About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Tuesday, December 14, 2010

hari 3 - PD

luahan rasa emy'n at 5:11 PM
assalamualakum :) 
the last entri pasal PD.. hehe.. penat da wat entri ni :P
ok lah, hari 3 is the last day.. n cam biase check out nye adalah pd jam 12 noon..
tp kitorg gerak awal ckit sbb nk sggah sg. duyung, melaka for attend kakak ipar punye kakak wedding.. hehe
so, tulis cite kt pic je la ea..  scroll down~

breakfast kt hotel.. erm, mknn nye not bad la.. tp x sbyk hotel2 len.. sbb xde nasi lemak, telur goreng n roti canai.. huhu.. n biase la kan kalau mkn kt hotel ni (bufet) mestila nk rase sume bende wlaupun ckit.. so, untuk pagi ni mkn nasi goreng kg, mee goreng, telur sparuh masak, sekeping roti, n honey star a.k.a cereal.. :D
after sarapan, bace paper plak.. hehe.. pagi tu x terjun pool pon.. bila da besa ni rase cm mls n xbape gemar nak mndi pool.. :P dulu kecik2 ade peluang ckit pon nk mndi kan.. mndi kolam 2 kali petang je.. n sejam jugak tiap kali mndi tu.. :P

bersiap-siap untuk balik n check out.. huhu.. gamba ni mmg gemok mcm orgnye -______- siyes, dok umah sebulan lebih mmg naik berat bdn n bertmbh sume2 yg patut bertambah.. fuhh...

time tu jugak ade banana boat kt laut.. erm, smlm2 xde pon.. mybe tu grup2 yg ade event kt le paris kan.. nak naik la nnt kalau ade kesempatan :)

laut merah >.< hmm, smlm2 xcmni.. niway, xmnd laut pon.. sekejap je masuk mse first day, tu pon x smpai 10 minit.. hehe :P

tadaa~ muzium tentera darat :) time ni dlm kul 11 pg.. erm, bgus jugak bile g muzium kan.. mcm2 mklumat bleh dpt.. last g muzium bile ntah.. last year rasenye..

nk gmba jugak kt cni.. hehe :P
 ok, yg gamba seterusnya is gamba2 dlm muzium, mls la nk tulis byk2.. nk tulis caption ckit je k.. kalau korang sume berkesempatan g PD dtg la muzium ni. untuk tmbah ilmu pgetahuan :) jgn jd cm org serba hijau di atas.. da byk kali g PD, tp bru sekali jejak muzium ni.. huhu :P

antara pengasas RAMD

jenis2 senapang ~

fail tentera - left. Adnan- :)

jenis2 keris semasa zmn kphlawanan di tanah melayu

dlm era british - di pntu gerbang a'famosa

antara alat dalam zmn belanda

berlatarblkngkan event perjanjian pangkor

model dato' naning -phlawan N9-

ruangan dalam salah satu jenis kereta kebal

antara alat yg dpamerkan -not too sure untuk ape-
 gambar di bawah pula, berkaitan dengan PKM. korg sume mesti ade belajar kan pasal parti komunis malaya.. terowong ni adalah rekaan ataupun adaptasi yg diambil dri situasi sbnar mase zmn PKM dulu..

ke terowong PKM -parti komunis malaya-

suasana dlm terowong -sejuk n sedikit mnakutkan-

jauh n byk ruang kt dlm tu

ni lah antara gambar ahli PKM yg dibunuh.. mmg patut sbb mereka2 ni kejam kt org melayu kita masa zmn dulu,,

kat luar. ade mcm tugu yg tercatat nama2 pahlawan yg gugur di medan perang..

ni model kereta api zmn inggeris..

model kereta api jugak.. kt pintu tu ade sign no entry~ n mmg berkunci.. hehe :P kalau dpt masuk kan best

bye2 muzium.. dari luar da nmpk model kereta api


pintu gerbang PD.. bye2 PD.. see u next time :)

ni plak time nk masuk ayer keroh.. erm, -___________- traffic jam teruk dri hgway lg.. huhu... smpai melaka dlm kul 3 n blik kul 5 lebih.. smpai umah plak dlm kul 8.. penat duduk.. hehe :P
ok, habis sudah entri ni.. hehe.. da xtau mau tulis ape lg.. thanx 4 reading :)


p/s: more pic on my fb :)

0 kata-kata:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review