About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Thursday, February 24, 2011

lawatan ke smart school

luahan rasa emy'n at 7:39 PM 5 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim :)

just want to share some moment ke sekolah bestari a.k.a smart school..

sebenarnya, da banyak kali g sekolah.. huhu.. tapi untuk SBE je la..

23 Februari 2011 , SK Putrajaya presint 9 (1)

kali ni pegi untuk lawatan ke kelas pemulihan, nak tengok gaya pembelajaran matematik kanak-kanak pemulihan ..

jom tengok gambar ^^

semasa menunggu bas

muka-muka bakal cikgu ^^

arrived! dengar taklimat ringkas

siap dengan tayangan slide

GPK hem (yg pegang mikrofon) datin hajah fadziah

lecturer math PBM 1 & PBM 2

muka sama x? ~ jia n ati~

me & bie :)

berlatarbelakangkan kantin sekolah

segerombolan :P

susur gajah yang luas & cantik

blok kelas yang menarik

kata-kata motivasi :)

dalam kelas pemulihan ~ perasan x kanak-kanak mild disleksia?~

da macam wartawan :P

sudut naturalistik ~alam sekitar~

sudut bacaan ~ interpersonal~

ABM yang pelbagai

tekun balajar ^^

kiosk bahasa


mendengar kisah & pengalaman guru pemulihan

kanak-kanak yang bermasalah  ~pity him :(

cikgu fariq

tengok kanak-kanak ni susun huruf :)

"ni lar..." dia pelat dalam menyebut ~

dalam ruang rehat :P

sungguh selesa :)


sistem fail yang tersusun ^^

suasana di bawah ~ tapak perhimpunan ~

sekolah kluster kecemerlangan :) so glad to be here


antara BBB yang diguna guru

pandai mengeja ^^

ni kerja kitorg sebelum balik.. :P men sahibba ,, huhu

menggunakan ICT yang menarik


kesimpulannya, ok la.. actually, guru pemulihan ni tengah mengajar BM masa kitorang datang. so, lagi banyak benda pasal BM dari math yang kami tahu..
erm.. tp bagus je sebab cikgu ni baik n sudi bagi tunjuk ajar, kongsi ilmu & pengalaman beliau sepanjang mengajar.. kelas pemulihan ni pon cantik & selesa sangat ^^

sekian, terima kasih ~

Saturday, February 19, 2011

wishlist

luahan rasa emy'n at 1:31 AM 1 kata-kata Links to this post



bismillahirrahmanirrahim =)


just want to share my wishlist 
blackberry bold 9780 
 blackberry ^^ erm, tak tahu la sejak bila suke blackberry.. sebab macam very nice :D 
apa-apa pun, suka model yang biase je, bukan flip or slide 
sebab orang kate handphone macam tu sensitif..
touch screen pon xmo, sebab orang kate makan bateri banyak
(sume orang kate sebab aku pakai handphone biase je) huhu 

yang bestnye blackberry ni, ade messenger sendiri. tapi sesama BB saje la.
well, ade je kawan-kawan yang pakai BB, cume tak ramai..
lagi ramai pakai nokia n SE..




xperia mini pro
sony ericson, this one pon nice jugak.. tapi die slide tepi, yang penting ade keypad..
bile da ade kat tgn orang ni, nmpak cam ala-ala kalkulator plak.. haha..
ape la >.< 
sekarang ni bayak sangat hp best2
cume xtau je nak pilih mane satu..
tp yg paling penting duit la kan.. sebab nak kene keluarkan..
adeyh.. paling sikit 1 K @_@


ciri-ciri hp yang dikehendaki

  • keypad qwerty
  • wifikege
  • bluetooth
  • mp3 & radio
  • camera * at least 3.2 MP * (xkisah sebab da ade cam digital nikon) 



p/s: saje gatai mintak abang surveykan kat Klang :P entah bila nak dapat pon xtau lagi.. paling cepat pon sem depan .. haha.. itu pun, dengan permission..

p/s: mak, maaf la, mimin memang sayang duit.. tapi teringin nak pakai handset canggih.. *_* huhu..

Thursday, February 17, 2011

no caption

luahan rasa emy'n at 12:28 AM 0 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim..

asik2 bukak tutup, bukak tutup.. xde idea pon nak update ape kat blog.. huhu..

erm.. esok2 la ea baru udate.. 
rase cam nak tido je skrg ni.. 
da penat n mengantuk..

nite :) 

Tuesday, February 8, 2011

sakit itu nikmat

luahan rasa emy'n at 11:29 PM 2 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim :)

almost a week x update.. sebenarnya, xde topik nak cakap la.. nanti makin merepek-repek pulak.. huhu
well, satu dua hari ni mula rase x sedap badan ~ cam nak demam ~ 
simptom2 biasa is selsema and sakit tekak..
tapi kan, yang demam before2 ni jarang selsema dulu..
tonsil yang bengkak dulu, then panas badan naik .. baru selsema.. tu pon kalo ade..  
sekarang alhamdulillah tonsil ok, boleh la makan pedas2 n sedap2.. hehe :P
nah, some info pasal demam 

Demam (juga dikenali sebagai pyrexia atau hiperthermia terkawal) merupakan isyarat perubatan biasa dengan ciri-ciri peningkatan suhu melebihi julat biasa 36.5–37.5 °C (98–100 °F) disebabkan peningkatan pada titik set pengawal suhu badan . Peningkatan pada titik set ini mencetus ton otot dan menggigil.
Ketika suhu badan meningkat, terdapat rasa sejuk umum sungguhpun suhu badan meningkat. Sebaik sahaja tahap suhu baru dicapai terdapat rasa panas. Demam merupakan satu tindak imunisasi balas yang cuba menangani jangkitan bacteria atau virus. Demam boleh dicetuskan oleh pelbagai keadaan dari selamat kepada potensi serius. Kecuali demam yang tinggi, rawatan biasanya tidak diperlukan, bagaimanapun, ibuprofen adalah berkesan bagi menurunkan suhu badan.

tonsil is ~

What is Tonsillitis?
Tonsillitis (ton-sil-lie-tiss) is an inflammation of the tonsils caused by an infection. In tonsillitis, the tonsils are enlarged, red, and often coated (either partly or entirely) by a substance that is yellow, gray, or white. Tonsillitis usually occurs as part of a pharyngitis (throat infection). Tonsillitis usually begins with sudden sore throat and painful swallowing. 

What are the symptoms of Tonsillitis?
Each person with tonsillitis may not experience all of the symptoms. Some of the major symptoms of tonsillitis are:
  • a very sore throat           ~ memang sakit :(
  • fever                             ~ efek satu dua hari lepas tonsil bengkak
  • redder-than-normal tonsils ~ betul2, tiap2 org ade tonsil.. tapi lain2 ikut individu
  • chills                              ~ means panas sejuk.. badan panas, tapi rase sejuk.. huhu
  • a yellow or white coating on the tonsils   ~ cam ade bintik2 putih kat tonsil
  • a funny-sounding voice                ~ not really, orang kate suara sexy.. :P
  • swollen glands in the neck              ~ depends kat individu tu
  • bad breath                          ~ selalu terasa camni.. so, selalu gak hisap gula2 mint        
                                                (clorets, etc ) :)


*google pic* gerun x??

sakit itu nikmat kerana ~

  • Diampuni dosa dan kesalahan
    ”Setiap musibah yang menimpa mukmin, baik berupa wabah, rasa lelah, penyakit, rasa sedih, sampai kekalutan hati, pasti Allah menjadikannya pengampun dosa-dosanya.” (HR. Bukhari-Muslim)

    ”Tidaklah seorang Muslim ditimpa gangguan berupa penyakit dan lain-lainnya, melainkan Allah menggugurkan kesalahan-kesalahannya sebagaimana pohon yang menggugurkan daunnya.” (Bukhari-Muslim)
  •  Ditinggikan darjatnya
    ”Tidaklah seorang mukmin tertusuk duri atau yang lebih kecil dari duri, melainkan ditetapkan baginya satu darjat dan dihapuskan darinya satu kesalahan.” (Diriwayatkan Muslim)
  • Pembuka jalan ke Syurga
 ”Allah Subhanahu berfirman: ‘Hai anak Adam, jika engkau sabar dan mencari keredhaan pada saat musibah yang pertama, maka Aku tidak meredhai pahala bagimu selain syurga.”’ (Ditakhrij Ibnu Majah; Menurut Syaikh Al-Albany: hadits hasan)
Wahai Saudaraku, bukankah sakit merupakan bagian dari musibah?
 
 
  • Mengingatkan kepada nikmat yang telah diberikan Allah
Sakit dapat mengingatkan kita terhadap nikmat yang telah Allah berikan ketika kita dalam keadaan sihat, dengan demikian kita semakin bersyukur kepada Allah. Seorang penyair berkata: ”Seseorang tidak mengenal tanda-tanda sihat selagi dia belum tertimpa sakit.”

  • Menjadikan kita sabar
Abdul Malik bin Abjar berkata: ”Setiap orang pasti mendapat cubaan afiat, untuk dilihat apakah dia bersyukur, atau mendapat bencana untuk dilihat apakah dia bersabar.”

 ade lagi nikmat-nikmat lain.. ni just perkongsian bersama ^_^

sekian wasalam ..

Wednesday, February 2, 2011

februari

luahan rasa emy'n at 11:00 PM 2 kata-kata Links to this post
Sekuntum mawar merah sebuah puisi
Untuk gadis pilihan ohh...di bulan
Februari
Mulanya cinta bersemi dan kehadiran
Ribuan mimpi2 oh di bulan
Februari

Kemesraanmu dan cintaku
Berlagu dalam irama nan syahdu
Tapi mengapa hanya sementara
Cinta yang menyala padam tiba2
 
Terkenang kembali lagu cinta lama
Kisah mawar berduri
Menusuk di hati
Haruskah ku ulangi

Apakah dosaku dan apakah salahku?
Sering gagal dalam bercinta
Mengapa cinta hanya sementara
Api yang menyala padam tiba2
 
Sekuntum mawar merah sebuah puisi
Di bulan Februari.... 


bismillahirrahmanirrahim :)
alhamdulillah da masuk bulan februari 2011..
bersyukur kerana diberi peluang untuk bernafas olehNya..
niway, saje je letak lagu cinta kat awal-awal entri.. hehe..
teringat lagu ni sebab ada perkataan februari dalam tu.. ^_^

so far so good.. =) trying to be positive all the time..
walaupun selalu je nak fikir yg negatif.. huhu
erm.. rindu pada insan yang hadir tiba-tiba.. :P
walaupun cuma sekilas pandangan
dan mungkin bertepuk sendiri.. tapi x mengapa.. 
lebih baik daripada merindui insan yang lama pergi..
tapi rasa kehilangan pada insan-insan yang lama berhubungan :')
entah la.. so sensitif or memang tu kenyataan..
apa-apa pun, instinct still betul pada kebanyakan hal..

adeyh.. >.<

sekian, wassalam

p/s: tulis banyak-banyak karang makin merepek pulak.. huhu.. kedit da la abes.. xdapat nak mesej .. :PPP


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review