About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, May 29, 2011

laptop -___-

luahan rasa emy'n at 1:30 PM 2 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim..

xtahu kenapa.. tiba-tiba je window error.. =(
first day sampai rumah.. sampailah sekarang ni. hari ke-2 di rumah..
jumaat malam error, tapi pagi sabtu ok balik dah.. bila on semula sabtu malam error lagi..
hari ni ahad, error balik -__-

please be kind to me laptop >.<
hurm.. da 2 kali bagi nyawa baru kat awak.. nak kena bagi lagi ke.. =.=
dari window vista sampaila awak jadi window 7 kan..
cian awak.. adeyh.. macam-macam kerja awak da wat..
sejak 2 Ogos 2008 sampai sekarang kan :')
please2, dalam masa terdekat akan hantar awak ke ICU k.. tolong bertahan..
harap dapat berkhidmat lagi sampai 2013.. :D (ingin bersama kamu sampai tempoh masa itu)
terima kasih banyak2 sebab sangat berjasa..
maaf kalau tak menjaga awak dengan baik.. mungkin awak kena virus sebab saya xpandai pakai antivirus tu T_T.. banyak virus yang xboleh delete.. maybe terlepas ke mana-mana sistem awak kan..

lepas ni kalau awak sembuh, saya xkan beratkan harddisk awak yang kecik comey tu :'(
akan transfer sume2 files ke harddisk seagate yang besar tu k..
I promise u dear lappy :D
please hold on.. love u so much..


p/s : my first and only laptop yang ayah belikan.. mestilah sayang sangat kan :')



aspire 4715z
belum puas lagi bersamamu :(



Saturday, May 28, 2011

review KARAK

luahan rasa emy'n at 4:09 PM 2 kata-kata Links to this post
assalamualaikum ^__^


come back with review filem.. lama dah tak review cite ape2.. padahal banyak je cite yang dah tengok...
kali ni just nak kupas sikit cerita karak.. ditayangkan 26 Mei.. hari last exam.n balik umah esoknya... sebab tu keluar luang masa jap ^__^.



tak banyak nak cerita pasal karak ni.. sebabnya, aku mengharapkan something yang lain dari yang lain.. ending cerita ni mengingatkan ak pasal khurafat ( arahan syamsul yusof ) eh, lum cite ape2 lagi dah cakap pasal ending :PP


ok2, kembali ke permulaan.. mengisahkan 4 orang student dalam perjalanan ke kuantan..  sampai highway karak, mereka terlibat dalam traffic jam.. then, diorang decide untuk lalu jalan lama / jalan pintas / jalan dalam untuk sampai dalam masa yang cepat.. (sebabnya dah tengah malam) setiba di pekan karak, mereka rest kejap, pegi tandas n beli burger.. oh ye, watak-watak dalam cite ni watak baru.. iaitu shahir AF8 (nik), kilafairy (ida), along (jack) n shera ayob (zura)...  (babak kat tandas lama sangat.. suspen jugak tapi biasa-biasa je)
..................................................
.......................................................
...................................................... (speechless) 


camne ek nak cite ni? huhu.. mereka diganggu sejak berhenti kat pekan tu.. sampaila ke tengah jalan yang akhirnya menyebabkan mereka ni terhumban ke dalam gaung..(kereta volkswagen kuning tanpa pemandu dan budak kecik berpakaian sekolah)  masa ni, zura tercampak paling jauh antara diorang sume.. dalam kegelapan malam tu zura dikejar hantu (hantu yang xmnakutkan) .. lepas tu selamat n jumpa ngan kawan-kawan lain.. kat tengah2 hutan tu, terjumpa sebuah rumah yang didiami tok malam.. dalam rumah ni banyak jugak gangguan yang dialami diorang berempat.. 


ada satu babak di tanah perkuburan yang mana zura ngan nik cuba nak keluar dari hutan lepas dah xtahan dok rumah tu lagi.. (ida jumpa abang dia yang dah mati, jack plak kena rasuk ngan hantu budak kecik berbaju sekolah )  dekat kubur ni, sume hantu keluar n kacau zura.. tiba2 tok malam datang dan pesan kat zura baca ayat kursi dan dalami maksudnya.. (time ni, nik tertarik ke dalam lubang kubur, ada tangan2 hantu tarik dia) lepas zura dah berlawan ngan makhluk-makhluk tu, hari pun siang.. kiranya tinggal nik dan zura je yang selamat.. 


mereka sampai ke jalan besar yang mana merupakan lokasi kemalangan kereta diorang.. terdapat tiga mayat di situ termasuklah Nik.. time ni zura terpaksa merelakan nik pergi (rupanya zura sorang je yang selamat. dia sendiri yang pergi ke rumah tok malam .. masa ni tok malam memang tahu ada benda  yang mengikut iaitu roh2 kawan dia) 


komen aku:


1. permulaan yang suspens, efek bunyi memang seram.. sound sistem memang tak mengecewakan..
2. hantu-hantu yang macam perempuan tua @ nenek kebayan dah x menakutkan lagi.. macam lawak plak rasanya @_@
3. teknik CGI KRU memang bagus.. setanding magika n cicakman juga HMM
4. makin lama makin slow jalan cerita ni.. banyak babak di rumah tok malam, kena kacau ngan hantu.. (buatkan aku bosan n mengantuk pun ada)
5. babak berkemban ~ pegi mandi tengah2 malam.. klise bagi cite hantu..
6. jalan cerita yang dapat diramal.. 


kesimpulannya, kena tengok sendiri baru dapat rasa best ke x.. hehe.. niway, ni filem pertama KRU yang bergenre seram.. just a so-so la.. bolehla.. tapi harap2 lepas ni ada peningkatan lagi k.. lama dah xtengok cite seram yang betul-betul menyeramkan.. lagi2 bila orang sebelah dok gelak time babak2 tertentu =.= huhu


p/s : tepuk dada tanya selera.. =) me love HMM n magika more than this.. (sori xpandai review cite) :P

Tuesday, May 24, 2011

2 more papers

luahan rasa emy'n at 6:16 PM 5 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim ^__^


well, hari ni boleh senyum banyak sikit sebab paper disleksia sangat best.. huhu..


repeat, sangat best... :) syukurlah sebab soalan-soalan yang keluar tak sesusah PKP 3105 & EDU 3104..


puas hati sebab lancar je jawab soalan.. hehe.. best2.. cukuplah paper PKP semalam wat aku rasa macam x study apa2 =.= padahal sabtu ahad da start ulangkaji .. huhh.. (xtau la result nanti macam mana) 


esok pagi paper BMM plak.. n MTE for thursday.. dua2 ni lect IPG sendiri yang wat.. hope lancar jugak perjalanan esok ^__^  (sempat tido petang hari ni.. :P)


bila nak balik??  =.= fikir-fikir nak kemas barang2 n angkut sume g umah sewa.. 


huhu.. rasa cam dah besar sangat.. dah boleh kawen.. hehe.. kadang2 teruja nak duduk luar, tapi kadang2 xde rasa apa pun  >.< 


aish ~ doa yang terbaik je lah.. 


yes, I'm a big girl now! 
 21 tahun this september ~ yup, baru 21.. hehe :P 




p/s: just call en. buah hati n dengar suara malas baru bangun tido ^__^ ( tersenyum sendiri) 

Sunday, May 22, 2011

no title

luahan rasa emy'n at 2:29 AM 2 kata-kata Links to this post



























p/s: I love u

Wednesday, May 18, 2011

exam!

luahan rasa emy'n at 2:13 PM 4 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim.. 


moga dipermudahkan olehNya dalam menghadapi peperiksaan akhir semester 3.. :)


moga dapat menjawab dengan tenang, yakin, dan dijauhkan dari sebarang masalah kesihatan serta gangguan emosi.. 


moga diberi ingatan yang kuat dalam mengolah jawapan-jawapan yang betul dan tepat semasa menjawab peperiksaan nanti..


moga mendapat keputusan yang cemerlang dalam semester ini dan seterusnya..


moga diberi hidayah dalam menjalani kehidupan ini, dipermudahkan urusan dunia serta akhirat,, insyaAllah 


Amin..  =') 




19 Mei, 8.30-11.00, EDU 3104 (pengurusan b.darjah & tingkah laku)

23 Mei, 2.30-5.00, PKP 3106 ( Pentaksiran dalam pend. pemulihan)

24 Mei, 8.30- 11.00, PKP 3105 (pend. disleksia)

25 Mei, 8.30-11.00, BMM 3117 (kaedah pengajaran BMSR)

26 Mei, 8.30-11.00 MTE 3102 (Kurikulum pend. matematik)





p/s: semoga berjaya buat rakan-rakan semua yang akan menjalani exam 19, 23,24,25 n 26 Mei ini... doakan kejayaan bersama ^__^

Wednesday, May 11, 2011

kura-kura

luahan rasa emy'n at 7:41 PM 5 kata-kata Links to this post
assalamualaikum :)


just now dalam pukul 2 petang, a friend ask about my tortoise name.. hehe ^__^
dia baru nak mula bela kura-kura ni.. siyesly best ^__^
lamanya la tak nampak 2 ekor tu :) 
dok bersarang kat umah.. mak yang jagakan .. hehe
niway, nama  xnak pelik kan.. alasannya kura-kura brazil.. nama of coz bukan nama melayu.. :P
masa kecik lagi boleh la bagi nama n bezakan sebab bawah badan salah sekor tu berlekuk ckit ( jantan I guess) 
bila da besar, badan rata la plak =.= konfius.. bezanya satu besar benar, satu kecik sikit,..




see the different?

sangat suka makan :)
masa mula-mula beli on November 2010, bagi makan kangkung n sawi je.. =) senang nak jaga, air pun tak cepat kotor + busuk.. tapi bila da naik sekolah, tukar selera plak sebab bawak g hostel.. hehe.. 
(sebab tak ada orang mau jaga =.=) act, penah bagi kazen jaga jap.. tapi risau gak sebab dia sekolah kan.. dapat jaga kejap-kejap je pon.. 




masa baru beli 

sangat-sangat kecik :DD

nampak tak bezanya? ^__^ dulu, letak 2 ekor kat tapak tangan still muat.. sekarang, xpayah cakap la, 1 ekor je muat .. huuu.. miss them.. lagi2 si besa yang pandai makan suap.. (cute sgt bila nak makan tu)

teaxie n teaxae :)

p/s : just thinking,,, mak dah belikan rumah baru ke belum ek? cian mereka sempit-sempit dalam tu.. :D

Tuesday, May 10, 2011

cinta lelaki

luahan rasa emy'n at 3:21 PM 2 kata-kata Links to this post
Assalamualaikum.. :)


sebenarnya just nak update blog, entri ni pun di'copy' 'paste' dari fb, tapi tak apa la, edit-edit n touch up sikit ngan isu semasa.. hehe 


LELAKI.. is very complicated than PEREMPUAN, actually.. but randomly bergantung pada pandangan individu jugak ^__^ 




Apabila setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan. Lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa saja untuk kekasihnya. Antara tanda lelaki jatuh cinta dengan hebat termasuk:


 - Bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa. (betul. bila dah sayang, dengan sukarelanya dia akan membantu even perkara sukar sekalipun.. hasilnya, terpulanglah nak terima ke tak.. ;) sebab susah dia nak kata tidak walaupun tak tahu penyelesaian...


 - Sentiasa ingin menghiburkan hati kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap. (betul. mungkin jugak dia memang jenis banyak cakap.. tapi kalau orang pendiam, berubah jadi talkative sebab nak dengar gelak tawa si girl, kalau tak pun cukuplah girl ni tersenyum :)


- Banyak menasihati kekasihnya kerana dia sayangkan kekasihnya. ( depends on sikap jugak rasanya. katalah kalau girl ni terlalu suka bersosial, mungkin dapat nasihat supaya kurangkan.. for safety katanya ;) 


- Berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. ( jangan keluar dengan orang tu, orang ni.. lagi2 kalau ngan lelaki .. hehe.. walaupun kawan, jeles tetap ada.. )


- Sentiasa takut kehilangan kekasihnya. ( boleh jadi caring sampai merimaskan :P)


 - Sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sering rasa curiga. (selalu tanya tengah buat apa, ada pergi mana2 x.. n macam-macam lagi )


- Tidak suka lelaki lain rapat dengan kekasihnya. (takut kekasihnya terpikat kat orang tu kot.. hehe)


 - Mudah rasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian padanya. (beri perhatian memang penting, even hal kecil) 


- Ada kalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahukan kekasihnya melayannya lebih daripada orang lain. ( ok, agak sweet gak camtu.. hehe :P)


- Menjadi orang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja. ( betul2.. ^_^ sanggup korbankan masa gak)


- Pandai merajuk kerana ingin dipujuk kekasihnya. ( tapi kena pandai pujuk gak  k, nak merajuk gak kadang-kadang.. hehe)


- Menggelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama. ( rindu! ;D )


- Sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya. ( tolong bawakkan beg n etc.. takut kena ragut kang :D )


- Mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri. ( bagi peluang untuk wat keputusan sendiri n sometime minta keputusan untuk diri dia)


 - Kerap bertanya cinta kekasihnya kerana dia berasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya. ( soalan yang sama berulang-ulang kali ^__^ jangan bosan plak nak jawab)


 - Tidak melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya. (xmahu kekasihnya cemburu =.= )


- Cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar. ( ye la, nak mekap n pakai cantik2 bagai.. hehe)


- Membanggakan kekasihnya depan orang lain. (depends on situasi?, rasenya bukan membanggakan tapi melebihkan :D )


- Jika dia ditinggalkan kekasihnya, dia berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun sentiasa mengharapkan kekasih kembali padanya. ( peluang kedua? macam tak perlu je kan.. andainya betul2 ikhlas, takkan la orang perempuan tu nak meninggalkan.. =.=)


 - Apabila timbul orang kedua, dia akan hilang akal dan sanggup buat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. (biasanya lelaki xkan buat camni kan?)


- Menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayai dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawa sendiri. (^___^)




susah nak jumpa orang lelaki yang betul2 ikhlas , tapi bila dah jumpa, jagalah baik2.. once in a lifetime, sooner or later.. 


never been expecting YOU ^__^
terima kasih kerana menerima diri ini, memahami dan menyayangi aku seadanya aku 
^___^. 
hanya dirimu dalam hati ..

Tuesday, May 3, 2011

contest love song

luahan rasa emy'n at 6:18 PM 2 kata-kata Links to this post
assalamualaikum ^__^


lama dah tak join contest apa-apa.. lagipun before penah ni join sikit je kan.. 
tak de pon addict nak join lagi.. hehe.. 
niway, thanx to faezah coz tag me to join this contest.. 
seronok jugak kot, sebab xperlu nak bagi gambar sendiri macam contest yang lepas2..
ni just pilih lagu cinta and pertandingkan.. :P 
memang banyak pilihan kalau betul2 nak cari yang best..


contest dari cik strawberi :)

so, ni lagu yang aku pilih.. lepas fikir-fikir..

  video

tajuk : my heart
penyanyi: irwansyah & acha


for me, lagu ni simple and senang nak faham.. jiwang pon jiwang .. hehe..
sangat bermakna la senang kata.. 
daa, hope cik maizura terima penyertaan ni walaupun dah nak tutup.. :)
tQ so much

Sunday, May 1, 2011

home

luahan rasa emy'n at 10:29 PM 2 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim :)

sangat seronok bila di rumah walaupun untuk beberapa hari yang singkat ^__^.

tapi esok da nak balik KL dah.
cukup lah, nanti cuti 3 minggu, duduk la umah puas2 kan.. hehe

niway, rindu ngan kamu.. 

see u soon ^__^

sekadar hiasan :P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review