About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Monday, September 24, 2012

him

luahan rasa emy'n at 4:49 PM Links to this post

Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Julai 2012 

Wednesday, September 19, 2012

baju basah

luahan rasa emy'n at 12:48 AM 0 kata-kata Links to this post
ok, ni cerita petang tadi..

ada seorang junior aras bawah aku ni pandang aku dengan muka pelik + tak puas hati kot.. hahah.
maklumlah, aku sidai baju basah direct lepas bilas baju. selalunya aku rajin nak toss baju dekat baldi aku dalam 1 ke 2 jam before sidai. paling lama aku biar semalaman semata-mata tak nak bagi baju orang bawah basah kena titisan air baju aku. tapi tadi aku punya malas nak toss tambah-tambah lagi bila tengok 2 ampaian bawah aku kosong tak ada baju apa-apa. aku sidai je terus dengan air menitik-nitik tu. dulu, memang dah kena sound siapa-siapa yang sidai baju basah lagi-lagi budak aras 1, 2 dan 3 yang mana akan basahkan baju budak aras 0 kan. dulu dah pernah bincang pasal ni masa meeting asrama. maknanya memang dah dipesan untuk toss baju dulu sebelum sidai kecuali basuh pakai mesin basuh 3 ringgit tu.

masa aku sidai tu, dengan yakinnya aku pasti tak ada orang akan sidai. yelah, dah dekat pukul 7 malam kan. tiba-tiba ada orang sidai pulak. ehh, aku pasti dia sedar. aku memang baik bila panggil orang tu dan bagitau aku sidai baju basah. hahah.. well, orang tu pun tak kisah sebab baju dia pun basah. ok la tu kan. dah tak kisah nak buat macam mana. tapi masa aku tengah sidai dekat ampai sebelah kanan sikit, ada junior angkat baju dia sambil pandang atas. semestinya dia perasan air menitik dari atas. aku pun selamba terpandang muka pelik dia. mesti dia fikir aku ni suka-suka hati je sidai baju basah. hahah :P mentang-mentang dah senior sikit dari dia. boleh buat kepala sendiri. :P nak buat macam mana, dah la air tak ada masa basuh baju tadi. menunggu air dari paip kecemasan je yang memang orang lain pun nak guna. biasanya aku basuh malam-malam, toss, esok pagi baru sidai before pergi sekolah. tapi tadi terajin nak basuh sebelum maghrib. bila dah terajin kat situ, termalas pulak nak toss.. macam-macam betul mood aku ni. masa sakit gigi dulu mood tak boleh tahan bising. padahal sebelum tu ok je aku rasa. hahah.. umur 22 ni memang banyak campur aduk emosi kot?

ok lah, saja je update cerita macam ni. at least orang tau aku bukan sengaja suka-suka hati nak basahkan baju kat ampaian tu. tak pernah buat macam tu pun bila ampaian full. siyes. memang betul kosong ampaian bawah aku tu tadi.. hehe. bukan nak tunjuk baik jugak ni, tapi sekadar nak tunjuk yang aku memang konsider bab-bab macam ni. agak konsider laa.. dah nama pun cikgu, so behave pun kena la macam cikgu kan.

p/s : agak-agak kena aim dengan budak bawah tak sebab buat perangai macam tu tadi? haha.. hope tak la, nak jadi budak baik dekat asrama :P

19 september 2012

luahan rasa emy'n at 12:26 AM Links to this post
rasa nak update blog tapi tak tahu nak cerita pasal apa dan bagi tajuk apa. last-last tulis tarikh update je la :P

seronoknya rasa bila dah minggu terakhir praktikum fasa dua.
seronok rasa bila tak payah nak pening kepala fikir RPH, ABM bagai.
seronok rasa bila tak perlu nak bangun awal pagi nanti untuk siap-siap pergi sekolah.

tapi,

stress bila fikir final observe 20 dan 21 ni.
stress bila fikir esemen yang banyak lagi nak kena buat (maklumlah, aku jenis buat kerja last minute)
stress bila tengok esemen orang lain tebal sampai 70 ke 100 pages =.=
stress fikir praktikum 3 bulan sem depan. macam mana la agaknya perasaan waktu tu. yang 2 bulan ni pun semput nak habiskan..

tapi,

bersyukur bila dapat banyak pengalaman dekat sekolah, dapat rasa dah suasana bila dah kerja nanti..
gembira bila dapat mengajar budak-budak dan bagi mereka faham sesuatu topik,
gembira bila ada budak-budak yang suka dekat kita :)
tapi aku tak garang, serius ada budak tak takut. hahah.. tak tahu la bila nak garang dalam kelas.

bila dekat sekolah, macam-macam ragam budak yang aku nampak. ada yang kuat bercerita, nakal dalam kelas, suka tanya soalan, pendiam, aktif, err..pendek kata macam-macam gaya lah. dah la sem ni baru pertama kali mengajar kelas perdana, 29 orang murid. memang tenggelam timbul suara cikgu dalam kelas. so far, boleh ikut nasihat pensyarah dan cuba baiki dalam kelas. Khamis ni final, hope dapat markah baik :) jadi guru praktikum ni memang penat. lagi-lagi kalau dapat sekolah yang rajin buat projek bagai. guru praktikum memang digunakan semaksimumnya. tapi perkara tu biasa la. mak kata, guru-guru baru posting pun sama keadaannya. macam-macam kerja kena buat. jadi, biasa-biasakanlah diri buat kerja macam-macam. praktikum kali ni memang aku rasa banyak kerja kena buat.. lagi-lagi bila banyak event.

satu perkara yang aku perasan, kira dah jadi habit sendiri. siapkan RPH paling akhir. maksudnya aku kena pastikan siap lembaran kerja, aktiviti pengukuhan, kena rangka dulu nak ajar macam mana semua-semua. bila dah lengkap semua tu barulah boleh tulis rph dengan tenang. tapi kali ni bukan sekolah petang yang mana aku boleh rileks lagi malam hari dan buat rph esok paginya.. huhu.. memang betul-betul last minute. sebab aku tau selagi tak siap benda alah semua tu otak ni sentiasa fikir nak tambah idea or apa-apa perkara yang boleh tambah. jadi, tak lah menyesal kalau dah tulis rph tiba-tiba datang idea baru or tak mampu nak buat abm yang dah ditulis tu.



p/s : lagi 4 hari je nak habiskan praktikum.. boleh counting days  :) yeay!

Friday, September 14, 2012

cuti 3 hari

luahan rasa emy'n at 4:21 PM Links to this post
 menunggu dan menunggu..

tak tahu kenapa ramai sangat yang nak balik Johor minggu ni?

cuti hari Malaysia je kan..

suasana sini dah macam orang nak balik hari raya =.=!

bas pukul 6. terpaksa la beli sebab memang nak balik :(

hurm...

-ditulis bersebelahan pak hailam kopitiam, tbs- 4.21 pm

Sunday, September 9, 2012

minggu 6

luahan rasa emy'n at 1:30 AM Links to this post
praktikum tinggal lagi 2 minggu. ye, 2 minggu yang banyak kerja. observe lagi, uruskan event lagi, time upsr 3 hari nanti pun pack dengan kerja-kerja sekolah. tak tahu lah kenapa rasa lama sangat praktikum 8 minggu ni =.= yang 3 bulan nanti lagi la tak tahu macam mana rasa. balik sekolah ganti tadi pukul 4. alang kepalang warnakan mural. hewww. petang dah cukup tidur, malam pun kononnya nak tidur awal sebab rasa malas nak berjaga. tapi ada orang-orang yang kurang sensitiviti buat bising. memang tak dapat nak lelap mata dah. hmm, sabar je la. nanti bila mana korang dah rasa stress macam senior-senior baru la korang faham rasa annoying kalau ada orang gelak-gelak ketawa dan cakap kuat-kuat macam tu. dari awal masuk maktab lagi aku dah sedar tahap stress bila jadi senior dan aku rasa benda tu sekarang, dan semestinya untuk 2 semester lagi. kena banyak-banyak tanamkan sabar dalam diri.

minggu 6 ni kalau ikutkan plan yang dirancang, akan kena observe hari-hari. isnin aku off. duduk buat assignment je la dalam bilik guru. selasa kelas BM pemulihan. ni lah first time dalam 6 minggu praktikum aku buat P&P paling simple. reasonnya, aku buat assignment sampai tak tidur malam tu. lepas siap assignment baru touch up RPH pukul 5 suku pagi =.= memang betul-betul aku ambil risiko. sebab senior pernah kata if ada assignment kena submit dan observe pada waktu yang sama, baik siapkan untuk observe. tapi terbalik la plak otak aku time tu. fikir assignment yang lecturer dah minta. aku fikir makin jadi malas kalau nak tangguh lagi. baik pulun siapkan terus, dan submit. alhamdulillah dapat hantar assigment, observe pun baik :) mulanya cikgu kata kalau tak larat nak diobserve tak apa, sebab dia nampak aku macam tak sihat tapi sebenarnya aku mengantuk sangat-sangat :P. boleh je dia nak observe hari lain tapi memandangkan hari ni memang dah lama dirancang. so, jalankan je la macam biasa. keseluruhannya memang guru pembimbing kata pengajaran aku simple, tapi efektif. syukurlah, aku dah naik angin sebenarnya masa mengajar tu. budak sebut kvk+kvk pun tak betul. aku dah demo banyak kali. memang stress. balik sekolah terus belasah tidur sampai petang.

hari rabu, cikgu pembimbing observe lagi. tapi kali ni based on buku rph je. walau macam mana pun aku still mengajar budak-budak ni. cuma tak ada lah ikut detail macam dalam buku. haha. sempoi je la. ikut mana yang kita rasa better hari tu. khamis, giliran pensyarah minor plak. memandangkan praktikum sem ni kali pertama mengajar minor, memang banyak la kekurangan yang ada. terutama sekali suara aku tak cukup lantang. kuat pun tak kata pensyarah =.= yang lain-lain ada je komen dari segi bahan dan aktiviti. ada yang tak berapa kena dan katanya lagi aku tak guna bahan dengan maksimum. kena banyak membaca. tapi tetap bersyukur juga. markah ok. aku rasa puas hati dapat macam tu. setimpal la kot dengan usaha aku dalam kelas. harap-harap dapat improve praktikum sem ni. sem lepas tak berapa baik.

jumaat, sepatutnya diobserve pensyarah major. memang awal lect sampai sekolah, sampai-sampai je aku kat sekolah, dia dah ada dalam kereta. huhu. kelas awal pagi la katakan.. tapi memang agak frust juga bila mana budak aku 2 orang tu tak datang. memang bertuah. rasa bersalah pun ada kat lecturer ni. penat-penat datang tapi tak dapat nak observe. last-last duduk minum dan sarapan di kantin. :P sambil borak-borak, lect ingatkan aku terus pasal AR sem depan. dah patut fikir isu dari sekarang. =.= ok, insyaallah dah mula nampak gambaran sikit-sikit. observe ni ditangguh hari Isnin. harap-harap budak 2 orang tu datang sebab selasa rabu khamis cuti upsr ~ kalau tak datang juga, tak tahu la tarikh mana lagi nak cekau. tapi apa-apa pun, lect kata aku dah ok, dia tak rasa bimbang sangat sebab nampak aku dah ok masa mengajar. alhamdulillah, mungkin effect praktikum lepas kan. hehe.

sabtu, sekolah ganti jadual khamis. tetap buat rph untuk math minor. katanya cikgu pembimbing nak observe. :P tapi tak dapat juga masuk kelas sebab budak-budak ni buat jamuan raya. sudahnya buat kerja-kerja sekolah je la tadi. prepare untuk kemas bilik pemulihan dan siapkan mural. nampaknya final observe tetap jatuh pada minggu last nanti. observe bersama (guru + pensyarah), terus bagi markah sekali. harap dapat improve lebih-lebih lagi untuk kelas minor math. insyaallah boleh buat yang terbaik.


hmm.. lama dah tak keluar jalan-jalan dengan buah hati. :( sorry dear, kesian dia kena tempias angin aku yang tak berapa baik minggu ni. huhu. ada je benda nak wat isu kan. sorry, I love you.

Saturday, September 1, 2012

I'm 22

luahan rasa emy'n at 8:29 PM Links to this post
alhamdulillah...


hari ni 1 September 2012. ulangtahun lahir aku yang ke 22. kalau zaman dulu-dulu, umur 22 dah kahwin dah ada anak 3, 4 orang :P. tapi zaman sekarang, kebanyakan umur 22 masih berjuang di medan belajar. oh, tak termasuk yang dah kahwin dan beranak ye. tapi  termasuk yang dah kahwin walaupun masih belajar..

sepanjang usia ni, banyak betul perkara yang berlaku. baik manis atau pahit. bila kenang semula, zaman kanak-kanak lah yang paling best. dapat kek hari jadi, hadiah besar-besar. mak ayah siap buat 'party' untuk rai hari jadi :') last birthday cake masa umur 20. kebetulan buat PBS kat kampung masa tarikh tu. dapatlah merasa kek dengan kfc lepas berbuka. tu pun makan dengan mak ayah je. tarikh 1 Sept 2012 hari ni dah tak banyak bawa makna macam dulu-dulu. tambah-tambah lagi tengah sibuk berjuang dengan praktikum dan assignment. rasa sesak dada tak habis-habis. cepat-cepatlah habis study, nak merasa kerja. lepas tu kalau terasa nak belajar balik insyaAllah akan apply master plak. hewhew.. jauh angan-angan.. :P tu belum cakap lagi angan-angan nak dapat sekolah macam mana lepas posting, duit gaji nak saving untuk kahwin, beli rumah, beli semua benda yang disukai n bla bla bla... >.<

sekarang ni berada di Muar. semalam dapat makan ikan bakar kat medan selera sabak awor. thanx to angah :) dapat juga lepas rindu kat baby. dan dapat la merasa suasana rumah lepas naik cuti raya. sebenarnya mood sekolah tak berapa baik pun minggu lepas. tapi alhamdulillah dapat lepas 2 observe dengan baik. syukur. minggu depan kena dapatkan mood sekolah sebab sekolah sampai sabtu =.= dengan observe yang mungkin 3 kali. fuhh, harap semua baik-baik je. tak sabar nak habis praktikum 21 sept ni =.=! lambatnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review