About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Tuesday, May 10, 2011

cinta lelaki

luahan rasa emy'n at 3:21 PM
Assalamualaikum.. :)


sebenarnya just nak update blog, entri ni pun di'copy' 'paste' dari fb, tapi tak apa la, edit-edit n touch up sikit ngan isu semasa.. hehe 


LELAKI.. is very complicated than PEREMPUAN, actually.. but randomly bergantung pada pandangan individu jugak ^__^ 




Apabila setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan. Lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa saja untuk kekasihnya. Antara tanda lelaki jatuh cinta dengan hebat termasuk:


 - Bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa. (betul. bila dah sayang, dengan sukarelanya dia akan membantu even perkara sukar sekalipun.. hasilnya, terpulanglah nak terima ke tak.. ;) sebab susah dia nak kata tidak walaupun tak tahu penyelesaian...


 - Sentiasa ingin menghiburkan hati kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap. (betul. mungkin jugak dia memang jenis banyak cakap.. tapi kalau orang pendiam, berubah jadi talkative sebab nak dengar gelak tawa si girl, kalau tak pun cukuplah girl ni tersenyum :)


- Banyak menasihati kekasihnya kerana dia sayangkan kekasihnya. ( depends on sikap jugak rasanya. katalah kalau girl ni terlalu suka bersosial, mungkin dapat nasihat supaya kurangkan.. for safety katanya ;) 


- Berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. ( jangan keluar dengan orang tu, orang ni.. lagi2 kalau ngan lelaki .. hehe.. walaupun kawan, jeles tetap ada.. )


- Sentiasa takut kehilangan kekasihnya. ( boleh jadi caring sampai merimaskan :P)


 - Sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sering rasa curiga. (selalu tanya tengah buat apa, ada pergi mana2 x.. n macam-macam lagi )


- Tidak suka lelaki lain rapat dengan kekasihnya. (takut kekasihnya terpikat kat orang tu kot.. hehe)


 - Mudah rasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian padanya. (beri perhatian memang penting, even hal kecil) 


- Ada kalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahukan kekasihnya melayannya lebih daripada orang lain. ( ok, agak sweet gak camtu.. hehe :P)


- Menjadi orang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja. ( betul2.. ^_^ sanggup korbankan masa gak)


- Pandai merajuk kerana ingin dipujuk kekasihnya. ( tapi kena pandai pujuk gak  k, nak merajuk gak kadang-kadang.. hehe)


- Menggelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama. ( rindu! ;D )


- Sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya. ( tolong bawakkan beg n etc.. takut kena ragut kang :D )


- Mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri. ( bagi peluang untuk wat keputusan sendiri n sometime minta keputusan untuk diri dia)


 - Kerap bertanya cinta kekasihnya kerana dia berasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya. ( soalan yang sama berulang-ulang kali ^__^ jangan bosan plak nak jawab)


 - Tidak melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya. (xmahu kekasihnya cemburu =.= )


- Cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar. ( ye la, nak mekap n pakai cantik2 bagai.. hehe)


- Membanggakan kekasihnya depan orang lain. (depends on situasi?, rasenya bukan membanggakan tapi melebihkan :D )


- Jika dia ditinggalkan kekasihnya, dia berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun sentiasa mengharapkan kekasih kembali padanya. ( peluang kedua? macam tak perlu je kan.. andainya betul2 ikhlas, takkan la orang perempuan tu nak meninggalkan.. =.=)


 - Apabila timbul orang kedua, dia akan hilang akal dan sanggup buat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. (biasanya lelaki xkan buat camni kan?)


- Menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayai dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawa sendiri. (^___^)




susah nak jumpa orang lelaki yang betul2 ikhlas , tapi bila dah jumpa, jagalah baik2.. once in a lifetime, sooner or later.. 


never been expecting YOU ^__^
terima kasih kerana menerima diri ini, memahami dan menyayangi aku seadanya aku 
^___^. 
hanya dirimu dalam hati ..

2 kata-kata:

marina izzati said...

hey syg :)
tahniah! i'm happy for you dear :)
hoping you guys will last forever ^^

emy'n said...

dear :)

thanx so much .. hehe

moga hepi2 jugak k ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review