About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, September 9, 2012

minggu 6

luahan rasa emy'n at 1:30 AM
praktikum tinggal lagi 2 minggu. ye, 2 minggu yang banyak kerja. observe lagi, uruskan event lagi, time upsr 3 hari nanti pun pack dengan kerja-kerja sekolah. tak tahu lah kenapa rasa lama sangat praktikum 8 minggu ni =.= yang 3 bulan nanti lagi la tak tahu macam mana rasa. balik sekolah ganti tadi pukul 4. alang kepalang warnakan mural. hewww. petang dah cukup tidur, malam pun kononnya nak tidur awal sebab rasa malas nak berjaga. tapi ada orang-orang yang kurang sensitiviti buat bising. memang tak dapat nak lelap mata dah. hmm, sabar je la. nanti bila mana korang dah rasa stress macam senior-senior baru la korang faham rasa annoying kalau ada orang gelak-gelak ketawa dan cakap kuat-kuat macam tu. dari awal masuk maktab lagi aku dah sedar tahap stress bila jadi senior dan aku rasa benda tu sekarang, dan semestinya untuk 2 semester lagi. kena banyak-banyak tanamkan sabar dalam diri.

minggu 6 ni kalau ikutkan plan yang dirancang, akan kena observe hari-hari. isnin aku off. duduk buat assignment je la dalam bilik guru. selasa kelas BM pemulihan. ni lah first time dalam 6 minggu praktikum aku buat P&P paling simple. reasonnya, aku buat assignment sampai tak tidur malam tu. lepas siap assignment baru touch up RPH pukul 5 suku pagi =.= memang betul-betul aku ambil risiko. sebab senior pernah kata if ada assignment kena submit dan observe pada waktu yang sama, baik siapkan untuk observe. tapi terbalik la plak otak aku time tu. fikir assignment yang lecturer dah minta. aku fikir makin jadi malas kalau nak tangguh lagi. baik pulun siapkan terus, dan submit. alhamdulillah dapat hantar assigment, observe pun baik :) mulanya cikgu kata kalau tak larat nak diobserve tak apa, sebab dia nampak aku macam tak sihat tapi sebenarnya aku mengantuk sangat-sangat :P. boleh je dia nak observe hari lain tapi memandangkan hari ni memang dah lama dirancang. so, jalankan je la macam biasa. keseluruhannya memang guru pembimbing kata pengajaran aku simple, tapi efektif. syukurlah, aku dah naik angin sebenarnya masa mengajar tu. budak sebut kvk+kvk pun tak betul. aku dah demo banyak kali. memang stress. balik sekolah terus belasah tidur sampai petang.

hari rabu, cikgu pembimbing observe lagi. tapi kali ni based on buku rph je. walau macam mana pun aku still mengajar budak-budak ni. cuma tak ada lah ikut detail macam dalam buku. haha. sempoi je la. ikut mana yang kita rasa better hari tu. khamis, giliran pensyarah minor plak. memandangkan praktikum sem ni kali pertama mengajar minor, memang banyak la kekurangan yang ada. terutama sekali suara aku tak cukup lantang. kuat pun tak kata pensyarah =.= yang lain-lain ada je komen dari segi bahan dan aktiviti. ada yang tak berapa kena dan katanya lagi aku tak guna bahan dengan maksimum. kena banyak membaca. tapi tetap bersyukur juga. markah ok. aku rasa puas hati dapat macam tu. setimpal la kot dengan usaha aku dalam kelas. harap-harap dapat improve praktikum sem ni. sem lepas tak berapa baik.

jumaat, sepatutnya diobserve pensyarah major. memang awal lect sampai sekolah, sampai-sampai je aku kat sekolah, dia dah ada dalam kereta. huhu. kelas awal pagi la katakan.. tapi memang agak frust juga bila mana budak aku 2 orang tu tak datang. memang bertuah. rasa bersalah pun ada kat lecturer ni. penat-penat datang tapi tak dapat nak observe. last-last duduk minum dan sarapan di kantin. :P sambil borak-borak, lect ingatkan aku terus pasal AR sem depan. dah patut fikir isu dari sekarang. =.= ok, insyaallah dah mula nampak gambaran sikit-sikit. observe ni ditangguh hari Isnin. harap-harap budak 2 orang tu datang sebab selasa rabu khamis cuti upsr ~ kalau tak datang juga, tak tahu la tarikh mana lagi nak cekau. tapi apa-apa pun, lect kata aku dah ok, dia tak rasa bimbang sangat sebab nampak aku dah ok masa mengajar. alhamdulillah, mungkin effect praktikum lepas kan. hehe.

sabtu, sekolah ganti jadual khamis. tetap buat rph untuk math minor. katanya cikgu pembimbing nak observe. :P tapi tak dapat juga masuk kelas sebab budak-budak ni buat jamuan raya. sudahnya buat kerja-kerja sekolah je la tadi. prepare untuk kemas bilik pemulihan dan siapkan mural. nampaknya final observe tetap jatuh pada minggu last nanti. observe bersama (guru + pensyarah), terus bagi markah sekali. harap dapat improve lebih-lebih lagi untuk kelas minor math. insyaallah boleh buat yang terbaik.


hmm.. lama dah tak keluar jalan-jalan dengan buah hati. :( sorry dear, kesian dia kena tempias angin aku yang tak berapa baik minggu ni. huhu. ada je benda nak wat isu kan. sorry, I love you.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review