenek yg bagi mase kecik2 dulu. melekat smpai ke besa name tu.

2. walaupun ramai adik sedara yg lg muda, aku x dpanggil dgn pggilan kakak.. even dgn adik sndiri pon selesa pakai nama je.. huhu ( cam xsopan kot ) tapi tu kyataan. ganti name 'kau' n 'aku' da sebati dlam satu family *family besa* . ngan junior2 sek saje aku dpt pggilan kakak :P

3. mempunyai 2 orang abang yg suda bekerja n berpunya.. ;D .. n seorang adik prempuan yg nk mganjak umur 14 pada 2011. along now 27 tahun n work as engineer. angah was 24, keje MA. then, aku umo 20.. teacher to be, insyaAllah :) mewarisi ayah yg juga seorang cikgu.. adik still sek kat sek asrama harian.

4. mempunyai mak yang cantik n ayah yg ensem :) diorg dulu dua2 aktif dlm sport time sekolah. tapi aku lgsung x mewarisi bakat diorg ni.. hehe.. sekarang ni je ak mlibatkan diri dlm silat gayung fatani. *follow along* baru belt ketiga. blom boleh bangge. ehehe :P

5. barang berharga yg betol2 dibeli dgn duit sendiri adalah camera digital nikon s220. dalam 5 rat lebih je hargenye. syg sgt wlaupun dlm hati ni hampir jatuh chenta same DSLR.. hee. yg len2 cam laptop ni ayah yg belikan :') hp mak yg belikan :') ape lg ek... stil byk mende yg diorg support.. huu, syg mak ayah sgt2..

6. seorang yang berjimat. yeke?? :) agak jimat la. bile dpt elaun tu, awal2 da kuarkan ckit safe kt bank lain. biar xpakai duit tu. hehe.. lgpun mak ayah selalu tanye duit tggal bape. so, xkan nk jwb tggal bberapa je dlm bank kan.. msti la nk jwb lebih dari tu.

7. in reality, i'm the last minute student. dlm ape2 pon, sume nk wat last minit. :/ xelok tau sbb susahkan diri sndiri sbenanye. xpe2, akn cube ubah slow2 pasni..

8. i'm single but not available.. hehe.. sbbnye skrg adelah wktu untuk study n capai yg lebih pnting dulu. b4 ni adalah dlm 3 kali kot bercouple.. tp sume xkekal.. *wlaupun da cube yg terbaik* so, malas da nak fikir psl ni lg* biar lepas ni yg btol2 untuk jadi teman hidup :PP

9. xde kawan yg betol2 rapat. sbb aku ni jenis yg xleh kenal rapat sgt ngn org len.. dlm proses belajar untuk mnerima kekurangan org.. (agaknye) n mgenali kelamahan sndiri jugak.

10. sangat memilih. ape2 je brg or org.. huhu.. tp ape2 pun, pilihan mak yg ter'best' contoh cam baju kurung la, wlupun mule2 mata aku rase xcntik, baju tu ttap cantik n pernah la org puji. so, pujian kembali kpd mak sbbb pilihkan :) lg satu, kalo nk beli brg yg byk pilihan corak or warna or ape saje cam kasut, akan amik mase yg pnjg untuk pilih. so, org yg teman tu kena bg pndgn... :D

11. seorang yg rabun padahal mak ayah n adik beradik sume ok.. sbbnye mgkin drpd alergi dulu kot. slalu gatal2 n mata merah. i'm starting to wear spectacle since form 2. tp skrg kalo kuar ke mane2 suke pakai contact lens ^^ sbb lg konfiden n nmpk budak2.. ehehe *pasan jap*

12. berckp mcm budak2 ni, i'm still disalah anggap oleh mcik2 especially yg xknal. penah ditanye sek tingkatan bape n penah org ckp 'nmpk mcm form 4 la' aiyoo.. thun dpan da 21 tau.. hee.. agknye sbb utama adelah my lil sis nmpk same besa ngn aku.. :P

13. sudah mmpunyai lesen D dan B2. mule belaja lepas abes spm. tp, xpndai memandu la.. -_- sbbnye xpenah cube drive kete ayah kt umah tu.. moto je terer tau. time mule2 blaja n skrg ni xpenah pon jatuh moto. tp, jatuh plak mase amik lesen JPJ.. haha.. so, repeat la test dgn byrn RM 80 :P

14. suke kucing, arnab, and pet yg comel2.. :D teringin nak bela kura-kura or hamster.. ade sape2 nk hadiahkan x?? :P haha

15. berharap untuk posting kat sabah or sarawak or mne2 tmpat yg agak jauh.. :) nk rase life kt tmpat org... skrg ni blaja kt KL. dpt la jugak rase hidup kt bdr. tp kg jugak yg best :)

16. suke pakai selipar kalau nk g jalan2.. tp kalau formal tu pakai ladies. suke pdnkan beg n kasut sbb nmpk kemas :) n mgikut protokol sbg pnjawat awam... hehe

17. xleh mnum ais byk2 n mkn mknn yg brminyak sgt sbb nnt senang demam :/ so, kalau mkn kt luar lg suke mntak air panas.. kdg2 je pkena ais..

18. can be demanding tp selalunye xkisah. ikut pada situasi n keadaan.

19. da lama berminat untuk sertai unit PBSM n alhamdulillah tercapai pada sem depan ^^ tu pon lepas PPIM dibubarkan kt IPG..

20. lg suka duduk kt umah n wat keje umah drpd round 1 kmpung. tp bila lame2 dok umah ni mmg badan naik.. ! huhu :P

21. sy xpndai memasak kot. xpasti la sbb teori da byk tp amali kurang sgt2.. :P masak yg senang2 je pndai..

22. sy suka lelaki yg lasak, bersukan n TAK MEROKOK. so, bakal hubby, pliz take note ya.. *poyo jap*

23. ramai org ckp sy jiwang @_@.. hehe. kyataannye sy je tau :P

24. suke minta pndgn org berkaitan hal-hal yg byk jadi teka-teki. biasanye psl cinta la.. hehe.. n biasenye, suke tye pndapat kwn2 lelaki sbb diorg byk logik.. org pmpn byk emosi..

25. yg ke-25 ni, sy nak tag kawan-kawan ni..

faezah
naziha
Is
zul

2 kata-kata:

Gentleman Frog said...

Salam,

Sya sorg ahli BSMM jurulatih kanak-akanak.

iszieylyanziy said...

emy syg : is dah jawab,,,

http://iszieylyanzieyistiqomah.blogspot.com/2010/10/mencari-identiti-blogger-yang-hilang.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review