About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, October 28, 2012

exam sem 6

luahan rasa emy'n at 11:36 PM 0 kata-kata Links to this post
bismillahirrahmanirrahim..

sudah sampai penghujung sem 6, berbaki 2 sem lagi. entah macam mana rasa sekejap je masa berlalu. kan. padahal lama sangat rasa masa mula-mula masuk maktab ni. 5 tahun setengah. 2008-2013. insyaAllah tahun depan dah final year :)

apa-apa pun tiap hujung sem memang ada exam. sem 6 ni ada 3 paper. hehe.. dengar macam relaks je kan. memang relaks juga la nak banding dengan sem 5 dulu. 5 paper kalau tak silap.

29 Oktober 2012 - Amalan Pentaksiran dalam Matematik (MTE 3112) - 8.30 am
1 November 2012 - Sistem Bahasa (PKP 3116) - 2.30 pm
5 November 2012 - Asas Mengenal Nombor untuk Guru Pemulihan (PKP 3118) - 8.30 am

paper last tu dengar macam senang je. tapi bila belajar tau la macam mana. banyak belajar content. maksudnya kena pegang kalkulator, buat kira-kira. topik nombor perdana, LCM, HCF, prime factor dan bagai-bagai lagi.. 

hmm, tak habis penat lagi naik bas 5 jam =.= baru balik cuti raya haji







P/S : harap dapat jawab semua paper dengan cemerlang. sebenarnya rasa sedih bila tak berapa sihat dekat-dekat exam ni :') tapi semua ada hikmah. insyaAllah. semoga dapat ingat apa yang dipelajari sepanjang sem ni.  Dia maha mengetahui lagi maha mengasihani hambaNya.. 


counting days nak balik rumah lagi 9 hari :))

Sunday, October 21, 2012

movie marathon

luahan rasa emy'n at 12:55 AM 0 kata-kata Links to this post
jenuh 3 hari pergi berjalan sana sini. padahal duit tak seberapa pun. kononnya nak habiskan masa-masa terakhir dekat KL sebelum pindah Nilai sem depan. hope laa, hope duduk Nilai nanti dapat behave, save duit lebih sikit. setakat ni memang bersyukur bila dah dapat sekolah untuk praktikum. dalam 18 minit dari Bandar baru enstek. tapi tak pasti lagi keadaannya macam mana sebab tak pergi tengok sekolah lagi. ni pun tengok kat google map je :P insyaallah kalau berkesempatan nak pergi sem ni juga. kalau tak, bila dah buka sem baru nanti baru pergi tengok sekolah. semoga dipermudahkan final year di Nilai :)




khamis lepas, terus decide nak pergi viva home dengan sya dan wa. kononnya nak tengok cerita aku terima nikahnya. macam best sangat bila tengok trailer ;) last-last sampai sana tak ada pun cerita tu. pekerja tu kata MBO viva tak ambil cerita melayu lagi. yang ada english, tamil dan chinese movie je. so kitorang pun decide nak tengok sinister. cerita baru keluar hari tu. memang dari poster dah tau dah cerita tu cerita seram. tapi layan je la sebab tak tahu nak pilih cerita apa kan. menyeramkan juga la ceritanya. lagi-lagi sebab aku dah lama sangat tak layan cerita macam ni. haha.. later on, akan komen dan buat review cerita ni.




jumaat, pergi times square dengan waha. sampai-sampai sana dah 2 setengah macam tu. nak tengok cerita aku terima nikahnya kan, ambil tiket 4.10 pm. permulaan yang baik, romantik dan macam-macam lagi perasaan ada ni. macam nak tengok cerita yang best sangat :P last-last rasa macam alaahaai, klise la cerita ni. macam taraf cerekarama je rasanya. uhukk uhukk.. tapi kan, cerita ni based on novel kan? mungkin setakat itu je kot yang mampu diceritakan. ataupun aku dah terbiasa tengok adi putra dan nora danish dalam tentang dhia kot? overall, nak bagi 3 per 5 bintang je la. sebab ada sebak sikit. sebak dalam 8 saat gitu :P yang lain rasa biasa je. ada akak kat seat belakang siap menangis, aku rasa dia sangat menghayati cerita or mungkin dia dah kahwin. hihi. ok, kalau ada masa nak review juga. oh ye, malam tu bergembira lagi menonton teater di IPBM. seronok betul dapat tengok teater diorang. nanti cerita lagi panjang k?







sabtu, hari untuk luangkan masa dengan tersayang. tu pun lepas dia habis pulun siapkan esemen last dan hantar hari jumaat semalam. ish2, orang lain semua dah lama hantar esemen, diorang je lambat sangat nih :P memandangkan hari sabtu adalah hari yang sesak, kami pergi one shamelin je. tengok wayang lagi. tapi kali ni 2 cerita. amikk, lama dah tak layan wayang sama-sama sejak Julai lepas. (bajet macam tak pernah je 2 wayang sekali keluar, hahah) kali ni, tengok cerita taken 2 dan stolen. mulanya nak tengok cerita hotel trnsylvania. tapi bila dah bincang dan tanya pendapat dia, nak tengok taken 2 plak. ok, tak pe je :) sebab biasa cerita english ni memang best. memang betul pun best. cerita stolen pun boleh tahan. :) bila dah selesai 2 wayang tu, mengada-ngada ajak pakwe pergi putrajaya :P padahal dah malam dah. pergi setakat nak makan kat umai cafe. ok, makan kat situ memang sedap dan harga pun standard. lepas tu, berjalan lagi ke bukit permai semata-mata nak tengok view KL malam-malam. memang nampak 1 KL dari atas tu :D KL yang cantik dan tak pernah tidur. tahun depan tak dapat rasa KL lagi macam ni. huhuh..


p/s : habis duit :P ok, lepas ni dah kena tumpu study untuk exam sem ni.

Monday, October 8, 2012

PMR 2012

luahan rasa emy'n at 8:07 PM Links to this post
hanya entry pendek..  for my only sister.. Nur Hamiza Musa



selamat menjalani PMR :)
semoga dapat jawab dengan baik dan mendapat keputusan cemerlang.
insyaAllah, 8A tu tak susah mana pun nak capai... 






sincerely me,
your cutest sis..
HAHAH :P

Tuesday, October 2, 2012

selesa

luahan rasa emy'n at 9:44 AM Links to this post
keadaan mungkin terlalu selesa buat dirinya.
tapi bukan untuk aku,
keselesaan ini membuat aku rasa jauh..
entah la, susah nak tafsir satu persatu..
memang perkara remeh, tak penting mana pun..
yang penting bagi dia, 'aku sayang kau, kau sayang aku' =.=

tapi kata-kata hanya sekadar kata,
perlukan lebih dari tu,
perlukan perbuatan, pandangan dan pemerhatian..
kadang kala 'sayang' itu sering menjadi tidak adil.
tidak adil.

mungkin dia tak sedar, sebab terlalu selesa..
secure dengan keadaan, secure dengan situasi
mengharap aku yang memahami dan mengerti..
tapi dia sering kali tiada, di depan mata mahupun di ruang maya..

mungkin aku yang mengada, sebab aku suka terasa..
ingin perhatian, sedikit pengertian
insecure dengan keadaan, insecure dengan situasi
mengharap dia yang sudi memahami dan mengerti
bahawa aku ingin selalu merasa dihargai..

18 bulan bukan sekadar mimpi jua fantasi.
aku harapkan suatu pengakhiran yang baik, buat diriku dan juga dia.
tapi seringkali ada penghalang yang membuatku jatuh di atas waktu..
jatuh, sakit, luka kemudian sembuh.. tapi parut tetap ada.
normal la, manusia punya perasaan..

mungkin aku kini hanya perlukan sedikit ruang,
untuk bernafas, mencari diri sendiri, menjaga hati sendiri..
tak ingin merasa sakit, perit dan pedih..
yang aku pasti aku bukan berputus asa
cuma aku tersedar bahawa umur ini masih muda..

p/s : Bila tak ada jodoh, bukan kerana dia tak baik untuk kita atau sebaliknya. Tapi sebab dia memang tidak tertulis untuk kita di Luh Mahfuz sejak azali lagi. Atau mungkin kerana makin dekat kita dengan si dia, makin kita menjauh dengan DIA.

walau bagaimanapun, aku masih berharap ada jodoh antara aku dan dia. insyaAllah




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review