About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, October 21, 2012

movie marathon

luahan rasa emy'n at 12:55 AM
jenuh 3 hari pergi berjalan sana sini. padahal duit tak seberapa pun. kononnya nak habiskan masa-masa terakhir dekat KL sebelum pindah Nilai sem depan. hope laa, hope duduk Nilai nanti dapat behave, save duit lebih sikit. setakat ni memang bersyukur bila dah dapat sekolah untuk praktikum. dalam 18 minit dari Bandar baru enstek. tapi tak pasti lagi keadaannya macam mana sebab tak pergi tengok sekolah lagi. ni pun tengok kat google map je :P insyaallah kalau berkesempatan nak pergi sem ni juga. kalau tak, bila dah buka sem baru nanti baru pergi tengok sekolah. semoga dipermudahkan final year di Nilai :)




khamis lepas, terus decide nak pergi viva home dengan sya dan wa. kononnya nak tengok cerita aku terima nikahnya. macam best sangat bila tengok trailer ;) last-last sampai sana tak ada pun cerita tu. pekerja tu kata MBO viva tak ambil cerita melayu lagi. yang ada english, tamil dan chinese movie je. so kitorang pun decide nak tengok sinister. cerita baru keluar hari tu. memang dari poster dah tau dah cerita tu cerita seram. tapi layan je la sebab tak tahu nak pilih cerita apa kan. menyeramkan juga la ceritanya. lagi-lagi sebab aku dah lama sangat tak layan cerita macam ni. haha.. later on, akan komen dan buat review cerita ni.




jumaat, pergi times square dengan waha. sampai-sampai sana dah 2 setengah macam tu. nak tengok cerita aku terima nikahnya kan, ambil tiket 4.10 pm. permulaan yang baik, romantik dan macam-macam lagi perasaan ada ni. macam nak tengok cerita yang best sangat :P last-last rasa macam alaahaai, klise la cerita ni. macam taraf cerekarama je rasanya. uhukk uhukk.. tapi kan, cerita ni based on novel kan? mungkin setakat itu je kot yang mampu diceritakan. ataupun aku dah terbiasa tengok adi putra dan nora danish dalam tentang dhia kot? overall, nak bagi 3 per 5 bintang je la. sebab ada sebak sikit. sebak dalam 8 saat gitu :P yang lain rasa biasa je. ada akak kat seat belakang siap menangis, aku rasa dia sangat menghayati cerita or mungkin dia dah kahwin. hihi. ok, kalau ada masa nak review juga. oh ye, malam tu bergembira lagi menonton teater di IPBM. seronok betul dapat tengok teater diorang. nanti cerita lagi panjang k?







sabtu, hari untuk luangkan masa dengan tersayang. tu pun lepas dia habis pulun siapkan esemen last dan hantar hari jumaat semalam. ish2, orang lain semua dah lama hantar esemen, diorang je lambat sangat nih :P memandangkan hari sabtu adalah hari yang sesak, kami pergi one shamelin je. tengok wayang lagi. tapi kali ni 2 cerita. amikk, lama dah tak layan wayang sama-sama sejak Julai lepas. (bajet macam tak pernah je 2 wayang sekali keluar, hahah) kali ni, tengok cerita taken 2 dan stolen. mulanya nak tengok cerita hotel trnsylvania. tapi bila dah bincang dan tanya pendapat dia, nak tengok taken 2 plak. ok, tak pe je :) sebab biasa cerita english ni memang best. memang betul pun best. cerita stolen pun boleh tahan. :) bila dah selesai 2 wayang tu, mengada-ngada ajak pakwe pergi putrajaya :P padahal dah malam dah. pergi setakat nak makan kat umai cafe. ok, makan kat situ memang sedap dan harga pun standard. lepas tu, berjalan lagi ke bukit permai semata-mata nak tengok view KL malam-malam. memang nampak 1 KL dari atas tu :D KL yang cantik dan tak pernah tidur. tahun depan tak dapat rasa KL lagi macam ni. huhuh..


p/s : habis duit :P ok, lepas ni dah kena tumpu study untuk exam sem ni.

0 kata-kata:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review