About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Saturday, January 15, 2011

novelia

luahan rasa emy'n at 1:02 AM
Assalamualaikum..

saya bukanlah seorang yang aktif mengumpul novel. tapi lagi suka meminjam orang lagi2 kat kazen.. huhu.. tapi sejak menjak ni rase cam nak beli sendiri jek, nak kumpul n wat koleksi.. nanti bole la wujudkan mini library sendiri .. ^^ sekarang lagi minat novel thriller, novel cinta bukan lagi pilihan.. sebab susah nak pilih -_____-

hari ni telah menghabiskan 419 ms novel Rayyan Fantasi karya Ramlee Awang Murshid  (RAM) ^^
beli masa 9hb lepas... tapi baru sempat bukak malam ni.. hehe..
ingat dapat habiskan terus 545 ms =P 
tapi otak da penat nak berimaginasi.. huhu.. ( kebiasaanku kalau baca novel :P)
lagi la novel Ramlee Awang Murshid ni jenis yang thriller and kadang2 tu benda yang xlogik.. 

apa2 pun, rayyan fantasi memang best ! =) semua novel karya RAM memang best agaknya ..
tapi takat ni yang penah baca ada 4 je termasuk rayyan fantasi .. tombiruo macam penah baca.. tapi lupa la (-_-!)
  1. ADAM
  2. ungu karmila
  3. 9 nyawa
*google pic* (best betol ade sume novel RAM) -jeles-

sinopsis of rayyan fantasi

RAHSIA susur galur Aiddin sengaja dirahsiakan oleh ayahnya, Ibrahim. Justeru… dia memiliki sebuah keluarga yang bahagia. Bagaimanapun kehidupan manusianya yang gembira dan ceria, tercalar apabila disahkan menghidap barah otak tahap empat. Doktor meramalkan Aiddin hanya mampu hidup dalam tempoh yang sangat singkat. Jiwanya terganggu dan sejak itu, Aiddin suka bersendirian.

Aiddin yang berduka cita ditenteramkan oleh tunangnya, Feena yang berjanji akan setia pada ikatan cinta mereka. Impian terakhir sebelum kematian meragut kehidupannya adalah untuk mendaki Gunung Kinabalu. Impian itu terlaksana, tetapi Aiddin hilang di kawasan hutan pergunungan. Selepas lima tahun berlalu, Aiddin muncul semula di kawasan tersebut. Sejak itu, beberapa siri pembunuhan ngeri berlaku. Manakala Aiddin sendiri sering mendengar bisikan suara perempuan.

RAMLEE AWANG MURSHID berjaya mewujudkan sebuah rahsia dalam lingkaran saspens, seram dan misteri dalam novel ini. Faktor cinta pula adalah pengikat, tetapi tidak semestinya tersimpul mati. Rayyan Fantasi merupakan genre yang berbeza dalam karya Ramlee kali ini. Ketika membaca novel ini, pastikan di sekeliling anda adalah realiti kerana fantasi begitu bijak menipu fikiran.

last but not least, nak tulis semua novel RAM (alaf21)
  • tombiruo
  • ranggau
  • mandatori
  • semangat hutan
  • ADAM (aku darah anak malaysia)
  • satu janji
  • tombiruo terakhir
  • rahsia perindu
  • bagaikan puteri
  • hatiku di harajuku
  • cinta sang ratu
  • ungu karmila
  • hijab sang pencinta
  • mikhail
  • 9 nyawa
  • rayyan fantasi (latest 2011)
p/s : nak beli semua boleh? rm 19.90 X 15 = rm 298.50.. haha.. =DD 
        lepas ni kalau nak bagi hadiah ke.. bagi la novel ramlee awang murshid ea.. hoho :P

2 kata-kata:

Amna Jia said...

hehe.. cm best je mi
lepas 5 tahun masih bernyawa walaupun tlh dsahkan barah tahap 4. kuat semangat aiddin :)

emy'n said...

mmg best ! ^^

time kt cni la penulis wat konflik..
actually, aiddin bukan manusia..
n penyakit tu just pgesahan doktor dia alam nyata sbb sakit die yg menyerang.. yg sbnarnya, kesakitan tu tanda2 tumbesaran die n prtmbahan kuasa die.. lgpun aiddin ni merupakan pewaris kerajaan yuk'kaa..
yg terletak 100 tahun cahaya dari bumi.. hehe :D

mmg berfantasi sungguh bace cite ni.. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review