About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, January 9, 2011

gulliver's travel & rayyan fantasi

luahan rasa emy'n at 8:15 PM

Assalamualaikum :)

hari ni ahad kan.. means cuti hujung minggu.. ^^
well, memang nak keluar pon hari ni.. ingat nak tengok cerita damping malam..
tapi tengok Gulliver's travel plak.. hoho..
ni sebab waktu last damping malam kul 2 petang.. sampai2 leisure mall tadi da dekat 2.40..
rugi je kalau masuk damping malam kan..

anyway, korang mungkin pernah dengar pasal gulliver's travel ni..
masa kecik2 dulu.. kira ni macam story cinderella ngan puss in boots (kot?)
sebab mak kate ni macam cite dulu je.. cite buku..
betol la kot.. searching google tadi n terjumpa ni...



Gulliver's travel by jonathan swiss








jack black
well, cite ni mengisahkan seorang pekerja bilik mel, Gulliver yang cuba mengurat orang atasan iaitu darcy (amanda), 
dia ni berbohong pasal melancong n menulis artikel .. padahal dia boleh je berterus terang ngan darcy..
sampailah darcy menyuruh Gulliver pergi ke Bermuda dan wat artikel pasal pelancongan di sana..
sampai di tengah laut bermuda, muncul satu pusaran air yang besar sekaligus menyebabkan kapal yang dipandu hanyut dan hancur dipukul ribut ombak.. ( ade ke ribut ombak?) huhu..




amanda peet n jack black
then,, bla, bla, bla.. ( malas la nak cite) huhu..sebab cite ni da lame kat wayang.. dari 23 disember lg..
(mesti ramai da tengok kan?) :D

overall, cite ni best la.. kelakar and ada nilai-nilai jugak.. ^_^ lagi satu yang best sebab ada emily blunt..
love her accent :) betol2 menjadi watak princess die..
before ni tengok cite queen Victoria kat channel 413 =)

emily blunt

lepas habis wayang pulak, pegi popular jap.. fikir2 nak beli cite mikhail.. Ramlee Awang Murshid punye..
last2 beli cite ni je.. rayyan fantasi.. yang ni latest  2011 ^^ 


masuk ni baru 2 je novel Ramlee Awang Murshid yang dah ada.. da tak rasa nak beli novel cinta sebab bosan..
sume jalan cite cam sama je.. for me la.. 
tapi kadang-kadang baca jugak.. n banyak kali pinjam orang punye .. hehe..

daa, esok kelas bagi minggu ke2 :) perjumpaan rumah sukan.. dan perjumpaan unit uniform jugak..
27 nanti ada larian mesra (-_-!) wuhuu.. 

sekian...

p/s : sume gambar google.. tQ google ^^ ehee..

2 kata-kata:

Gentleman Frog said...

salam emy,

sye ada beli cinta sang ratu dari ramli awang murshid juga.

SOS CAP CICAK

emy'n said...

wsalam..
best x? yg before ni bace 9 nyawa.. dulu penah bace ADAM..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review