About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, July 31, 2011

jalan-jalan di Melaka

luahan rasa emy'n at 8:37 PM
assalamualaikum..


entry ni sepatutnya dah lama ada.. tapi baru je kumpul gambar hari ni .. :P sebelum puasa ni kan, bagi entry makan-makan sikit.. hehe
16 julai, bertolak ke Melaka.. berkumpul di rumah Along.. sebab esoknya bergerak ke Kepong (belah lelaki) untuk menghadiri majlis kahwin sepupu perempuan first =)


Melaka .. banyak tempat yang best.. ^__^ tak terkecuali tempat makan.. hehe


nah, gambar-gambar sekitar makan malam dekat Alai.. salah satu tempat makan seafood yang best =)



pilih-pilih.. banyak je ikan n seafood yang lain.. macam-macam boleh pilih, tepuk perut tanya selera =)



ketam pon .. huhu.. besar-besar sumenya


macam-macam jenis ikan ada.. pari, cencaru, jenahak, siakap dll..


muka puas hati sebab dah order.. hehe.. tunggu makanan sampai


see.. banyak kan.. yang tak order kerang, kupang, kepah dan yang serupa dengannya.. .. ikan, sotong, ketam sume belasah je makan.. hehe


sotong goreng tepung je..


ketam masak sweet sour


 along n ayah :) makan jangan tak makan

makan-makan ni sume dalam RM 150 ++ terlupa harga sebenar tapi berbaloi la.. kenyang perut senang hati =) sampai esok pagi kenyangnya.. hehe.. 

before balik rumah, jalan-jalan kejap kat A'Famosa.. 


me n sis ^__^

lepas ni, kena bermalam lama sikit kat melaka kalau nak berjalan sakan.. ni sempat pegi 2 tempat je.. hehe

daa, selamat berpuasa buat semua ^__^

2 kata-kata:

amna said...

assalam :)

silap masa lak walking blog ni.. kan dah makruh jadinya telan air liur tgk sorong goreng ^^ HEHEHE

emy'n said...

wsalam :)

hehe.. x silap kalo malam2.. makin mmbuka selera untuk makan malam.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review