About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Sunday, April 28, 2013

penghujung april

luahan rasa emy'n at 1:28 AM 0 kata-kata Links to this post
salam,

sedar tak sedar sekejap je dah nak habis april. :')
april bulan yang bermakna, ulangtahun lahir arwah mak 6 haribulan. sangat rindu dia. teringat-ingat lagi minta mak doakan diri ni lagi-lagi bila dah nak dekat exam atau apa-apa perkara je yang menyesakkan. tapi sekarang hanya minta doa ayah. tak tertahan sebak bila fikir. yela, salah satu doa yang makbul kan doa seorang ibu :') huhu. hari tu dah tersentak bila lecturer suruh doa banyak-banyak pasal assignment kertas cadangan AR. hmm, tak tahu nak kata apa dah. sibuk menghantar assignment time praktikum. pening fikir proposal, rph, observe lagi. entah. lect sibuk suruh hantar awal sebab senang nak repair awal kalau ada salah silap. so, buat je la sekadar ada untuk puaskan hati dia, dengan harapan memang akan ditambah baik kan. last-last benda sampah yang dihantar tu la yang diambil markah. lecturer sibuk kemain sampai tak sempat nak semak awal-awal. bengang je rasa hati ni. bertambah bengang lagi bila lecturer kata mungkin nanti dah tak ada praktikum masa assignment kertas cadangan =.= yang untung junior, yang rugi batch kitorang je. selalu jadi tikus putih, selalu je diubah-ubah sebab senior nampak ok, kitorang disusahkan. lepas tu bila tak capai target dimudahkan balik untuk junior bawah. so unfair :( berserah je la untuk sem 7 ni. jawab exam nanti elok-elok. tu je la harapan akhir yang ada =.=

kemain lect habiskan pen merah dia kat sini! =.=



                 *********************************************************

dalam sedih sedih pun mesti ada yang menggembirakan. hehe
 ulangtahun kami 9 haribulan. ulangtahun ke 2. not exactly 9 hb, kitorang bukan ada declaration atau apa-apa pernyataan pun untuk permulaan hubungan :P masing-masing terasa sendiri dalam hati. tiba-tiba je dah tahap serius. :P

ok, tak sempat nak update entri ulangtahun. sibuk sangat dengan praktikum sampai tertangguh-tangguh rutin. so, coret sikit je la kat sini. semoga kekal hubungan ni sampai akhir hayat. In shaa Allah. fefeeling dewasa sikit :D harap dapat la tercapai perkara yang dihajatkan tahun depan. ehem. dalam banyak-banyak gaduh pun, tetap jadi baik :') semoga tiada anasir-anasir jahat atau orang ketiga ke yang mengganggu :P terima kasih untuk 2 tahun yang singkat ni. sekejap je rasa. macam baru semalam wat kerja sama-sama dalam rumah bendahara, macam baru je lagi pergi kedah untuk program anak angkat dan pangkor untuk aktiviti luar persatuan. heheh :P banyak kenangan kita.

my only one sweetheart :) 


bulan april ni juga, dah kena isi borang posting online. semestinya Johor yang first. lepas tu Pahang. yang ketiga Melaka. doa-doa la dapat johor je. senang nak balik kampung. hehe. jangan kena campak jauh-jauh sudah la. semoga dapat dekat-dekat dengan ayah. boleh jimat duit duduk rumah sendiri :P memandangkan borang posting ni nak salinan sijil spm bagai, senangkan diri untuk balik rumah minggu ni. yup, 26 sampai 28 je. pendek kata dua malam je la. ni malam kedua, esok dah kena balik maktab. faham-faham je la kena hantar borang tu last 30 April. =.=

nak jadi cerita, aku memang dah tak suka dah nak balik naik bas dari terminal 1. untuk kali kedua bas lambat. first time boleh lagi syafiq tolong hantar sampai melaka. bas yang kononnya pukul 3.30 sampai pukul 5 petang tak muncul. dah sakit hati sangat sampai menangis dalam kereta masa balik. huhu :( kali ni balik muar dulu sebelum balik rumah sabtu pagi. bas pukul 5.30 kononnya. tapi pukul 6 baru sampai =.= time sedap tidur terjaga dengar bunyi pelik. tayar bas pecah!! mungkin aku terjaga dengar bunyi meletup kot. tapi tak perasan. masa tu baru pukul 7 dan baru je masuk melaka. dengan bateri htc yang nyawa-nyawa ikan sebab belasah main candy crush sebelum tu sempat la jugak mesej orang-orang penting. termasuklah angah yang nak jemput kat tempat bas nanti. mujur ada henfon spare nombor maxis yang syafiq belikan. guna henfon sony kecik yang rosak asyik tak ada line. mujur line baik kat highway, dan mujur jugak bateri boleh tahan even ada separuh je =.=. huhu. alhamdulillah bawa henfon spare. dapat contact dengan orang lain.

pukul 9 lebih baru ada orang repair tayar. :( 2 jam lebih tunggu dalam bas macam apa entah. time tu jugak ada bas berhenti, so dapat la naik bas lain walaupun berdiri je. rupanya bas ni amik 2 tempat sekali, melaka dan muar. memang lambat la sampai sebab masuk melaka dulu. hmm. 11.30 macam tu baru sampai tempat bas. sangat penat. perjalanan patutnya 2 jam lebih jadi 5 jam. dah macam nak balik kluang dulu. bas pukul 4 yang patutnya sampai pukul 6 jadi pukul 8. semua sebab bas 2 destinasi. masa tu batu pahat dan kluang. memang la akan berhenti kat bp dulu kan. tapi punya la penat bila keluar tol pagoh dan lalu jalan dalam dengan slow macam kura-kura. :( lepas ni nak naik KL la baru balik. senang, bas pun punctual dan terus direct sampai tempat yang kita nak balik. tak tahan dah nak tunggu dekat terminal 1 lagi. tu pun kalau cuti  pendek-pendek je la. cuti panjang drive sendiri. hehe.

p/s : minggu depan balik lagi >.< hehe. nak lelama sikit kat rumah sebelum exam. ;) exam 13 & 22 Mei..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review