About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Saturday, January 22, 2011

hindustan

luahan rasa emy'n at 2:32 AM
assalamualaikum.. :)

sape minat hindustan?? hehe.. ok, just nak cite pendek je.. ^_^
act, dari kecik lagi da mula expose ngan cite2 hindi ni..
first sekali tengok kuch2 hota hai.. lakonan SRK, kajol n rani mukherji..
lepas tu banyak lagi cite yang ditonton bila da sekolah..
tapi da mula berkurang sikit sebab macam da xberminat nak beli cd lagi..
cuma lately ni je macam minat balik.. tu pun sebab da nampak beza muvi hindi dulu ngan sekarang..

apa yang beza?? :) cite hindi dulu banyak sangat pasal cinta, konflik keluarga, dendam yang tak sudah.. n macam2 lagi..
tapi cite hindi sekarang, banyak yang terapkan nilai, n pengajaran yang boleh amik.. betul kan??

3 idiots *google pic*
 first, cite 3 idiots.. sebenarnya, x tengok sangat cite nih.. tengok pon ade skip2.. tapi boleh faham..
sangat best cite ni sebab die cite pasal budak kolej yang banyak wat hal.. last2 diorang semua berjaya dalam life n karier masing2..
friendship values pon sangat2 ditunjukkan =)
hero cite ni amir khan ..


ghajini *google pic*
 ghajini ~ ghajini ni sebenarnya nama orang, watak protagonis dalam cite ni.. baru je tengok cite ni kelmarin.. sangat best! sebabnya, amir khan melakonkan watak pesakit amnesia  (short term memory).. hanya dapat ingat something dalam 15 minit saje.. the story is all about revenge and love :') memang sangat tersentuh hati bila tengok cite ni.. watak sanjay sunghania sangat sweet..
bayangkan la orang amnesia yang berjuang nak balas dendam atas kematian kekasih dia..
sangat susah n macam2 hal yang dialami ..


my name is khan *google pic*
 SRK n kajol :) sweet partner.. my name is khan cite pasal autisme plak.. autisme ni satu penyakit yang menyebabkan kesukaran dalam komunikasi n pergaulan seseorang itu.. ehem.. sangat bagus untuk cikgu2 yang belaja pemulihan or pendidikan khas ok :P hehe.. sebab kita kena tau anak2 murid kita nanti macam mana.. mungkin ade autisme..
cite ni pasal cinta antara 2 orang yang perbezaan agama.. juga mengisahkan perjalanan seorang pesakit autisme yang bersungguh-sunggguh untuk berjumpa dengan presiden US semata-mata nak cakap..
"my name is Khan, and I'm not a terrorist"  (cite ni berkaitan juga dengan tragedi 11/9)
ada part yang sedih, gembira, marah n macam2 lagi..


taare zameen par *google pic*
lagi satu cite yang bagus untuk cikgu2 PL n PK :) cite pasal kanak-kanak disleksia yang terpaksa mengharungi macam2 rintangan untuk belaja.. sangat2 tersentuh dengan cite ni sebab tiada sorang pon yang faham dengan keadaan Ishaan yang menghidap disleksia (kecelaruan minda) termasuk family sendiri. dah tu, kene paksa masuk asrama ~ tekanan emosi yang sangat teruk di asrama :/  sampailah muncul seorang cikgu yang berjaya mengenalpasti masalah ishaan ni n sedaya upaya tolong dia :') 
starting from basic (membaca n menulis)  last2, Ishaan dapat membaca n kembali seperti dulu


rab ne bana di jodi *google pic*
last, cite rab ne bana di jodi :) jalan cite yang menarik sebab ade 2 watak yang SRK kena bawak..
dalam misi untuk menawan hati isteri sendiri.. Suri terpaksa menjadi Raj =) jadi partner kepada isteri sendiri untuk pertandingan tarian..  sumenye sebab perkahwinan yang secara tiba-tiba tanpa rasa cinta.. huhu.. 
kirenya, pengajaran yang kita boleh dapat ialah.. cinta tu tak semestinya berbalas, cukup dengan hanya memastikan insan yang dicintai tu bahagia :D
"there's no goodbye in friends. all we have to say is, until we meet again" :')


p/s : suka dengar lagu hindi sebab muzik die best :) so do the movie.. semua perasaan ada ^^

sekian..

8 kata-kata:

bunga_lily_pink said...

heee~ besh kan layan hindustan kadang2....tp ikut tyme jugak...ade ms besh layan cintan2...ade mase besh layan yg klakar...mcm 3 idiots...

amna naziha said...

rating terbaek bagi ak adlh Taree Zammer Phar, continue by My Name Is Khan walaupun agak kontroversi -.-''

emy'n said...

alia: betol2.. :) ikut mud kite mcm mne.. hehe

emy'n said...

jia: u should watch ghajini :)

syaida farhana khaled said...

gahajini
watak jahat laa
antagonis
heheh

watak protagonis
namanya
SANJAY SINGHANIA
heeeee
:D

emy'n said...

wowow.. salah ea? huhu.. bia2.. lame sgt da x kupas cite smpai terbalik2 sume tu.. :PP

ikha farhah ismail said...

hindustan ?
oh suka juga ! ;)

emy'n said...

ikha : :) jom tgok same2.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review