About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Thursday, April 21, 2011

ahad yang lalu :)

luahan rasa emy'n at 12:02 PM 6 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim.. :) pembuka bicara..

ahad yang lalu.. 17 april 2011 ^^ 
nothing much to story about.. tapi xpe la.. nanti still ada kenangan bila belek2 blog ni even memang kenangan yang tak boleh dilupakan =)

I've met his family for the first time ^__^ hehe.. 
siyesli macam nak tercabut jantung, berpeluh-peluh macam orang tak sihat, mulut yang banyak cakap pon membisu je.. ( banyak cakap ke? ) diam tak terkata apa-apa..
yang ditanya, asal mana n kos ape je.. =.= huu.. ape taknye, si dia just mintak izin from his mom before that "ibu, nak bawak member boleh?" member? hehe.. bunyi macam member la kan... member laki :P i'm sure his ibu tak expect langsung that I was the "member".. haha.. :DD so, tak ada topik yang nak diperkatakan kot.. nak bertanya apa-apa pon punya la segan >.<
.
.
.
.
.
.
.

dipendekkan cerita, just jumpa and makan-makan je,, dekat velo je pun, x jauh mana kan.. erm.. lagipun diorang pegi lawat his adik jugak kat KISAS before tu.. dari pukul 6 sampai 7 je dekat velo.. nak balik tu ada lagi pertanyaan from his abah "johor kat mana?" ok, kira-kira semua 3 soalan je >.<
then, balik jalan kaki sampai hostel.. huhu.. (dalam hati da fikir macam-macam =.=) positif ke negatif.. dup dap dup dap.. hehe .. he said, tak pe la, nanti call ibu n tanya pendapat. uish, lagi la cuak kan.. dah nama pun ibu kan, mestilah nak yang terbaik untuk anak dia.. (just redha je la apa-apa pun) 

ahad

isnin

2 hari yang penuh teka teki kot  =.=

tapi alhamdulillah ^__^ Isnin malam dah ada jawapan n pendapat.. itu pun, his mom yang call n bgtau.. huhu..
tersenyum lebar je sampai tidur ( dah lepas debaran sume dah ) macam-macam pesan n nasihat yang his mom bagi =) soalan pon banyak jugak la.. 


alhamdulillah ^_^ syukur banyak2.. bukan apa, just happy sebab dah dapat restu, insyaAllah.. bak kata someone, babak pertama dah selesai.. =)


p/s: hanya mampu berdoa untuk masa akan datang ^__^ insyaAllah..



 a friend asks me.. "apa jaminan die?" and I answered.. " I've met his parent, that's all"  :)

Sunday, April 17, 2011

bahagia itu dalam hati

luahan rasa emy'n at 2:31 AM 4 kata-kata Links to this post
assalamualaikum w.b.t ^^

hanya ingin mencoret sedikit fikiran sebelum melelapkan mata..

"apa guna mengejar pelangi jika kita mampu menikmatinya di balik biasan lautan"
  • tak perlu terlalu mengejar kesempurnaan dalam diri seseorang. kadangkala yang sempurna itu lebih menyakitkan daripada yang biasa. yang biasa itu lah yang berharga, ibarat permata dalam timbunan kaca, ibarat air dalam bekas berdebu ^^

"tuhan tidak memberi apa yang kita mahu tetapi memberi apa yang kita perlu"
  • kita mungkin inginkan yang berharta, yang bijaksana, yang segala-galanya... tapi kita lupa bahawa kita perlukan hati yang ikhlas, yang menerima dan yang memahami.. alangkah indah hidup jika kita dapat apa yang kita mahu.. tetapi lebih bererti bila mendapat apa yang diperlukan.. =)

"dalam setiap kelemahan ada kebaikan, dalam setiap kebaikan ada jua kelemahan"
  • setiap manusia berbeza sifat dan sikap.. dalamnya terkandung kelemahan jua kelebihan.. tak mustahil dalam kelemahan  terkandung perkara baik, tak mustahil juga dalam kebaikan itu terkandung kelemahan.. tapi yang pasti, manusia berubah  ^_^

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
terima kasih atas segala-galanya.. mengembalikan senyuman di bibir, semarakkan tawa ini lagi =)

terasa bagai dilahirkan kembali, dengan jiwa yang baru, hidup yang seperti ingin selamanya..

walaupun diri ini ibaratnya tiada apa... namun kau masih terpandang.. masih berkata-kata ^^

bahagia itu ada dalam hati.. bila ditemui seperti bintang berkilau seribu.. seperti sinar mentari yang satu =)

engkaulah teman, jua engkaulah kasih... akan tetap mewangi selama mana yang engkau bajai.. dan yang engkau sirami.. dengan ketulusan dan kasih sayang itu =)

kini ku tahu isi hatimu.. dan engkau jua mengerti hatiku.. ^_^

terima kasih sekali lagi untuk semuanya ;)


Saturday, April 16, 2011

a dinner and a walk

luahan rasa emy'n at 2:52 AM 0 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim ^^

been blessed by HIM.. alhamdulillah .. :)

nothing much to say.. tapi ni kisahnya.. (memang suka campur2 bahasa ni) huhu..
kelmarin.. or Khamis.. 4.30 pm
angah tersayang dengan besar hati nak amik adik die & belanje makan... ^^
huhu.. best2.. bile lg kan nak dapat camni..

just pergi sunway, makan steamboat n go for some walk kat sunway pyramid.. just nice =)



I bought this.. so cute n sweet ^^ btw, i take the left mini shirt while him take right ;)

x senyum pon :PP

balik hostel semula da almost pukul 11 pm.. ^^
tp xpe la, janji sampai kan.. hehe..
niway, thanx to angah yang sudi melawatku di sini.. =D

daa.. sekian..

p/s : my friend ask, "ni kan keychain kapel? " 
        my answer, "yup, cari la org yang pakai benda same ni.. ehehe"

Sunday, April 10, 2011

happy weekend - HMM

luahan rasa emy'n at 9:31 PM 0 kata-kata Links to this post
Assalamualaikum ^^

HMM stand for hikayat merong mahawangsa :)



yup, baru je tengok kat wayang.. huhu.. padahal da lame da, almost a month kan.. 

tapi xpe la, janji dapat tengok ngan tersayang ^^ hoho..

overall, memang puas hati & seronok sangat cite ni. thumbs up to KRU production.. mula-mula tengok macam bukan cite melayu :)

memang ada 'class' la.. banyak unsur lawak, orang lawan-lawan pon nampak real even banyak teknik komputer.. nak bagi bintang banyak-banyak sebab suka sangat =)
walaupun ade je yang cakap tak best .. (sebab banding ngan cite oversea kot)
lepas ni, KRU keluarkan cite horror pulak.. hope dapat tengok lagi ngan tersayang ^^ ( kamu, sila catat k) hehe..

candid >.< -di McD-



wat kamu:
- thanks for the day ^^ tolong jangan wat aku blushing bile aku ketawa kuat2.. hehe :PP




Wednesday, April 6, 2011

pembentangan ABM

luahan rasa emy'n at 1:01 PM 2 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim..

saban hari makin malas nak update -______-
sume gara-gara keje yang banyak n beratur untuk submit sampai pertengahan april
nak tulis cite2 semasa pun x ade ruang waktu.. huhu..
so, ni aktiviti kelas semalam..
pembentangan ABM (alat bantu mengajar) untuk murid2 disleksia..
FYI, disleksia merupakan subjek major untuk sem 3 ni.. ;) so, kena wat sehabis baik..
tau x disleksia?? ala, yang tulis terbalik2 tu.. tapi tu common, yg lain2 banyak lagi..

ni gambar-gambar pembentangan tadi.. 1 group 4 orang ,  2 abm which are math n BM

first group

ABM bahasa

cara-cara menggunakan ABM

observe by Datin

ABM math

celik nombor by kak siti

group 2

ABM bahasa by Nadiah

ABM math by jihah n Airul

multi purpose ^^

siap ada straw lagi..

group 3

ABM 2 in 1

from left: kak ija, faezah, oma n izuwa

title: rumahku syurgaku

explanation by wa

observed by Datin ^^

group 4

ABM bahasa - kenal abjad


full explanation by us :)

love this one ^^ multiple roller - ABM math-

explanation by me :D

asyik dok gelek je benda ni.. :P

last, ade satu kumpulan lagi yang belum bentang.. all together ade 5 kump. which means 10 ABM.. 
overall, lega sgt sebab da bentang.. ^_^ tunggu sem depan lagi untuk buat ABM.. hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review