About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Thursday, December 30, 2010

setiap detik berharga

luahan rasa emy'n at 9:57 PM 3 kata-kata Links to this post
assalamualaikum :)

sedar xsedar, kejap je da nak abis tahun kan.. means, cuti pun da nak abes =/ hmm, tibe2 rase cam sekejap sangat cuti ni.. huhu.. padahal da cuti dari 16 November lepas =P 
sekarang ni ada dalam 3 hari lagi kat rumah, setiap detik memang berharga.. so much :')
tau kenapa??
sebab kat rumah ni rase tenang je, xde nak stress, xde wat assignment, bole bangun tido lewat, bole makan bila2 mase n macam2 lagi la.. sebab tu la RUMAHKU SYURGAKU.. hee ^^

so, kite flashback balik apa aktiviti sepanjang cuti ni.. erm, banyak jugak yang dibuat.. tapi kerja memang tak termasuk.. and perkara tu membuatkan diri ini bertambah 'sihat' :P wuhuu..
  1. ikut mak ayah pegi jemputan - well, x semuanya.. ada la dalam 5 majlis sumenye.. biase la bila cuti sekolah  ni, memang ramai yang wat walimah ^^ insyaAllah next year on June di rumah saya lagi           (abang kawen)
  2. housekeeping - ok, ini rutin sebab my mom work.. so, bangun pagi (xde pagi sangat :P) sidai baju, sapu rumah, kemas dapur and so on.. kire terjaga la kan kebersihan rumah ni.. hehe..
  3. on9 - yeah, ini lagi satu perkara yang dibuat selalu.. :) lagi2 banyak contest yang orang tag akhir2 bulan ni.. hehe.. 
  4. tengok tv - sangat banyak luang masa untuk menonton.. hehe.. lagi la astro ni banyak sangat channel yang best2.. =D axn, hbo, max, s.movie, s.world, fox, zee, n so on...
  5. main badminton - sesuai dimainkan di petang hari ^^ well, da banyak hari jugak main badminton ni ngan adik.. da dia sorang saje di rumah jadi kawan yang boleh ajak main.. hehe
  6. masak - biasa masak nasi je.. hee. kadang-kadang tu wat la jugak sambal ketuk, masak sayur, goreng yang senang-senang and wat minum petang jugak ^^


with sis :) ni la budak nye yang nk dikaco, nk ajak g memane naik moto, men badminton sesame.. :D

well, nanti jadi student balik la sampai cuti seterusnya pada bulan 6.. hmm, muke x ikhlas nak bergamba ni namenye.. dalam kelas.. :P

will meet again ^^ same2 tempuh sem 3 PISMP dengan baik.. insyaAllah ~
semoga sem 3 nanti dapat buat yang terbaik.. act, belum ade mood lagi nak balik KL.. hmm, kawan2 IPG lain ada da dapat result tau.. tapi IPG ni xde plak.. xde web yang khas untuk cek result ~  huh .. ape2 je la.. hope pointer dapat 3.5> :)

sekian ....

Monday, December 27, 2010

award

luahan rasa emy'n at 9:42 PM 5 kata-kata Links to this post
Assalamualaikum =)
dulu kan, masa baru berjinak-jinak dengan blog, tak tau pon award tu ape..
tapi bila dah banyak belajar and tanya macam2 kat Is, dah faham dah and boleh hias-hias sikit blog ni ^_^
award ni dari my dear Is. dia dapat dari kawan blogger lain. lepas tu dia tag kita untuk ambil award ni
 thanx dear :)

semuanya ada 5 ^^


so sweet lah dear :) semuanya cantik2 tau ^^

PANDANGAN TENTANG PEMBERI AWARD = baik, peramah and ramai follower :D

1) tunjukkan gambar desktop anda


2) snap gambar anda sekarang....
sekarang? nak skip jugak la macam Is.. hehe..

3) 3 words describe si dia...
siapa ek??
buah hati ke.. huhu.. skip jugak.

4) 3 words describe youself....
- pendiam
- saya baik ;) hehe
- percaya diri sendiri..

5) anda selalu masak?
jarang lah ..

6) tag 5 blogger yang comel dan sweet.....
- maisya - marina - farhana - faezah - nafisa - kayun

sekian, terima kasih ^_^

Sunday, December 26, 2010

'giveaway separuh jiwang'

luahan rasa emy'n at 9:15 PM 5 kata-kata Links to this post
assalamualaikum :)

firstly, thanx to marina sebab tag and bagi wat giveaway ni (GA). actually, ni first time buat GA. macam contest jugak la kan rupa dia ni.. hehe.. :D

So, kite wat je la kan .. sebab orang da tag =) bila fikir2 balik memang ada tag yang tak dibuat.. hmm, sorry tau sebab tak buat.. macam terlepas pandang :/

GA ni adalah dari weeda. hadiah2 pula disponsor oleh bifa's collection. well, memang best tau hadiah2 die ni.. huhu :) untuk maklumat lanjut pasal GA ni .. boleh klik sini :) sampai 3 januari 2011 je GA ni..


oklah, kite cite2 sikit pasal GA ni ea.. GA separuh jiwang ;) huhu.. suka la bila ada perkataan jiwang kat sini  ^^.. sebab memang diakui bahawa saya ni jiwang (yeke?) hee.. 
orang2 yang rapat and kenal je la kan yang tau ^_^ 

last but not least, saya mau tag
@ farah yasmin  @ nurhanisah

sekian , =D

Wednesday, December 22, 2010

segmen jom berkenalan

luahan rasa emy'n at 10:02 PM 6 kata-kata Links to this post
Assalamualaikum..
kali ni dapat tag lagi dari Is :) iaitu segmen jom berkenalan.. so, kita buat je la kan.. sebab tarikhnya sampai 3 Januari 2011 saje.. thanx dear for tagging!

 
sekarang, kita tengok syarat2 dulu k..
1)Buat Entry bertajuk"SEGMEN JOM BERKENALAN" 
 
2)Paste banner segmen jom berkenalan dalam entry
anda(kalau nak letak kat sidebar pon takpe)..
linkkan ke entry ni~ ni link nye segmen-jom-berkenalan 
 
3) Jawab 7 soalan berikut:

-Apakah status anda
~ status? erm.. for this time being, i'm still single ;) yelah, lom kawen lg.. hehe :P ok2, honestly belum ada apa2 ikatan lagi ngan berlainan jantina kecuali kawan-kawan saje.. (hope clear)..
~lagi, status sebagai seorang pelajar/ guru pelatih di IPGM kampus Teknik, KL.. IPGM stand for Institut Pendidikan Guru Malaysia a.k.a maktab :) insyaAllah will become a teacher 

-Ceritakan tentang diri anda
~nama penuh ialah Nur Emyliza binti Musa, umur 20 tahun , lahir pada 1 September 1990..
~ mempunyai mak, ayah, 2 orang abang dan seorang adik perempuan :)
~ menetap di Johor, (anak jati ni) lahir n membesar di sini.. cuma sekarang da jauh sikit sebab belajar kat KL.. hehe
~seorang yang baik kot :P entah la, xkenal maka xtau la kan.. rase2 cam peramah sikit dan sensitif sikit :P seorang pendengar yg baik ^^
 
-Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..
~x ada apa sangat pon.. just nak tulis2 and ikut suka hati sendiri.. hoho.. actually, ni blog ke-3 tau.. sbb before ni buat padam buat padam.. xtau sangat pasal blog masa tu.. sekarang ni pon tengah belajar2 lagi :)
 
-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
~dunia blog ni menarik, sesuai ngan peredaran masa dan bertepatan.. bagus untuk orang2 yg berbakat menulis... n sekarang ni memang ramai yang macam tu ;D

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
~buat la betol2.. jangan nanti terbiar x berpenghuni.. huhu.. kalau boleh, cuba tarik orang baca ngan wat entri2 menarik, xkisah la pasal life sendiri ke, isu semasa ke.. :D

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
~erm.. keunikan?? x pasti la, rasa cam biasa2 je.. :P

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
@sampai da bekerjaya n berkeluarga kot...huhu.. xpasti sebab mood berblogging ni xtentu.. kejap2 cam banyak sangat perkara yg nak update.. kejap2 rasa bosan pulak :P

ok lah, sekarang mau tag 4 orang:
  1. jia
  2. airul
  3. maisya
  4. nafisa
TQ so much!! ^^

Sunday, December 19, 2010

tag lagi

luahan rasa emy'n at 11:54 PM 2 kata-kata Links to this post
Assalamualaikum.. :)

tQ to Is sbb bg tag ni.. kamu adalah org yg selalu bg sy tag.. hehe :P tag kali ni pasal makanan n minuman..


Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
@ nasi goreng tomyam - lg2 yg kt velo, ade satu kedai tu sedap.. :)
@ sate daging n ayam.. yg dekat spg renggam.. en. Jamal.. hehe
@ mom's cook.. apa2 yg dimasak la.. yg pedas2

Jenis air apa yang korang paling suka?
@ air yg suam2 gitu.. ehehe
@ xterlalu manis
Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?
@ malay @ western @arabian

Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!
@ masak sayur
@ telur goreng :P
@ mee maggi
@ puding kastard/sagu/roti
@sambal ketuk

see, sume mmg senang kan.. sbb sume ringan2.. huhu.. kne perbaiki ;)

Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
depends la mkn katne.. hehe.. xde la mkn kt restoran mahal2..

Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?
KFC, rail coffee :) pling sedap kt ctu nasi lemak ayam kot.. mee kari pon, tp xbape minat.. hehe


Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak.

Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.
@ayam @arnab @lembu @itik @merpati 
Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..
muihihi.
 sorry, da xingat la.. huhu


Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?
aaa, bekas pasangan bole x?? haha
@ tau fu fa.. sbb die suke :P 
Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?
@air bujang pon ok.. nak berat ckit wat r nasi ayam ke, puding ke.. ehehe

Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.
@mcm xde je..


Jajan/ cekedes yang korang suka
da besa ni, xbape mkn jajan la.. ehehe

Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?
@ nasi ayam
@ nasi lemak


Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?
nasi goreng kg.. masak sendiri.. pedas gile sbb byk sgt letak cili api.. haha

Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?
sate, puding n air cikong. hehe


Sila tagged 5 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..
izyan, airul, norfa, kak reena, izatul..


daa, tQ so much ^^

tag from fb ~ my 100th truths

luahan rasa emy'n at 12:33 PM 2 kata-kata Links to this post
Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 Truths about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. Tagged means "I'm interested in knowing what are your 100 truths"(To do this, go to "notes" under tabs on your profile page, copy and paste this note, erase my answers and enter your own, tag people


1. Last beverage: sirap bandung :D
2. Last phone call: don't remember.. huhu
3. Last text message: with cousin~
4. Last song you listened to: lagu ape ntah kat klasik nasional.. hehe 
5. Last time you cried:don't remember.. da lame x nangis la.. ;P

HAVE YOU EVER:
6. Got back with someone you've broken up with: just become a friend
7. Been cheated on: SOMETIMES.. hmmm.
8. love someone & regretted it: yes, but it worth .. hehe.. experience is the best teacher rite?
9. Lost someone special: NO
10. Been depressed: SOMETIMES..
11. Been drunk and threw up: NO n NEVA..

 LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. light blue - lembut :)
13. hijau muda - cantik :D
14. putih - bersih ;)

THIS YEAR HAVE YOU:
15. Made New Friends: YES.. from FB n blog..
16. Fallen out of love: YES n ALWAYS.. for my family of course..
17. Laughed until you cried: dunno
18. Met someone who changed you: YES.. make me stronger
19. Found out who your true friends were: YES..
20. Found out someone was talking about you: YES.. i think..
21. Kissed anyone on your Facebook friend's list: no 
22. How many people on your friends list do you know in real life: about 50%.. huhu
23. How many kids do you want?: maximum 4.. :DD
24. Do you have any pets:  YES.. kura-kura comel.. hehe
25. Do you want to change your name: NO ~ x penah jumpe org yg same name
26. What did you do for your last birthday: doing my PBS n masa tu bulan puasa =)
27. What time did you wake up?: hmmm.. bangun lewat.. hoho
28. What were you doing at midnight last night?: watching TV 
29. Name something you CANNOT wait for?: 2013 ~ finish my study :)
30. Last time you saw your Mother?: I saw her everytime
31. What are you listening to right now: mom n dad nga bual2.. hehe
32. Have you ever talked to a person named Tom: NO..
33. Who is getting on your nerves now?: hmmm.. no one
34. Most visited webpage: FACEBOOK.. my blog...
35. Whats your real name: Nur Emyliza bt Musa
36. Nicknames: Min, mimin, Emy
37. Relationship Status: STILL SINGLE :) 
38. Zodiac sign: virgo
39. Male or female?: FEMALE 
40. Primary School?: SK PEKAN LAYANG2..
41. Secondary School?: SMS kota tinggi~
42. High school?: -
43. College?: matrik johor ( just for a month) IPGM Teknik (2008-2013 insyaAllah)
44. Hair color: black 
45. Long or short Hair: dunno.. haha
46. Height: 158CM.. sedang2 je.. hee
47. Do you have a crush on someone?: NO
48: What do you like about yourself?: many things~ I love myself :)
49. Piercings: YES
50: Tattoos: DON'T WANT n NEVA..
51. Righty or Lefty: RIGHT..

FIRST:
52. First surgery: NO.. hopefully neva..
53. First piercing: my ear..
54. First best friend: NO ONE~ huhu.. but I have a lot of friends
55. First sport you joined: 4x4.. mase darjah 2.. hehe
56. First vacation: langkawi island. mase 5 tahun :)
57. First pair of trainers: hmmm..

RIGHT NOW:
58. Eating: NO..
59. Drinking: NO..
60. I'm about to: ONLINE.. ONLINE.. ONLINE.. hahahh..
61. Listening to: bunyi alam kat luar :P
62.Waiting for: nothing
 63. I'm feeling: just fine

YOUR FUTURE :
64. Want kids? YES.. mesti comel,, hehehh..
65. Get married?: of coz ~ with someone special one day~
66. Career: teacher to be :) insyaAllah
67. Lips or eyes: EYES
68. Hugs or kisses: HUGS
69. Shorter or taller: taller :)
70. Older or Younger: OLDER 
71. Romantic or spontaneous: ROMANTIC - spontaneous sometimes
72. Nice stomach or nice arms: NICE 6 PACK STOMACH.. hahahh.. ;) n of cos nice arms too
73. Sensitive or loud: sensitive..
74. Hook-up or relationship: DUNNO
75. Kissed a stranger: NO n NEVA..
76. Drank hard liquor: NO..
77. Lost glasses/contacts: NEVA.. i think..
78. Sex on first date: heppp.. CRAZY >.<
79. Broken someone's heart: YES.. a long time ago... mse sek ren.. hehe
80. Been arrested: NEVA.. ..
81. Turned someone down: I think so..
82. Cried when someone died: OF COZ.. sedih..
83. Fallen for a friend: NO..

DO YOU BELIEVE IN:
84. Yourself: YES
85. Love at first sight: NO -just puji dlm hati ckit je-
86. Heaven: YES.. verry much..
87. Santa Claus: NO n NEVA..
88. Kiss on the first date: NO.. heppp..
89. Angels: YES.. always at both my rite n left side..
90. God: YES.. ALWAYS.. ALLAH THE 1..

ANSWER TRUTHFULLY:
91. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: NO.. i'm loyal.
92. Did you sing today?: YES.. today morning..
93. Ever cheated on somebody?: YES.. kuang aja punye org.. haha
94. If you could go back in time, how far  would you go?: SCHOOL TIME.. waaa.. blaja btol2 time spm.. hehe
95. The moment you would choose to relive?: my spm result :/
96. Are you afraid of falling in love?: NO ~ kne lebih hati-hati je
97. When was the last time you lied?: dont remember.. hehe
98. Are you usually late, early or right on time?: right on time :) sometimes early.. hehe
99. Would you give your life to save someone else's?: YES..
100. Are you afraid of posting this as 100 truths?: XBRAPE LA.. hahahh..

ok done.. hehe.. sebenarnye xtau nk post entri ape.. so, wat la tag ni.. :)
daa. xmo tag sape2..

Thursday, December 16, 2010

contest gambar paling chill

luahan rasa emy'n at 11:20 PM 5 kata-kata Links to this post

assalamualaikum.. 
thanx to Is lg sbb tag me to join this contest :)
actually, xtau nk letak gmba mne satu n nk edit gmba pon agak malas sbb xterer sgt pon.. 
tp xpe la kan, org da tag.. so, kite wat yg termampu.. hehe.. 
b4 tu, tgok balik ea syarat-syaratnya..
hope xterlewat sbb lg 2 mggu da tutup tarikh :P


The Rule(s) :

1- Tangkap gambar korang PALING CHILL tak kisah individu atau ramai-ramai. Boleh edit kalau suka. Caption gambar kena buat tagline sendiri contoh : 'Kami Happening, anda?!!'. (tak perlu cerita tentang gambar, aku cuma mahu tagline)

2- Buat entri pasal contest ni. (itu sudah mesti). Linkkan URL entri korang ke entri ini. Tajuk entri : "CONTEST GAMBAR PALING CHILL !!"

3- Letakkan banner contest ini di entri anda, dan sidebar juga. Linkkan ke entri ini.

Kami CHILL, anda?!!

4- Follow blog ini, i mean blog HUTAN KABUT.

5- Tag paling koman 3 blogger. pastikan mereka tahu contest ini.

6- Bagi tahu anda suka warna apa jugak.

Tarikh tutup : 31 DISEMBER 2010

dan ni gamba yg telah sy pilih untuk contest O_o




tagline is:
kami tak kisah! hehe..


warna yg digemari pula ade tiga:
biru, hijau muda n putih :)


sekarang nak tag 3 org:
- far
- jia
- gentleman frog


TQ so much ^^

Tuesday, December 14, 2010

style your hijab

luahan rasa emy'n at 8:48 PM 10 kata-kata Links to this post
assalamualaikum :) 

firstly, thanx to Is coz tag sy untuk join contest ni..  puas jugak td belek2 gamba mana yg sesuai untuk dmasukkan.. sbbnye sy xpakai shawl.. selendang ade la sekali dua penah pakai.. hehe..


this is the banner of contest .. woot-woot is the owner :)
 sebelum sy letakkan gamba sy, jom kita tgok balik syarat2nya..

1) satu entry bertajuk SAYA SUKE BERHIJAB or STYLE UR HIJAB ,masokkan gambar di atas dalam entry anda,pastu linkkan gambar itu ke post ini yer ..letak sekali syarat-syarat contest ni yer ^^

2)letak banner(gambar ) yang kat atas tu di sidebar blog anda..hohoo ( nak resize banner pon boley )

3)yang paling penting mestila korang kene letak gambar korang bertudung/berhijab/ber-shawl/berpurdah tu kat dalam entri korang tu ^^

5) sila tag kawan-kawan korang..3 orang pon jadila..hee (make sure kawan korang taw yer )

6)dah siap tu submit la post korang kat COMMENT box dia okay :)

7)tarikh tutup pertandingan adalah 11 january 2011

8)ouh,kalau baik hati alang alang da join contest tu ,tekan la butang follower tu.tehee,( tiada paksaan )

HADIAH LUMAYAN ! (rm 100 ! lagi banyak penyertaan lagi lumayan ! )
*
*
*
and now, ni gamba nya ^^ sy yg maroon k..


semasa aidilfitri 2010
sekarang, sy mau tag
  1. maisya
  2. jia
  3. ellina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review