About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Wednesday, July 20, 2011

Ikha

luahan rasa emy'n at 3:05 AM
assalamualaikum :)



Zalikha Farhah Ismail =)

ini warkah khas untuk ikha.. ^__^
sebabnya, terfikirkan ikha 2 3 hari ni.. 
thanx dear for calling me hari tu.. lama tak dengar khabar berita.. huhu
emy bukanlah sombong, tapi pendiam je.. kot? :P (padahal kita belajar tak la jauh mana pun)

actually, sangat terkesan bila ikha cerita masa call.. ^__^
tak sangka kan, rasa macam sekejap je.. padahal dah lama kan.. almost 5 years dear..
masih lagi macam tu.. masih langkah yang sama, masih ikha yang sama =)
yup, last time we met .. masih cerita itu juga.. 
ikha betul2 menggamit kenangan yang lama terpadam tu.. hehe..
zaman kanak-kanak yang masih belum mengerti kematangan sebenar kot? betul la kan .. 

mesej ikha still emy simpan dalam phone.. 
tersenyum bila baca :) dapat juga bayangkan reaksi ikha kalau mesej itu terucap dari bibir.. sangat mesra ^__^
"btw thanks juga ingtkan I should move on, da terlalu lama lgipun..." 
yes, dear.. u should move on.. ikha kan kuat ;) just believe that u can ..
seperti mana emy percaya diri ini memang kuat =') dan sekarang, hanya ada dia dalam cinta, InsyaAllah ^__^

orang kata, first love susah nak dilupakan.. memang betul tu sayang.. tapi bagi diri ini, cinta sejati lagi sukar nak dilupakan.. apatah lagi untuk ditemui kan.. ^__^
emy dah pernah rasa macam-macam perasaan dalam hati ni.. dan semuanya mematangkan.. =')
yang pahit akan manis akhirnya.. 

apa-apa pun, emy doakan ikha menemui kegembiraan dalam hidup ni.. :) menemui insan yang dapat melengkapkan ikha, menerima seadanya dirimu.. u deserve the best dear.. :D
but, be friend first =) jangan tersalah langkah seperti yang emy pernah buat.. kenal dulu hati budi, gelak ketawa dulu, faham memahami dulu.. tapi yang pasti memang akan berbeza bila kawan itu menjadi seseorang yang istimewa.. 
yang penting komunikasi :) tolak ansur juga.. orang lain mungkin takkan faham.. tapi yang penting, ikha harus faham ^__^ tak ada perkara yang mustahil kan.. 

tak semestinya kita akan dapat apa yang kita mau.. tapi kita akan dapat apa yang kita perlu =)
dulu, mungkin diri ni high taste sangat.. memang betul pun.. tapi lama kelamaan, emy sedar yang kesempurnaan seseorang itu kadang kala lebih menyakitkan kita.. yang tak sempurna itu lebih melengkapkan =)
people change dear, I have changed now.. :) terasa lebih matang dalam meniti umur 20 an ni .. menjaga hati sendiri tu penting , jangan terlalu taksub dengan kata-kata orang yang pandai membidas tanpa mengenali ataupun memahami kita macam mana.. bak kata pepatah, mulut tempayan boleh ditutup, mulut manusia tidak ..

harap ikha baik-baik je sepanjang cuti ni.. lama lagi nak naik kan.. nanti kita jumpa ea bulan 9 ni =) boleh cerita banyak-banyak.. 

p/s: rindu ikha!  :)

2 kata-kata:

ikha said...

syg thank youuu ! adeh boleh nangis baca entry nih , love you dear ;)

emy'n said...

ur welcome dear =) tc oways tau.. love u too.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review