About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Wednesday, May 11, 2011

kura-kura

luahan rasa emy'n at 7:41 PM
assalamualaikum :)


just now dalam pukul 2 petang, a friend ask about my tortoise name.. hehe ^__^
dia baru nak mula bela kura-kura ni.. siyesly best ^__^
lamanya la tak nampak 2 ekor tu :) 
dok bersarang kat umah.. mak yang jagakan .. hehe
niway, nama  xnak pelik kan.. alasannya kura-kura brazil.. nama of coz bukan nama melayu.. :P
masa kecik lagi boleh la bagi nama n bezakan sebab bawah badan salah sekor tu berlekuk ckit ( jantan I guess) 
bila da besar, badan rata la plak =.= konfius.. bezanya satu besar benar, satu kecik sikit,..




see the different?

sangat suka makan :)
masa mula-mula beli on November 2010, bagi makan kangkung n sawi je.. =) senang nak jaga, air pun tak cepat kotor + busuk.. tapi bila da naik sekolah, tukar selera plak sebab bawak g hostel.. hehe.. 
(sebab tak ada orang mau jaga =.=) act, penah bagi kazen jaga jap.. tapi risau gak sebab dia sekolah kan.. dapat jaga kejap-kejap je pon.. 




masa baru beli 

sangat-sangat kecik :DD

nampak tak bezanya? ^__^ dulu, letak 2 ekor kat tapak tangan still muat.. sekarang, xpayah cakap la, 1 ekor je muat .. huuu.. miss them.. lagi2 si besa yang pandai makan suap.. (cute sgt bila nak makan tu)

teaxie n teaxae :)

p/s : just thinking,,, mak dah belikan rumah baru ke belum ek? cian mereka sempit-sempit dalam tu.. :D

5 kata-kata:

amna said...

alolo.. lama tak jumpa dua ekoq ni. jap, nampak mcm besar cm wa punya je. ^^

Heidi Shafiq said...

comel.. :D

emy'n said...

jia: sem depan nak bawak kot.. tp susah ckit naik bas.. hehe.. kite lawan sape lg besa :P

emy'n said...

heidi shafiq: thanx ^__^ mmg comel ..

jue hani said...

Hi babe. I baru beli tortoise. Sebijik macam ni. Tapi slow la. Kecik sangat ke ape xtahu la. Tapi asyik pejam mata macam tidur je. Tapi betul ke tidur? Ke sakit? Pastu i bagi makan pun dia xmakan. Haritu bagi pallet, xmakan. Pastu try bagi kangkung, pun xmakan. Camne ea? Help me Helpp. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review