About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Monday, January 28, 2013

praktikum fasa 3

luahan rasa emy'n at 12:35 AM
salam..

hari ni 28 Januari. yup, cuti hari thaipusam. syukurlah bila Negeri Sembilan ambil cuti umum ni. dapat balik kampung walaupun untuk 3 malam :) Alhamdulillah, dapat jenguk mak kat hospital dua hari berturut-turut sebelum naik bas jam 9.30 pagi nanti. ok, motif tulis tarikh dalam post adalah untuk memastikan aku ingat masa menaip post ni. hehe.. (ayat skema cikgu BM) :P

dah seminggu praktikum berlalu. macam-macam perasaan yang ada ni. pertama sekali memang teruja sebab pangalaman baru praktikum di sekolah yang tak pernah ada guru praktikum. kedua, rindu sangat nak cakap dalam telefon dengan mak, cerita macam-macam (tapi tadi dah cakap dah depan-depan, hehe :')) since mak sakit, aku tak berpeluang nak cakap-cakap dalam telefon (mak cepat penat kalau cakap banyak-banyak). Rindu semua perkara tentang mak terutamanya masakan dia, bebelan dia, waktu hujung minggu dengan dia kat rumah dan macam-macam lagi :')

ok, praktikum akan berlangsung selama 3 bulan. mula dari 21 Januari sampailah 19 April. tapi baru seminggu sekolah dah rasa macam sebulan. hahah. :P well, aku hanya boleh buat kesimpulan yang suasana praktikum kat KL lagi best berbanding Nilai ni. sekolah-sekolah kat KL dah biasa berunding dengan cikgu praktikum yang mana mereka ni memang sangat bagi kerjasama, banyak tolak ansur dan lebih memahami situasi guru pelatih. masa awal-awal sampai sekolah hari tu, aku harapkan ada sesi perbincangan mengenai pengalaman guru-guru praktikum sebelum ni memandangkan dah 2 kali praktikum sebelum ni. tapi ternyata tak ada langsung. semua diuruskan oleh mereka sendiri. hmm,  salah aku jugak sebab tak nak buat jauh-jauh dari maktab. =.= nak rasa mudah duduk asrama. tapi makan diri sendiri akhirnya. makanya, hari-hari aku kena pesan kat diri sendiri supaya positif je >.< datang sekolah tunggu masa balik, then start enjin kereta dan balik..  huhu (nak masuk minggu 2 tapi jadual tak konfemkan lagi dengan lecturer, hancuss) jadi, agenda sekarang adalah konfemkan jadual supaya dapat mengajar macam biasa.. =.= harap dapat ajar BM dengan baik. selain P&P, kena terlibat juga dengan koko. so, jadilah cikgu PBSM, persatuan BM dan permainan bola baling (patutnya pilih hoki, hmm.. ingatkan best bola baling ni, tapi.... dah terlambat nak tukar, surat lantikan tugas dah dapat. ni lah dilema aku yang tak interest dalam sukan)

kerja kursus masih menanti aku yang malas ni =.= tak lama dah due date. satu pertengahan februari ni. satu lagi awal bulan Mac. hurmm,.. harap ada seru dalam hati dan minda ini untuk buat esemen dan siapkan dengan cemerlang =.= nak kena mula RPH lagi, penuhkan portfolio praktikum lagi.. dan refleksi minggu 1 yang aku tak mula lagi ni. kena print bahan-bahan nak masukkan dalam folio juga.. nasib lah, tahun terakhir bergelar pelajar degree memang sempit. =.=



p/s : perlukan lebih banyak tenaga dan semangat!!!



semoga Allah permudahkan :')



0 kata-kata:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review