About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Wednesday, August 10, 2011

boneka

luahan rasa emy'n at 12:24 AM
bismillahirrahmanirrahim...


akhirnya, berjaya jugak siapkan puppet untuk subjek seni dalam pendidikan.. eh, ada lagi sebenarnya. tapi esok baru sambung kot.. huhu.. sekarang ni cukuplah 2 watak dulu.. :P


sebenarnya, tak ada lah susah sangat pun nak buat boneka ni.. macam biasalah kena fikir-fikir bahan apa nak pakai, bajet berapa.. tempat mana nak pergi untuk beli semua bahan.. me and fiqa (partner) used stokin kaki untuk bina watak utama ni.. batang plastik tu sebagai tempat pegang.. so tak perlu masukkan tangan kat dalam stokin.. lagipun dah punjut kain n ikat getah untuk buat macam leher ;)





nampak tak kain warna hijau dan biru tu? kain sapu tangan je, beli, potong2, jahit.. tujuannya untuk buat baju je =) tapi kalau nak lagi kemas dan cantik, beli kain ela k



ni watak perempuan.. sebenarnya kitorang fikir nak guna benang kait je untuk buat rambut ni.. tapi susah nak cari.. last2 ternampak sepit rambut budak yang siap ngan rambut mainan ni.. beli je la kan.. hehe 



nampak cam couple yang baru balik honeymoon la plak.. hahah.. hasilnya macam ni lah.. satu lelaki n satu perempuan.. satu mata galak, satu pakai spec hitam ^__^ satu rambut cacak, satu lagi 
keriting.. =)





satu lagi gambar .. -berguna gak belajar ERT masa sekolah menengah dulu, ada jahit2.. kreatif sikit.. huhu-


sekian, ^__^

3 kata-kata:

amna said...

sangat comel. giliran ke10 lama lagi kut.. ehe. leh relax2 layan prsmbhn kteorg dulu :D

abu muaz said...

banyaknya tugasan

emy'n said...

:) moga dapat buat semuanya.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review