About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Thursday, January 6, 2011

shopping ^^

luahan rasa emy'n at 12:50 AM
assalamualaikum :) 
biasanya dalam awal-awal tahun ni, budak2 maktab tak de la ligat sangat bershopping :P
sebabnya masih menunggu duit masuk dalam akaun kan.. hehe..
tapi diri ni lain pulak citenye..

alkisah, hendak ke plaza low yat untuk survey antivirus.. maklum la da setahun pakai , da nak expired da pon..
hajat di hati nak cari nak cari antivirus yang kuat dan paling bagus :D 
mesti la kan.. protection untuk laptop kena utamakan jugak
lagi2 untuk orang yang selalu online cam yang menaip ni.. ehee >.<

plaza low yat, jalan imbi .. *sumber google*

anda semua mesti familiar n kenal sangat2 ngan antivirus brand kaspersky kan??
jangan tipu tau.. huhu..
mesti ingat lagi aktor jackie chan pakai helmet and lawan virus ^_^..
memang menarik perhatian orang..

now antivirus ni femes sangat.. setiap kedai yang pegi mesti ade jenama nih.. kalo tak macam tak sah kot.. huu..

kaspersky 2011 ... kiri - internet security , kanan - antivirus sahaja *sumber google*



tapi, tapi, tapi...................
tak nak beli kaspersky ni.. before ni memang guna kaspersky 2010..
dan boleh dikatakan agak bagus la..sebab dapat detect virus dengan baik..
tapi kan, ada jugak virus macam trojan yang kaspersky ni tak dapat delete..
hmm.. tak tau ke mane peginye :/ risau la plak..
maybe tak pandai guna kot.. sebab tu xtau nak kurung virus tu camne..
takut la sebab da beberapa kali appear blue screen.. *_*
fuh.. virus kan.. cukup lah 2 kali je bagi nyawa baru kat laptop (-_-!)


panda antivirus *sumber google*
 haa, disebabkan xmau pakai kaspersky, ada la niat nak cari panda antivirus.. korang penah dengar x?
hope penah la ea.. sebab memang ada yang xtau ,, ye lah, x femes macam avira or kaspersky kan.. hehe
dulu masa mula-mula kenal panda ni masa abang pakai antivirus ni.. 
hmm.. pelik jugak mula2.. masa tu tengah pakai avast.. tau x? ala, yang selalu cakap-cakap tu.. ehee :P
dia kata panda ni kuat.. betol ke tak tu sebenarnya terpulang jugak pada tuan yang pakai kan..
hmmmmmm....

tapi memang dukacita sungguh and nak putus asa bila 2 kedai je yang ada panda nih -_-
ingatkan nak beli je yang 3 user internet security panda, tapi tak de plak yang compatible ngan win7..
yang ada pon 1 user je.. adeyh.. rm69.. tadi kaspersky rm 100 je yang 3 user..
kira-kira dalam rm 33 je la kan.. jimat xjimat.. huh.. 

comel kan3? :D uhuhh.. *sumber google*   









last last.. fikir punya fikir, terpaksa la amik kaspersky lagi.. hmm..
sebab nak save duit la.. maybe next year boleh pakai panda :D
ehee.. teringin jugak nak try,..
 wait for me k panda! ^^ huhu.. en M kate macam comel je panda tu.. ahaa.. tengok la orang yg nak beli..
hee.. kidding :P

seagate external hardisk 500 GB *sumber google*
ok, last but not least.. external hardisk ^^ waa.. konon nak survey jugak.. tapi beli terus..
ish3.. actually, harge die agak murah la.. rm 166 je.. 500 GB tu..
hmm.. untung la kan.. lagipun memang barang-barang elektrik akan turun harga,, hehe
so, amik la jugak satu.. ehee.. sebab hardisk laptop pon kecik.. 160 saje.. maklum la old model..
walaupun old tetap berjasa tau.. ^^

times square KL *sumber google*
bila da sampai lowyat, memang biasa pegi TS ni.. tambahan plak memang ada benda nak beli ..
hee.. beg ^^ beg nak bawak g kelas..
and of kos warne beg memang sama ngan kasut..
bila da ada kasut, senang je la nak pilih sebab tengok warna tu je.. :D
so, dapat dah.. murah je.. rm25.. warne dark choc ^^

makan pulak di Johnny's.. (betul ke eja?)
harga standard jugak.. yang penting makan sedap dan mengenyangkan ^^
lepas tu kan.. patah balik ke lowyat sebab membe ni nak beli laptop baru..
wah2.. tumpang teruja jugak la tadi..
memang best kan bila dapat camni.. cuma duit tu je la hilang camtu je.. ehee..
balik kul 8 suku camtu terus naik teksi ..
nampak sangat kan malas nak berjalan.. :P
jalan jem pulak tu.. *_*
adeyh.. nak g pukul 2.30 tadi pon teksi jugak.. :P
nasib la memang teksi ni agak mahal.. tapi masih mampu lagi.. 
p/s: da nak masuk 4 hari kelas minggu pertama.. seronok tu seronok jugak sebab subjek baru, tapi kerja pon da ada.. :D huu...kena pandai bagi masa nak siapkan .. 
 
sekian...

7 kata-kata:

Gentleman Frog said...

salam,

sye pakai avira freeware jer heheh

WHAT'S ROCK

~miss nusafara~ said...

ingatkan elaun da masuk.hehehhe

emy'n said...

belum la.. xtau bile nk masuk.. huhu

Amna Jia said...

amboi-amboi... hahaha
nnti elaun keluar, keluar lagik tau.. ahakss~

emy'n said...

jia: mesti la :) tiap2 mggu nk keluar.. huhu..

Amna Jia said...

kalau ongkos ada.. green light jela :D

emy'n said...

jom2 berjoli. window shop pon best jugak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review