About Me

My photo
tak ada apa-apa yang menarik di sini, cuma penuh dengan kisah cinta dan kehidupan

dua hati

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

syafiqemyliza

Friday, May 31, 2013

missing her

luahan rasa emy'n at 12:48 AM Links to this post



the most beautiful women in my heart :')
salam jumaat.

genap 17 minggu pemergianmu. betul-betul rindu, tak pernah rasa rindu macam ni, :') masa awal-awal mak pergi dulu, selalu mimpi.  dalam mimpi tu memang terasa macam betul. duduk sama-sama dalam rumah, mak teman dalam dewan (macam ada program dengan keluarga) sampaikan dalam mimpi tu aku boleh terfikir 'mak kan ada lagi, kenapa orang cakap mak dah tak ada?' dan tiba-tiba memang mak hilang dah lepas tu. lenyap dari pandangan :( masa tu aku sedar yang aku macam tak dapat terima kenyataan. tapi bila lama-lama kurang dah mimpi. lama juga tak mimpi hari tu. bila dah mula cuti ni ada mimpi balik :') memang, tu je la cara untuk lepas rindu yang takkan ada kesudahan ni.

nenek kata kalau kita mimpikan seseorang yang dah tak ada, maknanya dia sayang pada kita :') mak la orang yang sentiasa percaya kat diri ni. ingat lagi masa pertama kali dan juga itulah yang terakhir rupanya bawa mak naik kereta. dekat je mak suruh bawak, dari bank sampai rumah.

me: mak percaya ke suruh mimin bawak ni?
mak: percaya je, kan dah ada lesen.

memang lesen tu lama dah. tapi nak mula drive balik memang takut. tapi mak tak risau pun. cuma dia komen aku tak brek kat jalan-jalan yang bahaya. =.=! err. biasa la reason aku tak nak enjin mati. manual kan.. hehe. tapi serius tak mati enjin pun kalau brek, kecuali dah nak berhenti sangat kereta tu. so, tekan la clutch ngan brek sekali.

hmm.. cuti ni tanpa dirinya. yang ada cuma kenangan. masakan terakhirnya yang aku nikmati ialah sambal udang, mak la orang yang last potongkan rambut sebab beria nak potong masa september lepas. tiada pesanan terakhir, yang aku ingat mak suruh drive elok-elok pergi praktikum. mungkin dia risau sebab anak dia ni tak drive langsung 5 tahun lepas dapat lesen.

aku andaikan pesanan tu adalah supaya aku berhati-hati di sepanjang hidup ni :') in shaa Allah. semoga tenang di sana mak..

Friday, May 17, 2013

happy birthday dear friend :)

luahan rasa emy'n at 2:40 AM 0 kata-kata Links to this post
salam. :)

yup, entri ni special untuk salah seorang kawan yang sememangnya seorang sahabat buatku. selalu buat entri pasal pakwe je. kali ni, kawan plak. hehe :P 17 Mei 2013, genap 23 tahun dah dia. semoga berbahagia selalu, diberi kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, dipercepatkan jodoh, dipanjangkan usia dan jadi anak yang berbakti pada orang tua. insyaAllah.

kita memang kenal lama dah sejak masuk maktab. tapi sejak sama-sama blok B kat KL dulu, jadi lebih rapat. tak sangka pun boleh kawan baik. hehe. sebabnya diri ni tak ramai pun kawan baik. kawan biasa tu banyaklah :) best friend, boleh terima diri seadanya, baik dan buruk kita kan.

BIG 4. Kuala Lipis, sept 2011

di kesempatan ni, nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kat waha sebab selalu ada bila diperlukan. kadang-kadang macam adik, kadang-kadang macam kakak. :) sudi bawa nak pergi mana-mana, ingat lagi dulu pergi putrajaya, pergi ipbm tengok teater, pergi mid tengok movie ted, makan kat luar, pergi tesco, bawak bobo cari ubat masa bobo sakit :'(  sanggup hantar pergi klinik bila demam tiba-tiba waktu malam, sudi bagi telinga dan bahu :) sudi datang ziarah kat rumah walaupun jauh dan yang paling best saat waha cakap "mak aku pun mak kau jugak emy" :') serius memang terharu. since mak dah tak ada ni memang rasa serba tak kena je selalu. mungkin sebab hilang satu doa, senang sangat nangis, cepat marah, study pun macam semangat tak semangat je :( terima kasih juga kat mak waha sebab sudi mesej and doakan untuk exam :') one day, nak ikut balik pekan k. :)) hehe.

minta maaf kalau sepanjang kita berkawan ni waha ada terasa hati or marah atau tak suka. :) kalau ada kekurangan atau kekhilafan diri ni minta maaf jua k :)


kenangan di big mug, bdr permaisuri. miss this moment :)


semoga persahabatan ini kekal selamanya :) in shaa Allah. I love u dear :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

me

him

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers
 

Metafora hidup Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review