About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Monday, March 28, 2011

assignment!

luahan rasa emy'n at 11:43 PM 2 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim :)

firstly, glad to have 100 followers.. hehe.. alhamdulillah.. tak ade la banyak mana pun, tapi banyak la jugak..
sebabnya blog ni just untuk suka-suka diri sendiri je kan :P just biasa-biasa..

.
.
.
.
.
.
.
.

actually, nak tulis assignment2 yang kena submit dalam minggu ni.. phew~
yang da lepas just matematik (MTE 3102) ngan justifikasi pelan kelas 3D (EDU 3104)

so this week :

29 or 31 Mac: pembentangan pelan kelas 3D
30 Mac = hubungan etnik (WAJ 3106)
31 Mac = refleksi EDU -PBS- (EDU 3104)
1 April = pentaksiran pemulihan ( PKP 3106 )

next week:

5 April = pend. disleksia (PKP 3105)
persembahan simulasi (EDU 3104)
8 April = kaedah pgajaran BM- (BMM 3117)
BMM - micro teaching pairwork presentation (smpai prtgahan april)

lepas tu, bila da abes assignment2 sume, mula la bz nak wat fail.. >.<
da biasa da sebenarnya, tapi cam biasa tiap2 sem mesti ade perasaan camni..
nak bebas.. huhu :PP

tapi kalau time cuti memang best .. lagi2 time cuti akhir sem.. lagi2 bila november & disember..
heaven betul duduk rumah ^^


oh well, pic was taken on early March, masa g PBS.. dok rumah la jugak kan walaupun rumah kawan.. hehe :PPP
erm, nak g gunung ledang lg.. masa ni pergi xdapat mandi :(


footnote: pasan x, keje EDU 3104 sampai 3 >.< huhu.. dengan pelan 3D lagi.. 
tengok la, macam2 yang trainee teacher kena wat untuk esemen .. da boleh jadi arkitek (joke) hehe..
owh, makin naik sem makin mencabar rasenya,, belum praktikum lagi ni..
hope sumenye OK nanti , ^^ insyaAllah

Sunday, March 20, 2011

tag suka-suka

luahan rasa emy'n at 10:48 PM 0 kata-kata Links to this post
assalamualaikum :)
terpaksa jugak letak smiley dengan harapan akan tersenyum sambil wat tag ni.. hehe :P
mood suam-suam kuku -baru naik sekolah..eh, baru habis cuti- :P
niway, thanx to my dear mawin yg tag I ^^ da seminggu lepas dia tag..
sorry sebab baru nak buat.. ni pon da xtau nak update pasal pe kat blog =.=
 
 
1- Adakah kau rasa kau hot?
hot? panas ke? hehe.. mesti la tak, aku rasa aku sweet ^.~ haha.. tak la, rasa biasa-biasa je.. seorang gadis biasa.. chewah~ >.<


2-Upload picture kau dari pc
 

 

4-Cerita pasal gambar
nampak tembam & gemuk.. haha.. kenyataan buat masa sekarang.. aku rasa gambar ni mengade sebab letak spek itam atas kepala :PPP lokasi di corus paradise port dickson ..


4-Kali terakhir makan ayam
hari sabtu lepas. mak buat sarapan nasi lemak.. ada ayam goreng.. aish, sedapnya =.= (mula la teringat makanan2 yang mak masak) -x puas bercuti-


5-Lagu terakhir kau dgr
tak tahu lagi.. ehee.. sebab tengah dengar lagu macam-macam kat youtube ni :P 3G laju kat KL ni.. tapi balik kampung cam hampas.. GPRS pon cam segan-segan tau .. >.<


6-Apa yang kau buat selain menyelesaikan tag ini
mesej ngan seseorang, pastu komen kat page kak ct :P sambil tu dengar lagu (sangat lama untuk siapkan tag ni -___-!)



7-Nick name lain selain ini
selain ini? apa 'ini' tu ek? huhu.. full name is nur emyliza.. nick name dengan kawan-kawan is EMY, nick name dengan family/kawan dari kecik/some cikgu SR is MIMIN @ MIN, ^_^.. ada gak seseorang yang panggil NUR :)


8-tag lagi 8 orang
ramai beno ko nak 8.. aku nak tag 2 orang je.. hehe

- syafiq
- mira


daa.. sekian untuk kali ini :)

Thursday, March 17, 2011

awan nano

luahan rasa emy'n at 9:09 PM 2 kata-kata Links to this post
assalamualaikum :)

awan nano by hafiz.. ^^ 

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

first2 dengar lagu ni masa g PBS ari tu.. pelik juga sebab tajuknye awan nano..
tapi bila da dengar lirik penuh best jugak kan.. 
^^
layan lagu ni... best!

p/s: bukan lirik yang penuh ..


Friday, March 11, 2011

menawan hati

luahan rasa emy'n at 11:08 PM 3 kata-kata Links to this post

bismillahirrahmanirrahim :)

pertama sekali, bersyukur ke hadrat Ilahi kerana sudah menghabiskan PBS 3 dengan jayanya ^^
sebenarnya, da macam lebih kurang sama je ketiga-tiga PBS ni, 
cuma tempat & situasi je yang beza.. tapi PBS 1 & 2 buat sekolah yang sama..
so, xde rasa perubahan sangat la kan.. hehe..

kali ni, jauh sikit pergi sampai ke Muar. lebih spesifik lagi dekat bukit gambir, or Ledang..
:) berbeza dengan sekolah dulu yang mana muridnya sikit je.. dalam 211 orang..
setiap darjah just ada satu kelas je, blok nye pon kecik n tak penat nak berjalan.. hehe

lagi, erm, ,,,, bla bla bla..
penat la nak cite panjang2.. :P
tapi nak share je yang ada someone telah menarik perhatian..
jeng jeng jeng :P
.
.
.
.
.
.
.
bukan orang dewasa, bukan guru di sana..
tapi seorang kanak-kanak tahun 3 ^^
hee.. nothing la, just suka kat dia sebab gaya dia macam orang besar da..
ngeh3 -__________-!
ni dia, muhammad farid..
saya suka dia sebab dia nampak nerd >.<
huhu.. da besar nanti mesti kacak kan ;) hee..

belajar rajin-rajin tau dik, panjang umur jumpa lagi..
:DDDDDD

specky boy :)

last day, pakai baju melayu :) dengan songkok..   

Monday, March 7, 2011

PBS

luahan rasa emy'n at 10:28 PM 0 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim :)

currently doing my third SBE at SK Simpang Lima Pekan, Ledang, Johor ^^

will be silent for a while..

daa ~

sekadar hiasan ~ semasa PBS 2, 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review