About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, January 16, 2011

khurafat

luahan rasa emy'n at 9:54 PM
assalamualaikum =)

kejap je da hujung minggu balik.. pastu da sampai minggu 3 persekolahan @ kelas.
well, cam biasa la bila hujung minggu je mesti rasa nak keluar jalan-jalan kan :P
ok lah, straight to the point, kali ni nak cerita sikit pasal cerita khurafat yang baru je ditayangkan pada 13 januari lepas...
semalam 15 hb  g tengok kat TS. baru 3 hari tayangan kan... orang jangan cakap la, memang penuh satu panggung...
nasib la dapat gak seat belakang walaupun duduk kat tepi.. lagi baik kot dari duduk depan n terpaksa mendongak (-___-!)
apa-apa pun, nak cakap terima kasih dulu kat encik MZ kerana sudi temankan hari sabtu saya ^_^
sudi jugak makan-makan ngan saya and tengok wayang sama-sama.. huhuh :P


well, cerita ni bermula dengan babak mengangkat jenazah ke perkuburan, di mana syamsul @ johan pun ikut sekali sambil menangis.. ( mula-mula lagi dia da letak babak last, pastu flashback) 
starting dengan babak johan kat rumah mak dia, with liyana @ aisyah, dan adik perempuan dia..
masa ni johan baru je kahwin ngan aisyah.. 
lepas tu, selit pulak babak di disko, watak anna @ salina ali tengah bersosial ..
lagi tepat kalau dikatakan tengah frust sebab pakwe dia Johan ni da kahwin ngan orang lain.. 

sweet bila jadi husband n wife ^^

.
.
.
.
.
(aku pendekkan sikit la ea, penat nak tulis panjang2..)
bila johan da berkahwin ngan aisyah, diorang sering diganggu ngan makhluk yang menakutkan..
kat mana-mana pon kena ganggu, sampaila diorang ni pelik ngan perkara-perkara yang berlaku..
dalam masa yang sama, anna tetap tak dapat terima kenyataan sampai sanggup bunuh diri..
dan lepas tu, johan diamanahkan untuk uruskan mayat anna n hantar ke kampungnya..
semasa hantar jenazah, johan dengan pemandu van terbabas masuk dalam gaung..
sebabnya, diorang kena ganggu time ni.. 
dan masa tu la babak johan dukung mayat ( macam dalam trailer), nak bawak ke mana ntah (-_-!)
masa tu jugak, hantu ni muncul lalu kejar johan.. (suspen)
johan berjaya jugak sampai ke jalan raya n tahan kereta orang..

lepas tu, bila johan sampai rumah, dia pelik la sebab x ada orang langsung, 
n terus dia pergi rumah mak dia..
time tu ramai orang.. johan pon terus naik dan panggil mak dia ( sebab dia ingat mak dia yang meninggal )
sekali johan terkejut bila tengok mayat dia sendiri yang terbaring kat situ *_*
johan pon ikut serta sekali mengiringi mayat dia ke kubur (babak masa awal2 tadi)
tapi kan, bila dia da diletakkan dalam liang lahad tu, terus johan terjaga n mendapati diri dia kat hospital..
( aku pon x sangka yang tadi tu mimpi dalam koma johan je =P)
tapi time ni, Johan memang da nazak n meninggal jugak akhirnya..

so, ending dia Johan mati.. sebab kemalangan.. dan babak mendukung mayat tu sebenarnya bukan la real sebab dia terus pengsan lepas2 masuk dalam gaung tu..

well, sorry lah sebab aku rasa x sedap la aku bercerita ni.. hoho :P
eh, lupa pulak nak btau yang khurafat tu.. 
sebenarnya, johan sendiri yang mengundang musibah bila berjumpa bomoh semata-mata nak kenal dengan anna (sebab anna x suka dia mula-mula)
babak jumpa bomoh ni pon diselitkan masa hantu anna tengah kejar johan dalam hutan..
kata bomoh tu, jangan sekali-kali siakan orang perempuan ni, sebab bila da sayang, dia akan sayang johan lebih dari nyawa dia sendiri.. dan kalau disia-siakan jugak, roh seorang mayat ni akan tetap ganggu johan.. (kiranya roh mayat ni da bersama ngan anna la kan)

kesimpulannya, aku rasa cerita ni biasa-biasa saja.. sebabnya tahap keseraman tu cam sama je..
babak suspen memang banyak sangat tapi semua tu macam dapat diramal.. hehe..
yang menambah seram mungkin babak di hospital, bilik mayat dan wad pesakit.. 
yang lain-lain tu sama je cam cite seram lain, kat rumah and kereta..
maybe sebab da banyak cite seram yang aku tengok.. 
apa-apa pun, thumbs up to syamsul sebab berjaya lahirkan cerita macam ni..
tak de la rasa rugi tengok KHURAFAT ni.. tapi x puas la sebab cite ni pendek n ringkas..
well, ni cite seram dia yang sulung kan, so, xboleh la expect tinggi sangat.. 
for me, cerita MANTRA lagi seram sebab banyak perkara yang x disangka-sangka.. 
tapi terkilan la x sempat tengok DAMPING MALAM.. mesti seram jugak kan @_@
.
.
.
.
.
.
p/s : maaflah sebab ayat yang aku tulis x best t_t ... huhu.. harap faham la ea.. 

pakaian hari itu :)

thanx for reading!! :)

4 kata-kata:

Gentleman Frog said...

salam,

seram ke lawak?

one of jo

emy'n said...

wsalam..

x lawak.. seram ckit je.. hehe

Asrul "iLham" Sany said...

nice blog hope to keep in touch ya ;)

emy'n said...

thanx asrul ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review